pos-ftiaxo-makaronada-thallasina

Πως να φτιάξεις Μακαρονάδα Θαλασσινών (Συνταγή)!

by ediva-author

Και ναι νηστεύουμε και εμείς.. Και ναι γκρινιάζουμε ότι όλα είναι άνοστα και βαρετά..

Οπότε μετά από πολλές δοκιμές για κάτι νόστιμο κατέληξα στην παρακάτω εύκολη, νηστίσιμη συνταγή για μια υπέροχη μακαρονάδα με θαλασσινά που θα φέρει στο μυαλό σου διακοπές σε νησί!

Τι υλικά θα χρειαστείς για την μακαρονάδα θαλασσινών:

ilika-makaronada-8alasinon mararonada-thalassina-ylika

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος (300γρ. αν χρησιμοποιήσεις καθαρισμένα)
  • 2 καλαμάρια
  • 300 γρ.  γαρίδες
  • 1 σφηνάκι ούζο ή λευκό κρασί
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή 4 φρέσκιες ντομάτες χωρίς τους σπόρους
  • λίγο μπούκουβο, λίγη πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ξεκινάς ετοιμάζοντας τα θαλασσινά. Τραβάς το μουστάκι από τα μύδια και τα τρίβεις με ένα συρματάκι. Τα πλένεις πολύ καλά και τα αφήνεις να στραγγίσουν. Καθαρίζεις το σώμα από τις γαρίδες, κρατάς όμως το κεφάλι και την ουρίτσα. Βγάζεις το κόκκαλο και το δέρμα από τα καλαμάρια τα ξεπλένεις και τα κόβεις σε λωρίδες.

nistisimi-makaronada

Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 6 λεπτά περίπου (να κρατάνε γιατί το μαγείρεμα θα ολοκληρωθεί με τη σάλτσα). Κράτησε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και σωτάρεις ελαφρά ίσα να γυαλίσει. Μη το κάψεις, θα καλύψει τη γεύση από τα θαλασσινά.

nystisima-fagita-syntagi

 

Πρόσθεσε τα καλαμάρια και τις γαρίδες και μαγείρεψε τα 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήσε με το ούζο ή το κρασί και περίμενε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.

Τώρα αφαίρεσε τις γαρίδες και το καλαμάρι για να μη παραψηθούν και σκληρήνουν. Στη συνέχεια βάλε τη ντομάτα, το μπούκουβο, τη πάπρικα και τα μύδια, βάλε τη φωτιά στο δυνατό και σκέπασε με το καπάκι για να βοηθήσεις τα μύδια να ανοίξουν.

Κούνησε μια δυο φορές το τηγάνι. Μετά από 5 λεπτά περίπου άνοιξε το καπάκι και πέταξε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Ξανά βάλε τις γαρίδες και τα μύδια στο τηγάνι, αλάτι και πιπέρι.

Πρόσθεσε τα μισοβρασμένα μακαρόνια με μισή κούπα από το νερό που έβρασαν, ανακάτεψε ελαφρά και άφησε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να ρουφήξουν τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας. Πασπάλισε με ψιλοκομένο μαιδανό και είναι έτοιμα. Σέρβιρε ζεστά

syntagi-nistisimi-makaronada-thalassina

[adrotate banner=”18″]

Tip: Για πιο γευστικό και αποτέλεσμα που μυρίζει θάλασσα χρησιμοποίησε φρέσκα μύδια και γαρίδες. Τα μύδια με το κέλυφος και οι μικρές γαρίδες είναι αρκετά οικονομικά μη φοβηθείς το κόστος. Αν δε σου αρέσει κάποιο είδος από τα θαλασσινά αντικατέστησέ το με κάποιο άλλο.

Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα. Καλά επιτυχία κορίτσια!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts