Πως να φτιάξεις νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας!

by ediva-author

Ποιος είπε ότι στη νηστεία δε τρώμε τούρτες;

Παρακάτω μια εύκολη, οικονομική νηστίσιμη συνταγή για μια υπέροχη τούρτα σοκολάτας που όποιος τη δοκιμάσει δε θα πιστεύει οτί είναι νηστίσιμη.

Τι υλικά θα χρειαστείς για την νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

 

ilika-nistisimi-sinatgi-gliko

Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 3,5 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. νερό

Υλικά για τη κρέμα:

  • 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • γλυκό κουταλιού της προτίμησής σου (προαιρετικά)

Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 φλυτζανάκια καφέ νερό
  • 2 φλυτζανάκια καφέ ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα:

Ψιλοκόβεις τη κουβερτούρα και τη βάζεις σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις τη κρέμα σε σημείο βρασμού, αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τη ζάχαρη και ρίχνεις το μίγμα πάνω από τη κουβερτούρα.

Περιμένεις ένα λεπτό και ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις ένα σοκολατένιο υγρό. Το βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Όταν κρυώσει απλά το χτυπάς στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σοκολατένια σαντυγί.

Πως να ετοιμάσεις το παντεσπάνι για την τούρτα σοκολάτας:

nistisimi-tourta-sokolata

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύεις με ένα σύρμα. Ανακατεύεις το ξύδι με τη σόδα να αφρίσει, το ρίχνεις στο μπολ και συνεχίζεις με το σπορέλαιο και το νερό.

Χτυπάς δυνατά με το σύρμα μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μίγμα.Βάζεις σε ταψί που έχεις καλύψει με μαργαρίνη και αλεύρι.

Ψήνεις για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζεις αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνεις λίγο ακόμη. Το αναποδογυρίζεις σε μια πετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει καλά.

Για το μοντάρισμα:

tourta-glika-nistisima

Βρες περισσότερες νόστιμες και νηστίσιμες συνταγές εδώ!

Βράζεις 3 λεπτά το σιρόπι. Κόβεις το παντεσπάνι σε 2 ή 3 πάτους ανάλογα πως το θέλεις. Βάζεις τον πρώτο πάτο, ραντίζεις με το 1/3 του σιροπιού και προσθέτεις το 1/3 της κρέμας.Αν θέλεις βάζεις και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.

Βάζεις τον δεύτερο πάτο και συνεχίζεις, το ίδιο και με τον τρίτο. Στολίζεις με ροδέλες κουβερτούρας, τρούφα, γλυκό κουταλιού ή φρούτα.

Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία κορίτσια!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts