Μήπως απλά δεν… σε γουστάρει; Τσέκαρε τον!

by ediva-author

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε δει την ταινία He Is Just Not That Into You πάνω από μια φορές. Το νόημα είναι απλό: απλώς δεν σε γουστάρει.

Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αλήθεια βρίσκεται στην εν λόγω φράση, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που ναι, σε γουστάρει, αλλά δυσκολεύεται να το δείξει.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ανθρωπολόγος Helen Fisher οι άντρες αγαπούν –και κατ’επέκταση δείχνουν την αγάπη τους- με διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες. Παρότι η βιομηχανία του Χόλιγουντ δίνει αγώνα προσπαθώντας να μας πείσει πως τα συναισθήματα συνδέονται άρρηκτα με τις ανάλογες δηλώσεις και εκδηλώσεις, η έρευνα απέδειξε πως οι άντρες γενικά προτιμούν να μην φέρνουν τα συναισθήματα τους στην επιφάνεια, αλλά να τα κρατούν καλά κρυμμένα μέσα τους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τον βάλεις να περάσει κάποια δοκιμασία «αγάπης» και αποτύχει οικτρά, μην αρχίσεις αμέσως να σκέφτεσαι πως δεν σε θέλει και τόσο. Η απάντηση που ψάχνεις βρίσκεται κρυμμένη στις μικρές, καθημερινές πράξεις, όπως και στη γλώσσα του σώματος. Αν κάνει να σε πάρει τηλέφωνο μια εβδομάδα, τότε ναι, μάλλον δεν σε γουστάρει. Όταν όμως επιλέγει να περάσει χρόνο μαζί σου, ακόμα κι αν είναι πιο απόμακρος από όσο θα ήθελες, τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Δεν είναι προσωπικό. Είναι απλά θέμα βιολογίας.

Related Posts