γυναίκα ξεβάφεται με δίσκους ντεμακιγιάζ λάθη ξεβάφεσαι

5 Μεγάλα λάθη που κάνεις όταν ξεβάφεσαι!

by tzinav

Μετά από μια κουραστική μέρα το ντεμακιγιάζ φαντάζει βουνό και είναι φυσιολογικό. Έτσι, η βιασύνη να τελειώσεις αυτή τη βαρετή διαδικασία σε οδηγεί σε λάθη όταν ξεβάφεσαι. Ωστόσο, το σωστό ντεμακιγιάζ επιβάλλεται αν θέλεις μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Σίγουρα, το να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και να περιποιείσαι το πρόσωπο σου μοιάζει με αγγαρεία αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο στον εαυτό σου. Μάθε λοιπόν 5 μεγάλα λάθη που κάνεις σίγουρα όταν ξεβάφεσαι έτσι ώστε να τα σταματήσεις αμέσως!

5 Κακές συνήθειες που έχεις όταν ξεβάφεσαι!

 

1. Χρησιμοποιείς μόνο μαντιλάκια

γυναίκα ξεβάφεται με μαντιλάκι

Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι η τεμπέλικη λύση για να ξεβαφτείς. Είναι μια πολύ βολική λύση αν είσαι πολύ ελαφριά βαμμένη ή αν ταξιδεύεις αλλά δεν είναι για καθημερινή χρήση. Σίγουρα είναι καλύτερα από το να κοιμηθείς βαμμένη αλλά μπορείς και καλύτερα. Το πρόβλημα με τα μαντιλάκια είναι ότι δεν αφαιρούν πλήρως το μακιγιάζ και σχεδόν πάντα αφήνουν υπολείμματα.

Δες επίσης: 9 Συνήθειες των γυναικών που έχουν τέλεια επιδερμίδα!

2. Έχεις μόνο ένα σαπούνι προσώπου

χαμογελαστή γυναίκα πλένεται με σαπούνι προσώπου λάθη ξεβάφεσαι

Το σαπούνι είναι μια πιο σχολαστική λύση για το ντεμακιγιάζ σου. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να έχεις το σωστό σαπούνι προσώπου, ειδικό για να ντεμακιγιάζ. Είναι λοιπόν απαραίτητο, εκτός από το απλό, ήπιο σαπούνι προσώπου που καθαρίζει επιφανειακά το δέρμα να έχεις και το κατάλληλο σαπούνι ντεμακιγιάζ που θα αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ.

Δες επίσης: 5 Tips για την φροντίδα της επιδερμίδας σου τον χειμώνα!

3. Δε ξεβάφεις το πιγούνι και το λαιμό

γυναίκα ξεβάφεται με δίσκους ντεμακιγιάζ λάθη ξεβάφεσαι

Συμβαίνει σε όλες μας, από τη βιασύνη μας να ξεβαφτούμε, να ξεχάσουμε την περιοχή του πιγουνιού και κυρίως του λαιμού. Ωστόσο, αν βάφεσαι σε αυτές τις περιοχές, όπως πρέπει άλλωστε, δεν πρέπει να τις ξεχνάς. Εξάλλου, ο λαιμός είναι μια από τις περιοχές που μαρτυρούν την ηλικία, επομένως πρέπει να την προσέχεις ιδιαίτερα. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο περισσότερο χρόνο στη διαδικασία και βεβαιώσου ότι περνάς το ντεμακιγιάζ από όλα τα σημεία.

Δες επίσης: Οι 5 βασικότεροι κανόνες για υπέρλαμπρη επιδερμίδα!

4. Τρίβεις υπερβολικά τα μάτια

γυναίκα βγάζει το μακιγιάζ από τα μάτια

Η περιοχή των ματιών είναι αισθητά πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πολύ ήπια μαζί της καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προκληθούν ερεθισμοί ή ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ταμπονάρεις την περιοχή με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και ένα υγρό ντεμακιγιάζ, αφήνοντας το μάλιστα να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα.

Δες επίσης: Πως να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου στα 20, 30 και στα 40!

5. Ξεχνάς να βάλεις κρέμα μετά το ντεμακιγιάζ

γυναίκα βάζει κρέμα προσώπου

Δες επίσης: 7 Τροφές που θα σου χαρίσουν υπέροχο νεανικό δέρμα!

Τώρα που έχεις τελειώσει με το ντεμακιγιάζ γιατί να μην περάσεις στο επόμενο στάδιο; Τώρα που το δέρμα σου είναι καθαρό είναι η κατάλληλη ώρα για να βάλεις την ενυδατική κρέμα σου. Έτσι, το δέρμα σου θα είναι πεντακάθαρο και σωστά ενυδατωμένο όπως πρέπει!

Related Posts