pavlova-vyssino-sokolata

Πεντανόστιμη Πάβλοβα με βύσσινα και σοκολάτα!

by ediva-author

Ύστερα από μια κοπιαστική εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις και δουλειές, δε με ξεκουράζει τίποτα περισσότερο από το να απολαμβάνω ένα απόγευμα σπίτι με την οικογένειά μου. Μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, τώρα που τα παιδιά μου δεν είναι πλέον βρέφη και μπορούν να με βοηθήσουν και να διασκεδάσουν μαζί μου, είναι να μαγειρεύουμε μαζί ένα γλυκό της αρεσκείας μας για το Σαββατοκύριακο που έρχεται!

Υπάρχουν πάρα πολλές εύκολες και νόστιμες συνταγές για να επιλέξεις. Αυτή τη φορά θα σου δείξω πως να φτιάξεις μια πεντανόστιμη Πάβλοβα με σοκολάτα και βύσσινα. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξαφανιστεί την ίδια κιόλας μέρα!

 

Δες επίσης: Συνταγή χωρίς γλουτένη για brownies με κρέμα espresso!

 

Υλικά για τη σοκολατένια μαρέγκα:

  • 450 gr ζάχαρη
  • ασπράδια από 8 αυγά
  • 50 gr κακάο

 

Υλικά για τη σαντιγί σοκολάτας:

  • 200  gr κουβερτούρα με 50% τουλάχιστον κακάο, στον τρίφτη
  • 400 gr κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά, χτυπημένη στο mixer (να γίνει παχύρευστη)

 

Υλικά για τη σος:

  • 250 gr γάλα πλήρες
  • 250 gr κουβερτούρα με 50% κακάο, στον τρίφτη
  • 500 gr βύσσινα

 

Πώς να φτιάξεις Πάβλοβα με σοκολάτα και βύσσινα! pavlova maregkaanakatema-mixer pavlova

Για τη σοκολατένια μαρέγκα, βάζουμε σε ένα μπολ τα  8 ασπράδια αυγών και τη ζάχαρη. Στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί (bain marie).  Aνακατεύουμε τα ασπράδια  με  αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ζεσταθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του mixer  και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και να κρυώσει.

 

sokolata pavlova

Ύστερα, ρίχνουμε σιγά-σιγά και το κακάο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, ώστε όλη η μαρέγκα να γίνει σοκολατένια.

 

pavlova-ladokola

Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα και με τη σπάτουλα της δίνουμε στρογγυλό σχήμα που να έχει διάμετρο περίπου 20 εκ. Μπορούμε να την αδειάσουμε μέσα σε ένα τσέρκι για μεγαλύτερη ευκολία. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της μαρέγκας. Ψήνουμε  στους 100°C για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η μαρέγκα να στεγνώσει, να γίνει τραγανή και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει για αρκετές ώρες.

 

sokolata bain marie pavlovasokolata pavlova krema galaktosmixer-meigma

Για τη σαντιγί σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (bain marie), κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν γίνει πιο χλιαρή, την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει στο mixer να γίνει παχύρρευστη.

 

pavlova-vyssino-sokolata

Για τη σος, βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν βράσει, το αδειάζουμε πάνω από την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει η σος, ανακατεύοντας. Ύστερα, μέσα στο βαθούλωμα της μαρέγκας βάζουμε ελάχιστη από τη σος σοκολάτας και πάνω από αυτή απλώνουμε τη σαντιγί σοκολάτας με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με τα βύσσινα και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας. Δες επίσης πανεύκολο τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο!

Related Posts