πως να κανείς το self test

Πώς να κάνεις τα νέα self test για Covid-19

by ediva

Ο κορονοϊός, δυστυχώς, συνεχίζει και είναι στις ζωές μας και η μάχη εναντίον του συνεχίζεται. Στη φαρέτρα με τα όπλα μας εναντίον του ιού προστέθηκε μόλις ένα νέο όπλο, τα self test! Δες πώς να κάνεις τα νέα self test για διάγνωση του Covid σε λίγα βήματα, εύκολα και απλά από την άνεση του σπιτιού σου. Η υγεία μας είναι το σημαντικότερο αγαθό μας!

Τα self test μπορούν να γίνουν από ενήλικες, από άτομα άνω των 13 ετών με την επίβλεψη κηδεμόνα και από άτομα κάτω των 13 ετών με τη βοήθεια ενηλίκου. Κανείς μας δεν είναι εξοικειωμένος με αυτά, αλλά οφείλουμε να επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών για την έγκαιρη αυτοδιάγνωση. Σε περίπτωση που το self test για τον κορονοϊό βγει θετικό, πρέπει να το δηλώσεις στο self-testing.gov.gr.

Βήματα χρήσης των νέων self test για τη διάγνωση του κορονοϊού!

1. Πλύσιμο χεριών & Καθάρισμα επιφάνειας

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας απαιτεί πολύ καλό πλύσιμο των χεριών μας με σαπούνι και νερό. Είναι πολύ σημαντικό να απολυμανθούν τα χέρια μας πριν ακουμπήσουμε καν το κιτ του self test.

πλύσιμο χεριών για τη χρήση του self test

Στη συνέχεια, απολυμαίνουμε την επιφάνεια του τραπεζιού που θα ακουμπήσουμε το κιτ του self test πολύ καλά. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που απολυμαίνει επιφάνειες και ένα πανί.

απολύμανση επιφάνειας

2. Φύσημα μύτης & Πλύσιμο χεριών

Το επόμενο βήμα για τη σωστή χρήση του self test για τον Covid είναι να φυσήξουμε πολύ καλά τη μύτη μας και να πλύνουμε εκ νέου τα χέρια μας πολύ καλά με σαπούνι.

Δες επίσης: 13 Μοντέρνες μάσκες προστασίας αναπνοής!

πλύσιμο χεριών για χρήση self test Covid

3. Άνοιγμα self test

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το κιτ του self test Covid  και τοποθετούμε όλα του τα περιεχόμενα στην επιφάνεια που απολυμάναμε προηγουμένως. Το πακέτο αποτελείται από τον στυλεό, την πλακέτα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σωληνάριο.

πακέτο self test Covid κορονοϊού

4. Άνοιγμα πλακέτας & στυλεού

Αφού έχουμε όλα τα περιεχόμενα του πακέτου μπροστά μας, ανοίγουμε αρχικά τη συσκευασία με την πλακέτα και την τοποθετούμε μπροστά μας.

άνοιγμα πλακέτας τεστ ιού

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη συσκευασία με τον στυλεό και τον βάζουμε μπροστά μας, προσέχοντας να μην ακουμπήσει πουθενά το βαμβάκι που έχει στην άκρη του.

άνοιγμα στυλεού τεστ κορονοϊού

5. Άνοιγμα υγρού & ρίξιμο στο σωληνάριο

Το επόμενο βήμα μας είναι να ανοίξουμε το φιαλίδιο με το υγρό και να το ρίξουμε μέσα στο σωληνάριο. Προσέχουμε κατά τη μετάγγιση αυτή το σωληνάριο να είναι σε όρθια θέση.

υγρό από φιαλίδιο στο σωληνάριο τεστ ιού

6. Στυλεός στη μύτη

Στη συνέχεια, παίρνουμε προσεκτικά τον στυλεό και τον τοποθετούμε στη μύτη μας, περιστρέφοντάς τον μέσα στο ρουθούνι αρκετές φορές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο άλλο ρουθούνι.

Δες επίσης: Οικονομικές υφασμάτινες μάσκες προσώπου!

τεστ κορονοϊού βάζω στυλεό στη μύτη

7. Στυλεός στο σωληνάριο

Αφού κάνουμε την άνω διαδικασία με τη μύτη μας, τοποθετούμε τον στυλεό στο σωληνάριο και τον περιστρέφουμε εκεί μέσα αρκετές φορές.

στυλεός στο σωληνάριο self test

8. Απομάκρυνση στυλεού

Καθώς απομακρύνουμε τον στυλεό από το σωληνάριο, πιέζουμε έντονα τα τοιχώματα από το σωληνάριο, έτσι ώστε να αφαιρεθεί όλο το υγρό από την άκρη του.

στυλεός από τεστ αυτοδιάγνωσης κορονοϊού

9. Κλείσιμο από καπάκι σωληναρίου

Στο επόμενο στάδιο, κλείνουμε το καπάκι του σωληναρίου.

Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις μια μάσκα προστασίας αναπνοής!

τεστ αυτοδιάγνωσης ιού

10. Περιστροφή σωληναρίου

Αφού κλείσουμε το καπάκι από το σωληνάριο, το περιστρέφουμε ανάποδα και ρίχνουμε 3 ή 4 σταγόνες, ανάλογα με το τεστ που προμηθευτήκαμε, πάνω στην κοιλότητα της πλακέτας μας.

σταγόνες στην πλακέτα του self test Covid

11. Αναμονή & Αποτελέσματα

Περιμένουμε 15 λεπτά για να αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεμα στο self test Covid.

αναμονη για τεστ κόβιντ

Πότε είναι θετικό

το τεστ αυτοδιάγνωσης κορονοϊού:

Αν δούμε μία γραμμή, έστω και αχνή, δίπλα και στην ένδειξη C και στην ένδειξη T της πλακέτας.

θετικό τεστ αυτοδιάγνωσης ιού

Σε αυτή την περίπτωση, το δηλώνουμε στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr. Στην ίδια σελίδα μπορούμε να δούμε και τις δομές όπου μπορούμε να κάνουμε δωρεάν δεύτερο rapid test. Στο μεσοδιάστημα, μένουμε απομονωμένοι στο σπίτι!

Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις αντισηπτικό σύμφωνα με τον ΠΟΥ!

Αν και ο επιβεβαιωτικός έλεγχος είναι θετικός, θα επικοινωνήσει μαζί σας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για περαιτέρω οδηγίες και ιχνηλάτηση των επαφών σου!

Πότε είναι αρνητικό το

το τεστ αυτοδιάγνωσης κορονοϊού :

Αν δούμε μία γραμμή δίπλα στην ένδειξη C και καμία στην ένδειξη T της πλακέτας.

αρνητικό τεστ

Πότε είναι άκυρο το τεστ αυτοδιάγνωσης κορονοϊού:

Αν δε δούμε καμία γραμμή πουθενά ή δούμε μόνο μία γραμμή δίπλα στην ένδειξη T της πλακέτας. Σε αυτή την περίπτωση το self test Covid πρέπει να επαναληφθεί.

Για αναλυτικές οδηγίες για το πώς να πραγματοποιήσεις την αυτοδιάγνωση με το self test Covid, δες με προσοχή το παρακάτω βίντεο που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση:

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts