balayage xromata mallion gynaikia

Πώς να διαλέξεις το σωστό χρώμα μαλλιών!

by ediva

Η αλήθεια είναι ότι το να διαλέξεις το σωστό χρώμα για τα μαλλιά σου μπορεί να εξελιχθεί σε ολόκληρη επιστήμη.Η διαφορά μεταξύ του ξανθού, του καστανού και του κόκκινου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις αμέτρητες αποχρώσεις που έχει το καθένα από αυτά.

Πριν από κάθε σκέψη για το χρώμα των μαλλιών πρέπει να λάβεις υπόψιν σου 3 πράγματα, τον τόνο της επιδερμίδας σου, το φυσικό σου χρώμα και το χρώμα των ματιών σου.  Πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή σ αυτά τα 3 ώστε να αποφύγεις ενδεχόμενη “γκάφα”με το χρώμα των μαλλιών σου. Παρακάτω σου έχουμε έναν οδηγό που θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στο εάν στην επιδερμίδα σου ταιριάζουν περισσότερο τα ψυχρά ή τα ζεστά χρώματα.

Εάν θες να κάνεις ριζικές αλλαγές εκτός από το χρώμα άλλαξε και το κούρεμα σου. Εδώ μπορείς να βρεις 15 μοντέρνα καρέ κουρέματα!

 

Βρες ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει!

xroma mallion analoga me tin epidermida

Οι 3 μεγάλες κατηγορίες που χωρίζουν οι ειδικοί τον τόνο της επιδερμίδας μας είναι :ζεστή, ψυχρή και ουδέτερη. Εάν δεν ξέρεις σε ποια ανήκεις μην ανησυχείς, δεν είναι τόσο δύσκολο να το βρεις, ακολουθώντας τα παρακάτω τρικ.

1. Κοίτα την επιδερμίδα σου

Η ψυχρή επιδερμίδα έχει μία ροζ ή σκούρη απόχρωση, ενώ η πιο ζεστή μία κίτρινη ή χρυσαφένια. Εάν έχεις έναν συνδυασμό αυτών των δύο τότε ανήκεις στην τρίτη κατηγορία και είσαι ουδέτερη.

2. Ταυτίσου με κάποια διάσημη

Βρες κάποια διάσημη ηθοποιό, Ελληνίδα ή ξένη, που να έχει πάνω κάτω ίδιο χρώμα επιδερμίδας και ματιών με σένα. Δώσε προσοχή στο χρώμα που έχει επιλέξει για τα μαλλιά της. Φαντάσου ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται κάπως έτσι και σε σένα.

3. Έλεγξε τον καρπό σου

Πιο συγκεκριμένα δες τις φλέβες σου, στο εσωτερικό του καρπού. Εάν το χρώμα τους είναι πράσινο τότε ανήκεις στα άτομα με τα ζεστά χρώματα επιδερμίδας. Αν είναι μπλε ή μοβ, είσαι στην απέναντι κατηγορία, αυτή με τα ψυχρά χρώματα.

4. Έλεγξε και τα μάτια σου

Παρατήρησε τα σε έναν καθρέφτη. Εάν βλέπεις πολλές χρυσές κηλίδες τότε η απόχρωση της επιδερμίδας σου ανήκει στα ζεστά χρώματα. Απ την άλλη να βλέπεις πιο πολλές μπλε ή πράσινες κηλίδες η επιδερμίδα σου είναι στα ψυχρά χρώματα.

xromata

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να διαλέξεις το χρώμα θα δεις ότι το ίδιο χρώμα έχει ψυχρές και ζεστές αποχρώσεις. Εάν μετά από το παραπάνω κατέληξες ότι ανήκεις στην κατηγορία με τα ψυχρά χρώματα επέλεξε να βάψεις τα μαλλιά σου σε ζεστούς τόνους , ενώ αν είσαι στην άλλη κατηγορία βάψ’ τα σε ψυχρούς τόνους. Οι πιο τυχερές είναι οι κοπέλες με ουδέτερη επιδερμίδα αφού τους ταιριάζουν όλα.

Πάμε τώρα να δούμε πιο συγκεκριμένα τα χρώματα! Πρώτα όμως δες τα χρώματα που κυριαρχούν το φετινό καλοκαίρι!

1. Ψυχρό ξανθό

psixro ksantho malli

Το χρώμα αυτό του ψυχρού ξανθού ταιριάζει περισσότερο με τις κοπέλες που έχουν “πορσελάνινη”επιδερμίδα, που κοκκινίζει,αφού αυτή η απόχρωση ηρεμεί την κοκκινίλα. Εάν έχεις μπλε ή γκρι μάτια επίσης σου ταιριάζει πολύ αυτή η χλωμή απόχρωση μιας και θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν ακόμη πιο λαμπερά.

2. Ζεστό ξανθό

zesto ksantho

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες  δείχνουν καλύτερα με ζεστούς τόνους στα μαλλιά: χάλκινο, του μελιού ή χρυσό. Αυτές οι αποχρώσεις επίσης φαίνεται να ταιριάζουν ιδιαίτερα στις κοπέλες με σκούρα επιδερμίδα και θέλουν να την τονίσουν. Σ’ αυτήν την περίπτωση μπορούν να επιλέξουν το ξανθό της καραμέλας.

Προσοχή όμως, οι κοπέλες με πολύ ζεστούς τόνους επιδερμίδας καλό θα ήταν να αποφύγουν αυτές τις αποχρώσεις και να επιλέξουν πιο ψυχρά χρώματα, όπως το προηγούμενο.

3. Ψυχρό κόκκινο

psixro kokkino sta mallia

Μπορεί να ακουστεί παράλογο, αλλά το κόκκινο είναι ένα πολύ γοητευτικό χρώμα για τις κοπέλες με ροδοκόκκινη απόχρωση επιδερμίδας. Εάν λοιπόν έχεις χλωμή επιδερμίδα που έχει κοκκινίλες δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αλλά μπορείς να το εκμεταλλευτείς.

Αντίστοιχα και οι κοπέλες με πιο ζεστή, ροδαλή επιδερμίδα μπορούν να επιλέξουν μία πιο ψυχρή απόχρωση του κόκκινου , όπως το καστανοκόκκινο.

Το χρώμα αυτό καλό θα ήταν να το αποφύγουν κοπέλες με πιο σκούρη επιδερμίδα, αφού τα αποτελέσματα πιθανόν να σας σκουρύνουν ακόμη πιο πολύ και να μην σας αρέσουν.

4. Ψυχρό Καστανό

psixro kastano

Η αλήθεια είναι ότι το καστανό είναι ένα “εύκολο”χρώμα, αφού λίγο πολύ ταιριάζει με όλες. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι πιο ψυχροί τόνοι είναι πιο εντυπωσιακοί στις κοπέλες με επιδερμίδα σε ζεστές αποχρώσεις. Απ την άλλη όσες έχετε πιο ψυχρές επιδερμίδες επιλέξτε ένα καστανό,όπως αυτό της μόκα και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

5. Ζεστό Κόκκινο

zesto kokkino xroma

Αυτό το χρώμα είναι το ιδανικό για τις χλωμές και ουδέτερες επιδερμίδες. Προτείνετε στον κομμωτή σας να αναμείξει ψυχρά και ζεστά χρώματα για να βγει ένα χρώμα ζεστής απόχρωσης με χρυσούς τόνους. Οι ειδικοί επίσης προτείνουν ένα ζεστό και φωτεινό κόκκινο για να δώσει χρώμα στις ψυχρές επιδερμίδες.Οι πιο σκουρόχρωμες επιλέξτε ένα πιο ψυχρό καστανοκόκκινο εάν σας αρέσει το κόκκινο.

6. Ζεστό Καστανό

zesto kastano xroma

Εάν επιλέξεις κάποια από τις αποχρώσεις του ζεστού καστανού φρόντισε να έρχονται σε αντίθεση με το χρώμα της επιδερμίδας σου, ώστε  να μην πέσεις στην παγίδα και χλωμιάσεις το δέρμα σου. Είναι η ιδανική λύση για σένα που έχεις σκούρα ρίζα ή για σένα με την πιο σκούρα επιδερμίδα.

7. Ψυχρό Μαύρο

psixro mavro

Ένα ψυχρό χρώμα σαν αυτό μπορεί να σκληρύνει το πρόσωπο κάποιας κοπέλας με  χλωμή επιδερμίδα αλλά γι αυτές με πιο ζεστή ή ουδέτερη επιδερμίδα έχει ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα κάνοντας την επιδερμίδα σας να φαίνεται πορσελάνινη.

8. Ζεστό Μαύρο

zesto mavro xroma

Το ζεστό μαύρο ταιριάζει περισσότερο με σκούρες επιδερμίδες. Μπορείς όμως να επιλέξεις κι ένα σοκολατί το οποίο θα σου πηγαίνει εξίσου πολύ. Για εσάς με πιο χλωμή επιδερμίδα που θέλετε να σκουρύνετε το χρώμα, αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε, για να μην χλωμιάσει ακόμη περισσότερο το δέρμα σας.

10. Έντονα Χρώματα

pastel xromata

Δες επίσης 15 Trends για τα μαλλιά!

Εάν είσαι λάτρης του χρώματος τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη, λαμβάνοντας υπόψιν σου και κάποιους κανόνες βέβαια. Οι πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες τείνουν να δείχνουν πιο χλωμές εάν επιλέξετε τόνους πιο παστέλ, ενώ τους ταιριάζουν οι πιο έντονες αποχρώσεις. Για τις πιο καστανές επιδερμίδες ταιριάζουν πιο έντονα χρώματα, όπως κατακόκινο ή φούξια.

Ακόμη τα μπλε μαλλιά ταιριάζουν περισσότερο με τις πιο χρυσαφένιες επιδερμίδες. Το μόνο αρνητικό αυτών των χρωμάτων είναι ότι φεύγουν πολύ εύκολα. Γι’αυτό σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα και παρατείνουν την διάρκεια του χρώματος.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts