ημιμόνομη βαφή χείλη

Top 5 πληροφορίες για την ημιμόνιμη βαφή χειλιών!

by ediva

Η νέα μεγάλη τάση που μας ήρθε από το εξωτερικό είναι η ημιμόνιμη βαφή χειλιών, γνωστή διεθνώς ως lip tattoo. Είναι το επόμενο βήμα μετά τα tattoo φρυδιών και ήρθε για να μείναι απ’ ό,τι φαίνεται. Στην όλη διαδικασία μας μύησε πρώτη η Kylie Jenner και είναι η τέλεια λύση για να έχεις περιποιημένα χείλη για πολύ καιρό, χωρίς να χρειάζεσαι προϊόντα μακιγιάζ!

Πέρα από το να τονίσεις τα χείλη σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική αυτή για να καλύψεις ή διορθώσεις ουλές ή τυχόν ασυμμετρίες. Χρησιμεύει, τέλος, στο να σχηματίσεις καλύτερα το “τόξο του έρωτα”, το σημείο στο πάνω χείλος που κάνει αυτό το V. Είναι ασφαλές και πρακτικό, καθώς δε φεύγει με ιδρώτα ούτε με το νερό.

Τί είναι το lip tattoo που ακούς από τις ξένες bloggers!

 

1. Έννοια

βαφή χειλιών ημιμόνιμο αποτέλεσμα

Το lip tattoo είναι μια διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζεται, είτε στο περίγραμμα των χειλιών, είτε και σε όλη τους την επιφάνεια ειδική βαφή.  Έτσι, μπορείς να διορθώσεις ή να τονίσεις το σχήμα των χειλιών σου και να φαίνεσαι βαμμένη. Η ημιμόνιμη βαφή χειλιών μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις, ανάλογα με το τί θα επιλέξει η κάθε μία γυναίκα.

Δες επίσης: Πώς να κάνεις εντυπωσιακό όμπρε χειλιών και ιδέες χρωμάτων!

Το αποτέλεσμα κρατάει περίπου για 2 χρόνια, αλλά επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, στις νέες γυναίκες τα κύτταρα ανανεώνονται συχνότερα, οπότε κρατάει λιγότερο. Επιπλέον, εξαρτάται από το πόσο περιποιείσαι τα χείλη σου μετά τη διαδικασία, αν βάζεις κρέμες και, κυρίως, αντηλιακό. Ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός για την ημιμόνιμη βαφή χειλιών.

2. Ποιος-πού-πότε

Γενικώς, την επιλογή για ημιμόνιμη βαφή χειλιών μπορεί να κάνει κάθε ενήλικη γυναίκα (ή άντρας), εφόσον θέλει να έχει κάποιο από τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Δε συστήνεται σε όσους/όσες έχουν πολύ σκούρα χείλη, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκύψει πολύ μπλε μωβ χρώμα ως αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται στη φυσική σκούρα χρωματική βάση των χειλιών.

Η διαδικασία εφαρμογής για την ημιμόνιμη βαφή χειλιών γίνεται μόνο από εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες και σε κατάλληλα διαμορφωμένο και αδειοδοτημένο προς τούτο ινστιτούτο. Το ινστιτούτο πρέπει να έχει τα κατάλληλα μηχανήματα, τα οποία αποστειρώνονται πριν τη χρήση σε κάποιο νέο πελάτη.

Δες επίσης: 5 Tips για ζουμερά χείλη!

3. Διαδικασία

μακιγιάζ ημιμόνιμο για χείλη

Η διαδικασία με την οποία εφαρμόζεται η ημιμόνιμη βαφή χειλιών κρατάει το πολύ 2 ώρες. Ο εξειδικευμένος επαγγελματίας, αφού σχεδιάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα,  κάνει με το ειδικό μηχάνημα  μικροεμφύτευση υποαλλεργικών χρωστικών ουσιών στο εσω-επιδερμικό επίπεδο των χειλιών σας. Καθώς τα χείλη είναι ευαίσθητα, πριν την εφαρμογή, τοποθετείται στα χείλη αναισθητική κρέμα, ώστε να μην ενοχλήσουν τα τσιμπήματα.

Τις επόμενες 3 μέρες υπάρχει ένα ελαφρύ πρήξιμο στα χείλη, που σταδιακά υποχωρεί. Μετά την εφαρμογή, δίνονται από τον ειδικό κάποιες κρέμες για τις επόμενες ημέρες καθώς και μια αντιϊκή αγωγή για την αποφυγή εμφάνισης έρπητα. Συνήθως, συστήνεται μια δεύτερη επίσκεψη ώστε να γίνει επανέλεγχος. Στις 40 μέρες θα δείτε το τελικό χρώμα στα χείλη σας.

4. Κόστος

έξοδα για μακιγιάζ

Το κόστος, φυσικά, δεν είναι standard και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Προφανώς, το να κάνετε ημιμόνιμη βαφή χειλιών μόνο στο περίγραμμα είναι πολύ πιο οικονομικό από το να την περάσετε σε όλη την έκταση των χειλιών.

Απο εκεί και πέρα, για να έχετε μια τάξη μεγέθους, οι τιμές για το περίγραμμα μόνο ξεκινούν συνήθως από τα 150 €, ενώ για το πλήρες γέμισμα των χειλιών γύρω στα 250 €. Συχνά, τα ινστιτούτα βγάζουν προσφορές για κάποιες ημέρες, με αρκετά καλές εκπτώσεις.

Δες επίσης: Πώς να φροντίσεις τα ξερά σου χείλη με φυσικά προϊόντα!

5. Τί να προσέξεις

ημιμόνιμη βαφή χειλιών

Όπως και οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με το σώμα και το πρόσωπό σου, παρεμβατική ή μη, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική/ός για τα εξής:

  1. να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο στην τεχνική επαγγελματία
  2. να ελέγξεις ότι είναι έμπειρος και να τσεκάρεις προηγούμενα περιστατικά του
  3. να βεβαιωθείς ότι ο χώρος είναι εξοπλισμένος και καθαρός, τηρώντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα
  4. να ενημερώσεις αν τυχόν έχεις αλλεργίες κλπ ως προς τα αναισθητικά ή τις ουσίες που θα χρησιμοποιηθούν
  5. να επιλέξεις το σωστό σχήμα/χρώμα για το δικό σου πρόσωπο και να αποφύγεις τις υπερβολές
  6. να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές του ειδικού πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά.

Φυσικά, δεν είμαστε γιατροί, ούτε αισθητικόι εξειδικευμένοι για την παροχή συμβουλών ή πληροφοριών για την ημιμόνιμη βαφή χειλιών. Σου δώσαμε μόνο μια γεύση για το τί είναι και πώς γίνεται. Αν σε ενδιαφέρει, θα πρέπει να συμβουλευτείς οπωσδήποτε έμπειρο επαγγελματία. Καλή τύχη!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts