ignorance

Πως να σταματήσεις να παίζεις παιχνίδια σε μια σχέση!

by ediva

Οι σχέσεις υποτίθεται ότι πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την αγάπη. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αποφασίζουν να παίξουν διάφορα παιχνίδια όταν βρίσκονται μέσα σε μια σχέση αφήνοντας τον σύντροφο τους να αγωνιά και νιώθει ανασφάλεια.

Κανένας δεν θέλει να βρίσκεται σε μια τέτοια σχέση και να έρχεται αντιμέτωπος με περίπλοκα παιχνίδια. Όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση, δεν καταφέρνεις να γνωρίσεις τον σύντροφο σου πολύ καλά.

 

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν παιχνίδια σε μια σχέση;

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος αποφασίζει να κάνει μια σχέση και να παίξει διάφορα παιχνίδια στον σύντροφο του. Μην βιαστείς, όμως, να κατηγορήσεις μόνο τους άντρες καθώς και οι γυναίκες πολλές φορές επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

Όσοι παίζουν παιχνίδια μέσα σε μια σχέση, έχουν την τάση να καθοδηγούν τον σύντροφο τους, να δείχνουν ψεύτικο ενδιαφέρον και να τους κάνουν να νιώθουν μπερδεμένοι για το τι ακριβώς αισθάνονται για αυτούς. Αυτό μπορεί να γίνει επειδή θέλουν απλά να περάσουν την ώρα τους χωρίς δεσμεύσεις.

 

Τι πρέπει να κάνεις όταν βαρεθείς τα παιχνίδια

Αν έχεις κουραστεί αυτή την κατάσταση και τα ψέματα, και θέλεις να ξεφύγεις και να τα χαλάσετε, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να μπορέσεις να βγεις ανώδυνα και πιο εύκολα από μια τέτοια σχέση.

 

1. Αναγνώρισε το πρόβλημα

playing games

Όσοι παίζουν παιχνίδια σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι φοβούνται τη δέσμευση ή ότι το κάνουν επίτηδες. Μπορεί να βρίσκονται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους και γι’ αυτό να συμπεριφέρονται έτσι. Πρέπει, λοιπόν, να δεις αν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας.

Ένας εύκολος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι βλέποντας τις παλιές του σχέσεις. Υπήρχαν θέματα εμπιστοσύνης και ζήλειας; Αν ναι, τότε αυτή μπορεί να είναι η αιτία που παίζει παιχνίδια, και θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κάθε θέμα ξεχωριστά.

2. Μίλησε του

talk to him

Αν χάνεις την υπομονή σου, τότε είναι καιρός να ανοιχτείς και να του μιλήσεις. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί τι ακριβώς κάνει. Επέλεξε μια στιγμή που είστε και οι δύο ήρεμοι και βρίσκεστε μαζί. Όταν μιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο, τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις το πως αισθάνεται για τις πράξεις του αλλά και για εσένα.

3. Παρέμεινε ήρεμη

calmness

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνεις ήρεμη και να μη δείχνεις ενοχλημένη όταν υπάρχει κάποιος που παίζει με τα συναισθήματα σου, αλλά το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να φρικάρεις. Πάρε βαθιές ανάσες και παρέμεινε ήρεμη δίνοντας στον εαυτό σου το χρόνο να συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα.

4. Βρες κάποιον να σε υποστηρίξει

supportive friends

Είμαι σίγουρη ότι οι φίλοι σου ήδη γνωρίζουν τι γίνεται στη σχέση σου με αρκετές λεπτομέρειες. Σε αυτούς, λοιπόν, θα ψάξεις να βρεις υποστήριξη αφού γνωρίζουν τα πάντα μεταξύ σας.

Μίλησε μαζί τους και ζήτησε τη γνώμη τους. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιον να σε υποστηρίξει σε μια τέτοια κατάσταση, όταν αρχίζεις να νιώθεις θυμό και έντονα συναισθήματα.

5. Αγνόησε τον

ignorance

Κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις όταν παίζει παιχνίδια είναι τον αγνοήσεις εντελώς. Αν σου πει ότι δε μπορεί να βγει μαζί σου για κάποιο περίεργο λόγο, απλά αγνόησε το μήνυμα του. Αν δεν του δώσεις αφορμή και τροφή για να συνεχίσει το παιχνίδι του, τότε θα βαρεθεί και θα σταματήσει.

6. Βολιδοσκόπησε την κατάσταση

getting to know him

Αν δε θέλεις να βγεις από μια τέτοια σχέση, μπορεί να αρχίσεις να πιστεύεις ότι ο σύντροφος σου παίζει παιχνίδια με σκοπό να γίνει πιο ελκυστικός σε εσένα.

Μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος τρόπος να προσελκύσεις κάποιον, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αυτή τη τεχνική για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Αν καταλάβεις ότι αυτός είναι ο λόγος και δείξεις ενδιαφέρον, τότε είναι πιθανόν να σταματήσει αυτή την συμπεριφορά.

7. Κατάλαβε ότι δε φταις εσύ

fault

Πολλοί πιστεύουν ότι αν ήταν πιο ενδιαφέροντες ή πιο όμορφοι, το ταίρι τους θα τους έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον και δε θα έπαιζε μαζί τους. Μεγάλο λάθος!

Η συμπεριφορά αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε αυτόν. Αν δεν ήσουν εσύ, θα ήταν κάποια άλλη στη θέση σου. Απλά δε μπορούν να το σταματήσουν.

8. Απέφυγε να βγεις ραντεβού με κάποιον που φημίζεται ότι παίζει παιχνίδια

not going out

Αν το άτομο που σε ενδιαφέρει είναι γνωστό για τα παιχνίδια που παίζει, τότε μην κάνεις τον κόπο να κάνεις σχέση μαζί του. Για κάποιο λόγο υπάρχει αυτή η φήμη.

Αν, ωστόσο, έχεις αρχίσει να συμπαθείς τον άλλο και θέλεις να κάνεις σχέση μαζί του, τότε προσπάθησε να τον γνωρίσεις καλά και να δεις μήπως η φήμη του έχει βγει από κάποια πληγωμένη πρώην κοπέλα του.

9. Άφησε τον

break up

Αυτό είναι προφανές. Αν δεν είσαι ευχαριστημένη με την τωρινή σου κατάσταση, τότε απλά τελείωσε την σχέση του. Δε χρειάζεται να νιώθεις στεναχωρημένη, και δεν είναι λάθος να φύγεις αν έχεις βαρεθεί αυτή την συμπεριφορά.

Αυτό που έχει σημασία είναι η ευτυχία σου. Μην την βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Αν ο σύντροφος σου δεν σου δίνει αυτά που χρειάζεσαι, τότε άφησε τον και ψάξε να βρεις την ευτυχία σου αλλού.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts