Πως να φτιάξεις νόστιμα σπιτικά Γλυφιτζούρια!

Πως να φτιάξεις νόστιμα σπιτικά Γλυφιτζούρια!

Ποιο είναι το πρώτο γλυκό που κράτησες στη ζωή σου; Για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα χρωματιστό, απίστευτα νόστιμο γλυφιτζούρι.

Είναι ένα ιδανικό κέρασμα για μικρά και.. μεγαλύτερα παιδιά αλλά και για μια μπομπονιέρα φτιαγμένη από τα χεράκια σου.

Παρακάτω σου έχω μια πολύ εύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή. Μπορείς να τα χρωματίσεις, να τα αρωματίσεις και να τα στολίσεις όπως θέλεις και ένα είναι σίγουρο, θα εντυπωσιάσεις. Πάμε λοιπόν

 

Τι υλικά θα χρειαστείς για να φτιάξεις νόστιμα γλυφιτζούρια!

pos-ftiaxo-glifitzuria

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2/3 κούπας γλυκόζη
  • 1/4 κούπας νερό
  • 2 κουταλιές άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • διάφορες καραμελίτσες και ζαχαρωτάκαλαμάκια για γλυφιτζούρια

Ειδικός εξοπλισμός : Θερμόμετρο κουζίνας

Εκτέλεση: Πως να φτιάξεις σπιτικά γλυφιτζούρια

spitika-glifitzuria

Ξεκίνησε απλώνοντας δύο λαδόκολλες ή φύλλα σιλικόνης ψησίματος στον πάγκο. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ (να χωράει το κατσαρολάκι που θα χρησιμοποιήσεις για τη καραμέλα) με πάγο και νερό.Άφησέ τα στην άκρη γιατι θα τα χρειαστούμε στη συνέχεια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι (θα σε βοηθήσει απίστευτα η μυτούλα για να ρίξεις ομοιόμορφα και με ασφάλεια τη καραμέλα) βάλε τη ζάχαρη,τη γλυκόζη και το νερό και βάλτα να βράζουν σε μέτρια φωτιά.

Ανακάτεψε και βάλε μέσα το θεμόμετρο. Ανέβασε τη θερμοκρασία και άφησε το μίγμα να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής βουτηγμένο σε νερό καθάρισε τα πλαϊνά της κατσαρόλας για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Βράσε το μίγμα για 5-7 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 154 βαθμούς κελσίου. Αμέσως βάλε το κατσαρολάκι μέσα στο παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Αφησέ το εκεί για 10 με 15 δευτερόλεπτα με προσοχή όμως να μη πέσουν σταγόνες νερού.

Αν χρησιμοποιήσεις άρωμα ρίξτο τώρα με προσοχή και κούνα κυκλικά το κατσαρολάκι να ανακατευτεί. Με πολύ γρήγορες κινήσεις, ρίξε τη καραμέλα που έφτιαξες στις λαδόκολλες και σχημάτισε κύκλους 5-7 εκατοστών ή στο μέγεθος που επιθυμείς.

Εγώ τις πρώτες φορές ή όταν τα χρειάζομαι πιο ΄τέλεια΄σχεδιάζω κύκλους με ενα διαβήτη για να είναι σίγουρη για την ομοιομορφία.

Μη τα βάλεις πολύ κοντά, άσε περιθώριο για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. Αμέσως μετά πίεσε στην άκρη το καλαμάκι και σκόρπισε στην επιφάνεια τα διακοσμητικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Πολύ ελαφρά πίεσε τα να μπούν μέσα στη καραμέλα. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς μέχρι να σταθεροποιηθούν τελείως και με προσοχή ξεκόλλησέ τα από τη λαδόκολλα. Βάλτα σε σακουλάκια τύλιξε με όμορφες κορδέλες και κάνε τα παιδάκια χαρούμενα!

Δες το βίντεο με την εκτέλεση:

Tip: Εάν θέλεις αυτό το κρυστάλλινο αποτέλεσμα χρησιμοποίσε διάφανο άρωμα βανίλιας. Εάν θέλεις χρωματιστά γλυφιτζούρια μαζί με το άρωμα πρόθεσε και το επιθυμητό χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Extra Tip: Αν σκληρύνει η καραμέλα πριν προλάβεις να τα ετοιμάσεις όλα, ξανά βάλε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να επανέλθει σε ρευστή μορφή.
Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!Καλή επιτυχία κορίτσια!
tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites