commitment phobe

20 Τρόποι για να καταλάβεις αν φοβάται τις σχέσεις!

by ediva

Είναι δύσκολο να ρωτήσεις κάποιον ευθέως εάν φοβάται τη δέσμευση. Πρώτα απ’ όλα, δεν έχεις λόγο να υποπτευτείς κάτι τέτοιο αν είστε στην αρχή της γνωριμίας σας, και δεύτερον, η ερώτηση αυτή μπορεί να τον τρομάξει ακόμη κι αν δε φοβάται να δεσμευτεί.

Αυτό βέβαια κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα εάν είσαι ανάμεσα σε εκείνους τους ανθρώπους που ψάχνουν κάτι πιο σοβαρό αλλά δεν ξέρουν πως να καταλάβουν ότι ενδιαφέρεται για κάτι ανάλογο και ο σύντροφος τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από να προσπαθείς να κάνεις μια σοβαρή σχέση με κάποιον, ο οποίος πρόκειται να “εξαφανιστεί” μόλις αντιληφθεί ότι τα πράγματα σοβαρεύουν. Είναι χάσιμο χρόνου και σε κάνει να νιώθεις χάλια συναισθηματικά.

 

Πως να καταλάβεις ότι φοβάται τη δέσμευση

 

Έχω περάσει πολύ καιρό με άντρες που φοβόντουσαν πραγματικά τη δέσμευση. Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται να δεθούν με ένα άτομο και φοβούνται τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια κατάσταση. Προσωπικά, το έχω βαρεθεί.

Υπάρχει, όμως, κι ένα θετικό στην όλη υπόθεση – έμαθα διάφορους τρόπους για να μπορώ να καταλάβω εάν το άτομο δίπλα μου φοβάται να δεσμευτεί. Ευτυχώς για εσένα, θα σου πω αυτά τα μυστικά για να μη χρειαστεί να περάσεις κι εσύ όσα πέρασα κι εγώ.

 

1. Δεν είχε ποτέ του μακρόχρονια σχέση

relationship

Τις περισσότερες φορές μπορείς να μάθεις αν το άτομο με το οποίο θέλεις να είσαι είχε μία ή περισσότερες φιλενάδες στο παρελθόν. Μπορείς να μιλήσεις στον ίδιο ή να ψάξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μάθεις. Αν δεν υπάρχει ένδειξη για κάποια μακροχρόνια σχέση, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι δε δεσμεύεται.

 

2. Δεν αναφέρει ποτέ το μέλλον

Όταν αποφεύγει τις συζητήσεις που έχουν σχέση με το μέλλον, δε θέλει να δεσμευτεί ούτε για τη διάρκεια της σχέσης σας.  Οι συζητήσεις για το μέλλον είναι για εκείνους τους ανθρώπους που σχεδιάζουν να είναι μαζί στο μέλλον.

 

3. Αποφεύγει το θέμα της σχέσης σας

sxesi

Αν έχεις δοκιμάσει να αναφέρεις το θέμα της σχέσης σας και αλλάζει απότομα το θέμα της συζήτησης σας, δε θέλει να σου πει ότι δεν θέλει σχέση.

 

4. Δεν αναφέρει ποτέ την οικογένεια του

Οι άνθρωποι που θέλουν να δεσμευτούν συνήθως αναφέρουν την οικογένεια τους γιατί είναι μάλλον αναπόφευκτο το ότι θα τους συναντήσεις κάποια στιγμή. Αλλά αν δεν αναφέρεται ποτέ στους δικούς του, είναι πιθανόν να μην θέλει δεσμεύσεις.

 

5. Δεν αναφέρει ποτέ τους φίλους του

Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους του. Οι άντρες δε μιλάνε για τους φίλους τους ή δεν σου λένε να τους γνωρίσεις αν δεν σκοπεύουν να μείνουν μαζί σου. Γι’ αυτό αν δεν έχεις συναντήσει τους φίλους του και έχει περάσει κάποιος χρόνος που είστε μαζί, είναι ένδειξη ότι φοβάται τη δέσμευση.

 

6. Κρατάει κρυφές τις προσωπικές του πληροφορίες

Ξέρεις το αγαπημένο του χρώμα; Ξέρεις πως αισθάνεται για σημαντικά θέματα που συμβαίνουν στον κόσμο; Πως ήταν σαν παιδί; Αν βγαίνετε ραντεβού για αρκετό διάστημα, αλλά δεν γνωρίζεις την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, είναι πιθανόν να φοβάται ότι αν σου αποκαλύψει πράγματα για τον ίδιο θα δεσμευτεί.

 

7. Πάντα βρίσκει δικαιολογία όταν κάνεις κάποια σχέδια για τους δυο σας.

commitment phobia

Αν προσπαθείς να κάνεις σχέδια για κάτι που θα γίνει σε μία ή δύο εβδομάδες και βρίσκει πάντα μια δικαιολογία για το ότι δε μπορεί να έρθει, είναι πιθανόν να το κάνει επειδή δε μπορεί να δεσμευτεί ότι θα είναι μαζί σου τόσο πολύ.

 

8. Δεν του αρέσουν οι ετικέτες.

Αν σου απαντάει όποτε τον ρωτάς τι είστε εσείς οι δύο, και η απάντηση που παίρνεις είναι ότι δε θέλει να βάζει ετικέτες στην σχέση σας, φοβάται τη δέσμευση. Αν κάποιος είναι χαρούμενος μαζί σου και θέλει να είστε μαζί για πολύ καιρό, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να σε αποκαλέσει “το κορίτσι του”.

 

9. Φρικάρει στην ιδέα ότι θα αφήσεις την οδοντόβουρτσα σου σπίτι του.

Ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό σου αντικείμενο. Αν δε μπορείς να αφήσεις τίποτα δικό σου σπίτι του, τότε έχει θέμα με την δέσμευση.

 

10. Δεν αναφέρεται ποτέ σε εσάς τους δύο ως “εμείς”.

it's all about him

Αυτό συμβαίνει επειδή στον δικό του κόσμο δεν υπάρχει “εμείς”. Υπάρχει ένα κορίτσι με το οποίο βρίσκεται σωματικά, και μετά υπάρχει αυτός. Και δεν έχει σχέδια να το αλλάξει άμεσα αυτό.

 

11. Είναι πολύ γενικός στις απαντήσεις του όταν τον ρωτάς τι κάνει τον ελεύθερο του χρόνο.

Αν δεν έχεις ιδέα για το τι κάνει και που βρίσκεται όλη μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, είναι επειδή δεν θέλει να ξέρεις.

 

12. Δεν σε ρωτάει ποτέ για την προσωπική σου ζωή.

Κάποιος που θέλει να έχει σχέση μαζί σου θα θέλει να μάθει για τα προσωπικά σου. Αν δε ρωτάει, φοβάται να δεσμευτεί.

 

13. Δεν θέλει να συναντήσει τους φίλους ή την οικογένεια σου.

meeting the family

Αν δεν σκοπεύει να μείνει μαζί σου για πολύ καιρό, δε θα θέλει να συναντήσει τους φίλους ή την οικογένεια σου. Και τα δύο σημαίνουν δέσμευση, και δε μπορεί να το κάνει.

14. Το πρόγραμμα του είναι γεμάτο.

Με άλλα λόγια, δεν έχει χρόνο για εσένα. Το να μην φτιάχνεις το πρόγραμμα σου έτσι ώστε να βολέψεις και τον άνθρωπο ο οποίος υποτίθεται είναι σημαντικός για εσένα, δείχνει ότι δε θέλει να δεσμευτεί.

 

15. Δεν ζητάει την συμβουλή σου όταν πρέπει να πάρει κάποιες σοβαρές αποφάσεις.

commitment phobe

Αν παραιτηθεί από τη δουλειά του ή αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο ή μετακομίσει χωρίς να στο πει, δεν έχει καμία πρόθεση να δεσμευτεί μαζί σου επειδή δεν εκτιμάει την άποψη σου.

 

16. Δεν σε συστήνει σε άτομα που γνωρίζει.

Αν είστε έξω οι δυο σας και συναντήσετε κατά τύχη κάποιον από τους φίλους του, αλλά δεν μπει στον κόπο να σε συστήσει, τότε δεν σε βλέπει σαν κάποια με την οποία πρόκειται να δεσμευτεί σύντομα.

 

17. Δεν σου λέει τα μυστικά του.

Όταν έχει μια άσχημη μέρα ή περνάει δύσκολα επειδή πρέπει να πάρει μια απόφαση, και δεν σου ανοίγεται, τότε φοβάται να δεθεί μαζί σου. Άτομα σαν αυτόν δεν θέλουν να επενδύουν πολλά σε κάποιον τον οποίο δεν πρόκειται να έχουν δίπλα τους στο μέλλον.

 

18. Δεν σε ενημερώνει για την μέρα του.

Όταν το άτομο με το οποίο βγαίνεις δεν έχεις την επιθυμία να σου στείλει ένα μήνυμα ή να σου τηλεφωνήσει μέσα στην ημέρα, και σου τηλεφωνεί μόνο τη νύχτα για να βγείτε έξω εκείνη ακριβώς την στιγμή, δεν είναι κάποιος που θέλει να μείνει σε μια σχέση.

 

19. Δεν ζηλεύει… καθόλου.

Δεν ζηλεύει = δεν έχει αληθινά αισθήματα. Σίγουρα, μπορείς να κρύψεις την ζήλια. Αλλά αν υπάρξει κάποια περίπτωση όπου θα έπρεπε πραγματικά να ζηλέψει και δείχνει να μην τον ενδιαφέρει, τότε μάλλον δεν τον νοιάζει καθόλου.

 

20. Σε κάνει να αμφισβητείς τις προθέσεις του.

desmeysi

Το ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο μπορεί να σου πει περισσότερα από ότι εγώ για το αν φοβάται ή όχι τη δέσμευση. Αν κάποιος είναι επικεντρωμένος σε εσένα, θα το ξέρεις και θα μπορείς να το αισθανθείς χωρίς αμφιβολία.

Αν δείχνει μερικά από τα παραπάνω σημάδια που και που, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα δεσμευτεί ποτέ με εσένα. Αλλά, αν το άτομο που σε ενδιαφέρει έχει πολλά από τα παραπάνω σημάδια, μπορεί να θέλεις να το ξανασκεφτείς.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts