Μην κρίνεις αυστηρά το σώμα σου και τον εαυτό σου

Πως να έχεις αυτοπεποίθηση και να αγαπάς το σώμα σου!

by ediva

Πάνω κάτω όλες γινόμαστε επικριτικές και υπερβολικές για το σώμα μας. Όταν θα κοιταχτούμε στον καθρέφτη, υπάρχουν κάποια στοιχεία στο σώμα μας που εστιάζουμε περισσότερο και μας εμποδίζουν να δούμε την ιδανική εικόνα που θα θέλαμε. Όπως είναι, κάποια σημάδια, κυτταρίτιδα, διχρωμίες στο δέρμα και άλλα τόσα. Είναι οι λεπτομέρειες που μπορεί να σκέφτεσαι πως αν έλειπαν ή διορθώνονταν θα είχες περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ωστόσο, είναι  αυτή αντίληψη που σε εμποδίζει να καταφέρεις τις αλλαγές που θες. Είναι αυτός ο κύκλος που σε κάποιο σημείο πρέπει να σταματήσεις. Το σώμα σου κάνει πολλά εκπληκτικά πράγματα στην κάθε ημέρα σου. Αναπνέει, κινείται, δοκιμάζεται και άλλα τόσα. Δεδομένα ναι, αλλά δεν πρέπει να μειώνεις την αξία τους για ένα μέγεθος φορέματος. Αν και δεν είναι εύκολο, με λίγη προσπάθεια, υπάρχουν τρόποι για να έχεις αυτοπεποίθηση και να αγαπάς το σώμα σου.

Πως να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα σου!

 

1. Σταμάτα για αρχή να κρίνεις τόσο πολύ τον εαυτό σου!

Μην κρίνεις αυστηρά το σώμα σου και τον εαυτό σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσπαθήσεις, είναι να σταματήσεις τη συνήθεια να κρίνεις τον εαυτό σου τόσο πολύ. Όταν για παράδειγμα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, μην κάθεσαι να εστιάσεις σε όλες τις λεπτομέρειες που δεν σου αρέσουν. Προσπάθησε να πεις κάτι όμορφο για τον εαυτό σου. Δεν είμαστε τέλειες, γι αυτό αγάπα ακόμη και αυτά που δεν σου αρέσουν και το πιο σημαντικό, μην ξεχνάς τα προτερήματα σου. Σκέψου και μίλα στον εαυτό σου με αγάπη.

Δες επίσης: 4 Tips για να είσαι χαρούμενη!

2.Αντιμετώπισε τον εαυτό σου σαν ένα αγαπημένο σου κοντινό πρόσωπο!

Αγάπησε το σώμα σου και μίλα στον εατό σου με αγάπη

Είναι πιο εύκολο να μιλήσεις άσχημα ή αρνητικά για το σώμα σου. Δεν έχεις πρόβλημα με αυτό. Όμως, θα έκανες το ίδιο σε ένα δικό σου πρόσωπο; Θα μιλούσες τόσο αυστηρά και επικριτικά στην κολλητή σου, ή στην κόρη σου; Το πιο πιθανόν είναι πως όχι. Για τους ίδιους λόγους, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου διαφορετικά, αλλά μόνο με αγάπη. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου όπως αυτούς που αγαπάς. Δεν έχει καμία διαφορά. Επιπλέον, όταν φροντίζεις τον εαυτό σου, τον ωθείς να γίνεται καλύτερος και θα ξεκινήσεις να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Δες επίσης: Πως ο τρόπος σκέψης επηρεάζει τη δίαιτα σου! 

3. Δώσε σημασία για το πως νιώθεις!

Κάνε ότι σου λέει το σώμα σου για να είσαι χαρούμενη και να έχεις αυτοπεποίθηση και ενέργεια

Εάν νιώθεις το σώμα σου ελαφρύ, καθαρό και γενικώς καλά,  δεν έχει καμία σημασία τι λέει η ζυγαριά. Εστίασε σε αυτό που κάνεις και πως αυτό σε κάνει να νιώθεις. Δηλαδή, νιώθεις καλά μετά από ένα παγωτό; Αν όχι, γιατί; Νιώθεις σέξι μετά από τη γυμναστική; Κάν’ το ξανά. Το σώμα σου έχει τον τρόπο να σου μιλάει. Γι αυτό ξέρεις τι σε κάνει να νιώθεις καλά και τι όχι. Συνεπώς, προσπάθησε να αυξάνεις αυτά που κάνουν το σώμα σου να νιώθει καλά και περιόρισε όσο μπορείς το αντίθετο. Αποτέλεσμα, όταν θα εστιάσεις στο να κάνεις το σώμα σου χαρούμενο όλα παίρνουν το δρόμο τους και εννοείται θα χάσεις και βάρος.

4. Μην συγκρίνεις το σώμα σου και τον εαυτό σου!

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου και αγάπησε το σώμα σου

Μπορεί να ζηλεύεις κάποιες φορές, ή ίσως να νιώθεις ανταγωνισμό ότι κάποια έχει καλύτερο σώμα από το δικό σου. Είναι μια συνήθεια αρκετά επικίνδυνη. Αυτό που θα καταφέρεις εάν είσαι απορροφημένη στο να συγκρίνεις το σώμα σου με άλλους ανθρώπους, είναι να χάσεις την αίσθηση του εαυτού σου. Να μην έχεις τους δικούς σου στόχους, που να προσαρμόζονται στην προσωπικότητα σου. Αυτό, σίγουρα σε καθυστερεί από το να πετύχεις αυτά που θες. Πάντα κάποια θα έχει κάτι καλύτερο και αυτό στην τελική είναι υποκειμενικό. Να θυμάσαι ότι ακόμη και το άτομο που στα μάτια σου είναι το τέλειο, έχει τη δική του λίστα με ανασφάλειες. Η καλύτερη τακτική είναι πάντα να ξεπερνάς τον εαυτό σου.

Δες επίσης: 4 Βασικά βήματα self- care για κάθε βράδυ!

5. Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα!

Φρόντισε το σώμα σου και μάθε να το αγαπάς και να έχεις αυτοπεποίθηση

Φρόντισε και περιποιήσου τον εαυτό σου. Βρες δραστηριότητες που σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Κάνε ένα αφρόλουτρο, μάσκες για το πρόσωπο σου και το σώμα του. Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο για να χαλαρώσεις, να κάνεις γιόγκα ή ότι άλλο γουστάρεις. Όταν κάνεις πράγματα που αγαπάς και πραγματικά φροντίζεις τον εαυτό σου, η αρνητική εικόνα που έχεις για το σώμα σου και η κριτική θα αρχίσει να χάνεται σιγά, σιγά.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts