πώς να αφαιρέσεισ το ημιμόνιμο μόνη σου αλουμινόχαρτο

Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου!

by ediva

Ο αρχικός ενθουσιασμός του νέου μανικιούρ φεύγει γρήγορα και δίνει τη θέση του στη βαρεμάρα, έως ότου να αντικατασταθεί από νέο σχέδιο. Κάπου εκεί είναι που αρχίζει να ξεφτίζει στις άκρες και μπαίνεις στον πειρασμό να το βγάλεις μόνη σου. Ωστόσο, πρέπει να αντισταθείς. Ο λόγος είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα αφαιρεθεί το βερνίκι, αλλά και στρώσεις του νυχιού σου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν. Παρακάτω, θα δεις μερικούς τρόπους για το πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι!

4 Βήματα για να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου!

1. Λίμαρε το ημιμόνιμο μανικιούρ

λίμα νυχιών

Αρχικά, πρέπει να ξεκινήσεις με ήρεμες και μικρές κινήσεις να λιμάρεις την επιφάνεια του νυχιού, για να αφαιρέσεις το εξωτερικό στρώμα. Εδώ χρειάζεται αρκετή προσοχή, διότι πρέπει να αφαιρέσεις μόνο το γυαλιστερό στρώμα και όχι το νύχι.

Δες επίσης: Πως να κάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι!

2. Βάλε λαδάκι

λαδάκι νυχιών ημιμόνιμο

Στο επόμενο βήμα, πρέπει να εφαρμόσεισ γύρω από το νύχι σου είτε λαδάκι, είτε ενυδατική κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις και το δέρμα σου, αλλά και τα νύχια σου από τα καθαριστικά υγρά (ασετόν), τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση στην επιδερμίδα σου.

Δες επίσης: 5 Tips για να αποκτήσεις γρήγορα μακριά και δυνατά νύχια!

3. Ασετόν

πώς να αφαιρέσεισ το ημιμόνιμο μόνη σου αλουμινόχαρτο

Τώρα είναι η ώρα να μουλιάσεις τα νύχια σου σε ασετόν. Αυτό μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους. Από τη μια μπορείς να τα βυθίσεις σε ένα σκεύος γεμάτο με ασετόν ή απλά να τοποθετήσεις σε κάθε νύχι ένα βαμβάκι βρεγμένο με ασετόν.

Εάν επιλέξεις τη μέθοδο με το βαμβάκι, στο τέλος τύλιξε το κάθε ένα με αλουμινόχαρτο, για καλύτερα αποτελέσματα. Περίμενε περίπου 15 λεπτά και τσέκαρε ότι το χρώμα από κάτω αρχίζει να αφαιρείται. Εάν όχι, περίμενε ακόμα 5 λεπτά και επανέλαβε. Μόλις το χρώμα έχει μουλιάσει εντελώς, τότε αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και βγάλε τυχόν υπολείμματα με ένα nail stick.

Δες επίσης: Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι σου!

4. Ενυδάτωση

λάδι για τα νύχια ημιμόνιμο

Δες επίσης: 5 Gel βερνίκια νυχιών που δεν χρειάζονται φουρνάκι!

Τέλος, αφού έγιναν όλα τα στάδια με επιτυχία και αφαίρεσες όλο το ημιμόνιμο, πρέπει να ενυδατώσεις τα νύχια σου. Η λύση που προτείνεται  είναι να βάλεις τα χέρια σου μέσα σε λάδι καρύδας για 4-5 λεπτά και τα νύχια σου θα είναι πιο ενυδατωμένα από ποτέ.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts