φυτά καθαρίζουν αέρα

6 Όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

by tzinav

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τέλεια ιδέα για τη διακόσμηση για πολλούς λόγους! Αναμφίβολα, δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο χώρο κάνοντας τον έτσι να δείχνει πιο cozy! Ένας όμως ακόμη, πολύ σημαντικό λόγος να εντάξεις ορισμένα φυτά στο σπίτι σου είναι το γεγονός ότι καθαρίζουν τον αέρα.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φυτά που απομακρύνουν τις τοξίνες από την ατμόσφαιρα ενώ ταυτόχρονα ομορφαίνουν το χώρο. Έτσι, αν θέλεις μια καλύτερη ποιότητα αέρα στο σπίτι σου τότε χρειάζεται να διακοσμήσεις με συγκεκριμένες πρασινάδες. Ανακάλυψε λοιπόν 6 όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα!

6 Φυτά για καθαρότερο αέρα στο σπίτι!

 

1. Σπαθίφυλλο

σπαθίφυλλο φυτά καθαρίζουν αέρα

Το σπαθίφυλλο είναι ένα όμορφο φυτό που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό λευκό του άνθος! Πέρα όμως από την ομορφιά του ένας ακόμα λόγος να το εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι το γεγονός ότι αφαιρεί τις τοξικές ουσίες από τον αέρα. Τοποθέτησε τη γλάστρα με το σπαθίφυλλο σε ένα φωτεινό σημείο, πότιζε την τακτικά και θα έχεις μια καλύτερη ποιότητα αέρα!

Δες επίσης: 5 Ανθεκτικά φυτά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

2. Σανσιβέρια- Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

γλώσσα πεθεράς γλάστρες

Η σανσιβέρια ή αλλιώς γλώσσα της πεθεράς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Πιθανόν σε αυτό να συμβάλλει και το γεγονός ότι καθαρίζει τον αέρα! Το μεγάλο πλεονέκτημα του φυτού αυτού είναι ότι διατηρείται εύκολα και είναι ότι πρέπει ακόμα κι αν είσαι αρχάρια! Εκτός από το σαλόνι σου μπορείς να διακοσμήσεις με σανσιβέριες ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου!

Δες επίσης: 5 Φυτά που θα ομορφύνουν την κουζίνα σου!

3. Χλωρόφυτο

χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο είναι ένα ακόμα εύκολο φυτό που ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα του αέρα. Κι αυτό γιατί απομακρύνει από την ατμόσφαιρα ρύπους όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και το βενζόλιο. Εκμεταλλεύσου το λοιπόν!

Δες επίσης: 6 όμορφα και εντυπωσιακά φυτά για το μπάνιο σου!

4. Πόθος- Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

φυτό πόθος ράφια

Ο πόθος είναι μια τέλεια προσθήκη για τα ράφια σου ή για κρεμαστά καλάθια. Αν ψάχνεις έναν ακόμα λόγο να το επιλέξεις τότε μάθε ότι είναι τέλειο φυτό για καθαρότερη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Επιπλέον, αν δεν θέλεις να αναλώνεσαι στη φροντίδα του δε θα χρειαστεί καθώς δεν είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό φυτό!

Δες επίσης: 6 Φυτά που θα ομορφύνουν την κρεβατοκάμαρα σου!

5. Φίκος ελάστικα

φίκος ελαστικός φυτά καθαρίζουν αέρα

Σίγουρα θα έχεις δει σε πολλά σπίτια τον πανέμορφο φίκο ελάστικα, αφού αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου! Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα εντυπωσιακό φυτό ένα σημαντικό του πλεονέκτημα είναι ότι συμβάλλει στον καθαρισμό του αέρα. Τι άλλο θέλεις για να προσθέσεις κι εσύ έναν φίκο ελάστικα στο σπίτι σου;

Δες επίσης: Πρωτότυπη διακόσμηση κουζίνας με φυτά εσωτερικού χώρου!

6. Αλόη

αλόη φυτά καθαρίζουν αέρα

Μπορεί να ξέρεις πολλά για τις καταπραϋντικές ιδιότητες της αλόης στο δέρμα αλλά ήξερες ότι απομακρύνει ρύπους από τον αέρα; Μια γλάστρα με αλόη λοιπόν θα σε βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Μάλιστα, δε θα σε παιδέψει καθόλου το να τη συντηρήσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts