παλια ρουχα

5 Πράγματα που μπορείς σήμερα κιόλας να πετάξεις!

by ediva

Οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε πράγματα που είτε δεν φοράμε ποτέ, είτε δεν χρησιμοποιούμε, πιστεύοντας πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα μας χρησιμέψουν. Η αλήθεια είναι πως σπάνια ή ποτέ δεν θα μας χρησιμεύουν, αλλά τα κρατάμε για να μας θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Θα σου δείξω ποια πράγματα να πετάξεις ώστε και χώρο να ελευθερώσεις στα συρτάρια και την ντουλάπα σου και να μην κρατάς πράγματα που δεν χρειάζονται και χαλάνε την γενικότερη εικόνα του σπιτιού σου.

Φυσικά, δεν μιλάμε για αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, ή άλλου τέτοιου είδους πράγματα που μπορεί αργότερα να αποκτήσουν αξία, αλλά για αυτά που ποτέ δεν θα σου λείψουν και δεν πρόκειται να σου προσφέρουν και τίποτα ξανά.

Ποια είναι τα 5 πράγματα που μπορείς να πετάξεις σήμερα από το σπίτι σου!

 

Τρύπιες κάλτσες/καλσόν

τρυπιες καλτσες

Αυτές βρίσκονται παντού και πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς τις χιλιομπαλωμένες κάλτσες σου και να γεμίζεις τα συρτάρια σου με αυτές. Καλύτερα να έχεις λιγότερες και καλές, παρά πολλές και ελαττωματικές. Το ίδιο ισχύει και για να τρύπια καλσόν. Στην αγορά θα βρεις πολύ οικονομικές κάλτσες και καλσόν, που θα αναπληρώσουν αυτό το κενό γρήγορα και απλά.

Μπορείς να δεις ακόμα Έξυπνοι τρόποι οργάνωσης για τα συρτάρια και την ντουλάπα σου!

Χαλασμένες ζώνες

ζωνες γυναικειες

Οι ζώνες με τον καιρό ξεφτίζουν ή χαλάνε. Μην τις κρατάς καθώς και χώρο πιάνουν και δεν σου προσφέρουν κάτι όταν τις φοράς. Απεναντίας μπορεί να σου χαλάσουν ένα ωραίο σύνολο που φοράς. Μπορείς να βρεις πολλές ζώνες στην αγορά για να επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα, και χωρίς να διαθέσεις πολλά χρήματα.

Σπασμένα φο μπιζού – πράγματα να πετάξεις

φο μπιζου

Τα φο μπιζού είναι εξαιρετικά φθηνά και μπορείς να τα βρεις παντού. Έτσι αν κάποιο από αυτά χαλάσει, δεν υπάρχει λόγος να το κρατάς, παρά μόνο αν μπορείς να το φτιάξεις. Σε διαφορετική περίπτωση πέταξε το και άφησε χώρο για καινούργια και πιο μοντέρνα κοσμήματα. Στην αγορά θα βρεις πάμπολλα σχέδια για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Μπορείς να δεις επίσης Ανοιξιάτικη ντουλάπα-Ήρθε η στιγμή για εύκολη οργάνωση

Ελαττωματικά ρούχα

παλια ρουχα

Όλοι μας έχουμε ελαττωματικά ρούχα στην ντουλάπας μας που τα κρατάμε είτε γιατί έχουν συναισθηματική αξία, είτε γιατί μας ταιριάζουν τέλεια.  Αν πρόκειται για μικρά ελαττώματα, τότε δεν χρειάζεται να πεταχθούν, αλλά αν έχουν τρύπες ή αν έχουν αλλοιωθεί τα χρώματά τους, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάς. Επίσης, αν με το ράψιμο το ελάττωμα διορθώνεται τότε πάλι δεν χρειάζεται να το πετάξεις, απλά να το διορθώσεις.

Άβολα ή χαλασμένα παπούτσια – πράγματα να πετάξεις

φθαρμενα παπουτσια

Τα άβολα παπούτσια δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν χώρο στην ντουλάπα μας καθώς είναι από αυτά που δεν θα μας λείψουν και να τα πετάξουμε. Αν είναι καινούργια και δεν θέλεις να τα πετάξεις, μπορείς να τα χαρίσεις. Για τα παπούτσια που χάλασαν, τότε πρέπει αυτόματα να τα πετάς χωρίς δεύτερη κουβέντα, ειδικά αυτά που δεν μπορούν να διορθωθούν ούτε από τσαγκάρη. Φυσικά αξίζει ο κόπος να το ψάξεις για παπούτσια αξίας, και όχι για πολύ φθηνά παπούτσια που ούτε να τα διορθώσεις σε τσαγκάρη δεν αξίζει.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Βασικά ρούχα που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου!

Extra tip: Αν έχεις ρούχα σε καλή κατάσταση που είτε δεν σου κάνουν πια, είτε είναι παιδικά ρούχα που δεν φοράνε τα παιδιά σου, μπορείς πάντοτε να επικοινωνήσεις με ένα ίδρυμα ή μια οργάνωση που τα χρειάζεται και να τα δωρίσεις εκεί.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που καλό είναι να πετάξεις από το σπίτι σου σήμερα κιόλας για να καθαρίσεις συρτάρια και ντουλάπες και να έχεις λίγα και καλά πράγματα πάντοτε κοντά σου. Ακόμα, με αυτό τον τρόπο θα φοράς πάντα τα καλύτερα χωρίς να φοβάσαι μην γίνει κάποιο ατύχημα και δουν ότι αυτό που έχεις επάνω σου είναι ελαττωματικό ή χαλασμένο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts