filoi mono

Πως να του πεις ότι δεν σ΄ αρέσει, μ΄ ευγενικό τρόπο!

by ediva

Έχετε κάποιον φίλο που έχει την ιδέα ότι είστε κάτι παραπάνω από φίλοι;Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες για να τον βάλετε στο λεγόμενο friendzone, πριν προλάβει να πιστέψει στο κάτι παραπάνω.

Το friend zone, υπάρχει επειδή δεν δόθηκε από την αρχή το όριο του “φίλοι μόνο”. Όταν ένας φίλος σας πιστεύει πως υπάρχουν πιθανότητες για το κάτι παραπάνω μαζί σας είναι επειδή βλέπει μια σπίθα ελπίδας στην μεταξύ σας φιλία, είτε είναι πρόσφατη είτε μακροχρόνια.

Λένε πως ο καλύτερος σύντροφος που μπορεί να έχει κάποιος είναι ο κολλητός του, αν και τις περισσότερες φορές δεν ισχύει αυτό. Ο λόγος που κάποιοι είναι μόνο φίλοι για πάρα πολύ καιρό, είναι επειδή μόνο αυτή την σχέση μπορούν να έχουν.Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως άλλωστε και σε κάθε κανόνα,από αυτούς που έχουν ξεπεράσει το friend zone, σε μία δυνατή σχέση, αλλά είναι δύσκολο να πούμε ότι θα συμβεί το ίδιο και με εσάς.

Εσείς που είστε στην ίδια κατάσταση, διαχειριστείτε το πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά. Θα πληγωθεί βέβαια ο φίλος σας προσωρινά αλλά τουλάχιστον θα έχετε αποτρέψει να πληγωθεί περισσότερο πιστεύοντας ότι θα είστε μαζί στο μέλλον. Εάν δεν είσαι σίγουρη εάν σε γουστάρει ο κολλητός σου, ρίξε μια ματιά για το πώς θα καταλάβεις ότι σε γουστάρει ο κολλητός σου!

 

15 τρόποι για να τον βάλεις στο Friendzone

friend zone

Όταν γνωρίζετε έναν άντρα, για πρώτη φορά…

1. Του λες ότι ενδιαφέρεσαι για άλλον!

friend zone gia ginaikes

Να αναφέρετε πως βγαίνετε με κάποιον ή σκοπεύετε να βγείτε με άλλον. Δεν χρειάζεται να το βγάζετε συνέχεια στη φόρα, αλλά θα βοηθούσε αν το λέγατε.

2. Του λες ότι θα τον συστήσεις σε μια φίλη σου!

tropoi na mpeis friend zone

Πείτε του ότι θέλετε να τον συστήσετε στην φίλη σας που αυτήν την περίοδο είναι ελεύθερη. Ξεκαθαρίστε του βέβαια ότι δεν είστε εσείς η ενδιαφερόμενη. Η στρατηγική αυτή δεν είναι πολύ αποτελεσματική εάν μόλις έχετε γνωριστεί, δεν παύει όμως να είναι ένας τρόπος για να αποφύγετε μια ανεπιθύμητη εξέλιξη.

3. Να βγαίνετε με μεγάλες παρέες!

mono filoi

Πάντα να βγαίνετε σε παρέες 3 ή περισσότερων ατόμων. Έτσι, δεν δίνετε την εντύπωση ότι είστε σε “ραντεβού”με τον νέο σας φίλο, αφού περνάτε μεν χρόνο μαζί του χωρίς όμως να του δίνετε θάρρος. Όταν υπάρχουν και άλλοι μαζί σας δεν θα εκδηλώσει τόσο εύκολα τα εpωτικά του συναισθήματα.

4. Μην του ζητήσεις φιλικό ραντεβού!

filoi mono

Μην του ζητήσετε να βγείτε φιλικό ραντεβού. Όσο κι αν θέλετε να βγείτε με τον φίλο σας για να συζητήσετε ότι σας απασχολεί, είναι ρίσκο να είστε μόνο οι δυο σας χωρίς να νομίζει πως υπάρχει κάτι παραπάνω στην φιλία σας. Δεν θα θεωρήσουν  βέβαια όλοι οι άντρες το ίδιο, αλλά είναι πιο εύκολο να δεθείς με κάποιον συναισθηματικά όταν είσαι μόνη μαζί του.

5. Μην κάνετε πράγματα τα οποία κάνουν τα ζευγάρια!

in friendzone

Κρατήστε τα πράγματα απλά. Εννοούμε πάρα πολύ απλά. Κάντε συνηθισμένα, απλά πράγματα χωρίς να βγαίνετε ρομαντικά ραντεβού σε εστιατόρια και χωρίς να κάνετε γενικά διάφορες δραστηριότητες που κάνουν συνήθως τα ζευγάρια. Αυτό βοηθάει στο να μην ερωτευτείτε κι εσείς η ίδια το μοναδικό άτομο που περνάτε χρόνο μαζί του.

Εάν είστε ήδη φίλοι…

6. Μην του ζητήσεις συμβουλές όταν είσαι ευάλωτη!

valton sto friendzone

Μην του ζητήσεις συμβουλές για ραντεβού όταν είσαι ευάλωτη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ακουστεί σαν κραυγή για προσοχή ή ανάγκη για στοργή. Σίγουρα δεν ξέρεις πως αντιδράει κάθε άνθρωπος στον πόνο αλλά θα προσπαθήσει να σε σώσει όπως κι αν έχει.

7. Μην περνάς πολύ ώρα μόνη μαζί του!

just friends

Μην βγαίνετε έξω οι δύο σας για μεγάλες περιόδους. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις χρόνο με τον φίλο σου, σιγουρέψου ότι δεν είναι για μεγάλο διάστημα ή για πολύ ώρα.

8. Να του αναφέρεις συχνά ότι ενδιαφέρεσαι για άλλον!

friendzone

Σιγουρέψου πώς γνωρίζει ότι ενδιαφέρεσαι για άλλους άντρες. Εάν χρειαστεί πες το ξανά και ξανά. Μπορείς να του ζητήσεις συμβουλές και για το πώς να κερδίσεις το αγόρι που σε ενδιαφέρει. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις τον κολλητό σου ως παράδειγμα για την μελλοντική σου σχέση.

9. Μην του αναφέρεις ότι έχετε κάτι, ούτε σαν αστείο!

tropoi gia friendzone

Μην αναφέρεις ποτέ την πιθανότητα για κάτι περισσότερο ακόμη κι αν πρόκειται για αστείο. Πολλές φορές λένε ότι πάνω στην πλάκα λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Μπορεί να μην ισχύει απόλυτα αλλά μπορεί να μπει στο μυαλό του φίλου η ιδέα να βγείτε ραντεβού και να καταλήξει να σε θέλει εξαιτίας ενός αστείου.

10. Δωσ’ του να καταλάβει ότι υπάρχουν κοπέλες που ενδιαφέρονται, γι αυτόν!

just friends

Δείξ’ του με τρόπο ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Όχι μόνο από την πλευρά σου αλλά και από την δικιά του , ότι μπορεί να βρει κάποια για την οποία να νοιάζεται και να κάνουν ρομαντικά πράγματα μαζί.

Όταν προσπαθεί να σου ζητήσει να βγείτε…

11. Να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη μαζί του!

krata ton sto friendzone

Να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη αμέσως. Μάλιστα, εάν είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να ερωτευτείς ποτέ τον φίλο σου, κλείσε κάθε πόρτα και κάθε ενδεχόμενο να είστε μαζί, δίνοντάς του άδοξες ελπίδες.

12. Όσο πιο νωρίς είσαι ξεκάθαρη μαζί του τόσο το καλύτερο!

mono filoi

Μην αποφεύγεις τη συζήτηση. Ξέρουμε ότι θα είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά αν του πεις την αλήθεια θα είναι καλύτερο τόσο για σένα όσο και τον φίλο σου.

13. Ακόμη κι αν νιώθεις τύψεις ότι τον πλήγωσες, να είσαι ξεκάθαρη μαζί του!

friends only

Ακόμη και αν σε τρώνε οι σκέψεις κι οι τύψεις ότι τον πλήγωσες, προσπάθησε εν τέλει να μην βρεθείς στο κρεβάτι μαζί του. Πιθανότατα να μην έχει το τέλος που ελπίζεις και να καταλήξετε μαλωμένοι. Βέβαια σ’αυτό το στάδιο μπορείς να βρεθείς και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Προσπάθησε όμως να το αποφύγεις εάν δεν είσαι σίγουρη ότι θες να έχεις κάτι πιο σοβαρό με τον φίλο σου.

14. Μην του δίνεις ελπίδες για το μέλλον, είναι χειρότερο αυτό!

apofigete na sas eroteftei

Ξεκαθάρισε αμέσως ότι δεν ενδιαφέρεσαι και μην του πεις “ίσως στο μέλλον να καταφέρουμε να είμαστε μαζί”. Εάν δεν γίνεται τώρα, γιατί να γίνει στο μέλλον; Άστον να συνεχίσει την ζωή του και να είναι χαρούμενος και προσπάθησε κι εσύ να είσαι χαρούμενη εάν βρει κάτι καινούριο στην ζωή του.

15. Να είσαι απλά η καλύτερη του φίλη!

friendszone

Να είστε η καλύτερή του φίλη χωρίς να του δίνετε την εντύπωση για το κάτι παραπάνω. Το μόνο που μπορείτε να του δώσετε είναι ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο ή μία φιλική αγκαλιά. Οτιδήποτε άλλο θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα τον κάνει να σας θέλει περισσότερο. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους. Δες επίσης 8 τρόπους για να καταλάβεις ότι του αρέσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts