gynaika-problimatismeni-sfalmata

Τα 7 σφάλματα που όλες οι γυναίκες κάνουμε!

by ediva-girl

Ακούμε συχνά για τα σφάλματα που κάνουμε είτε στις σχέσεις μας, είτε στις γενικότερες επιλογές της ζωής μας. Συνήθως όμως, οι συμβουλές που μας δίνονται περιστρέφονται γύρω από τους άντρες, και όχι γύρω από εμάς και την αυτοβελτίωση μας.

Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θα δούμε ότι επικρατεί ένας μύθος, ότι οι άνθρωποι που ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αγαπιούνται για πάντα. Αυτός ο έρωτας όμως είναι τόσο σπάνιος, που μια τέτοια σκέψη δεν είναι ρεαλιστική στη σημερινή εποχή και σίγουρα κανένας άνθρωπος δεν στηρίζεται πάνω σε αυτή για να κάνει οικογένεια, καριέρα ή ακόμα να αντιμετωπίσει μία ασθένεια ή ένα μεγάλο πρόβλημα.

Όσον αφορά στους άντρες, πάντα θα προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο, και θα λένε πως οι γυναίκες κάνουμε λάθη. Οι άντρες όμως, απλώς αντιδρούν απέναντι μας, όχι απέναντι σε έναν ψυχολόγο ή θεραπευτή.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πώς η γυναίκα φτιάχνει τη σχέση. Συμπερασματικά όταν η γυναίκα αλλάξει, οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά του άντρα απέναντι της επίσης θα αλλάξει. Ας δούμε όμως τα 7 λάθη που σχεδόν όλες κάνουμε σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

Δίνουμε συνέχεια διαλέξεις

sfalmata-dialexeis

Ένα κοινό λάθος στις σχέσεις είναι, ότι οι περισσότερες συζητήσεις ξεκινούν από εμάς. Δεν μιλάμε για απλή καθημερινή κουβέντα, αλλά για γκρίνια που ξεκινάει από το γεγονός ότι έχουμε αρνητικά συναισθήματα.

Αντί να εξηγήσουμε τι νιώθουμε, πολλές φορές λέμε: “Δεν μπορείς να καταλάβεις, είσαι αναίσθητος”. Αυτή η γκρίνια είναι ένας φαύλος κύκλος, που μπορεί να τελειώσει κάποια στιγμή τη μία μέρα και να ξεκινήσει από την αρχή την επόμενη μέρα.

Πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο

sfalmata-akro

Ακόμα ένα λάθος που κάνουμε είναι, ότι αφενός είμαστε απόλυτα διαθέσιμες και αφετέρου είμαστε τελείως απλησίαστες. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, όταν μία γυναίκα είναι πάντα διαθέσιμη στον σύντροφο της ακόμα κι αν δεν της φέρεται καλά, πέφτει στα μάτια του αλλά χάνει και τον εαυτό της. Δεύτερον, όταν μία γυναίκα φέρεται σαν αρχηγός της σχέσης ή της οικογένειας, σταματάει να έλκει σεξουαλικά τον φίλο της. Γιατί αρχηγός της οικογένειας ήταν η μητέρα του, και κανένας άντρας δεν θέλει να σχετίζει το σεξ με τη μητέρα του. Αυτά είναι δύο είναι πολύ διαφορετικά πράγματα στο μυαλό του, και θα φροντίσει να τα κρατήσει έτσι, ακόμα κι αν χρειαστεί να βρει άλλη σύντροφο.

Μία γυναίκα “αρχηγός” ή “μαμά” δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ήρεμη. Συνέχεια θα ανησυχεί για κάτι και θα πρέπει πάντα να έχει δίκιο. Ένα κορίτσι όμως μπορεί να ελίσσεται εύκολα μέσα στις καταστάσεις γιατί είναι ανέμελο. Πολλοί άντρες όμως το θεωρούν το κορίτσι χαζό, και αυτό σίγουρα δεν είναι βάση για να στηριχτεί μία σχέση.

Οι γυναίκες είμαστε ένας συνδυασμός κοριτσιού και μητέρας. Αυτά τα δύο στοιχεία μαζί ιδανικά, δημιουργούν μία προσωπικότητα ήρεμη που γνωρίζει πως να ελίσσεται στις καταστάσεις. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία για κάθε γυναίκα είναι να καταλάβει τον εαυτό της και τα συναισθήματα της για να νιώσει χαρά και ηρεμία.

Περιμένουμε τον πρίγκηπα

sfalmata-prigkipas

Όσες από εμάς περιμένουν τον “ιδανικό άντρα” να έρθει στην ζωή τους και να την φτιάξει, θα περιμένουν αρκετά. Τα πράγματα δεν φτιάχνουν με αυτόν τον τρόπο. Ναι, η αγάπη είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου, όμως κάθε ανάγκη μας την ικανοποιούμε ξεχωριστά.

Αν δεν καλύψουμε κάθε ανάγκη ξεχωριστά, δεν θα νιώσουμε ποτέ ευτυχισμένες ή πλήρεις. Ακόμα κι αν νιώθεις ότι βρήκες τον άντρα των ονείρων σου, αν δεν έχεις καλύψει άλλους τομείς της ζωής σου όπως θέλεις, δεν θα νιώθεις ολοκληρωμένη μόνο από τη σχέση. Αυτή είναι και μία αιτία που πολλές σχέσεις διαλύονται.

Τον ευνουχίζουμε σε κάθε ευκαιρία

sfalmata-evnouxismos

Πολλές γυναίκες συχνά λένε στους άντρες ότι δεν είναι αρκετοί. Αυτό μπορεί να ειπωθεί με δεκάδες τρόπους. Μερικοί από αυτούς, (μάλιστα οι πιο κόσμιοι!), είναι του τύπου: “δεν βγάζεις αρκετά λεφτά”, “είσαι τεμπέλης”, “δεν παίρνεις αποφάσεις” κ.α. Οι άντρες όμως είναι άνθρωποι όπως εμείς, και καμιά φορά αντιδραστικοί. Με τις προσβολές δεν θα αλλάξουν για να γίνουν ότι ακριβώς θέλεις.

Γι αυτό ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι ώριμες σχέσεις εμπεριέχουν και ώριμες συζητήσεις. Σε μία σχέση οι ευθύνες πρέπει να μοιράζονται και στους δύο. Ως γυναίκες περιμένουμε από τους άντρες να δείχνουν υπευθυνότητα, αλλά στους άντρες αρέσει η άνεση. Πραγματικά για έναν άντρα είναι προτιμότερο να μη βολευτεί τώρα για να αναλάβει τις ευθύνες του, παρά να είναι υπεύθυνος για την δική σου δυστυχία αργότερα. Δες εδώ 20 μικροπράγματα για ευτυχισμένες σχέσεις!

Δεν τον αφήνουμε να μιλήσει

sfalmata-den-ton-afinoume

Οι άντρες σε αντίθεση με εμάς, δεν έχουν μάθει να μιλάνε. Το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν μας μιλάνε, νιώθουμε ότι δεν μας θέλουν. Οι άντρες σκέφτονται εσωτερικά, και δεν μοιράζονται τις σκέψεις τους.

Επίσης δεν βλέπουν τη λεπτομέρεια όπως εμείς. Φτιάχνουν μία γενική εικόνα και φοβούνται τις δικές μας αντιδράσεις. Όμως στην γλυκύτητα δεν φοβούνται ούτε αντιστέκονται. Όταν με γλυκό τρόπο τους ζητήσουμε να μας πουν μερικά πράγματα, και δεν αρχίσουμε να μιλάμε μόνο εμείς, θα ακολουθήσουν και μπορεί να ανοιχτούν από μόνοι τους.

Δεν ξέρουμε τι είναι ευτυχία

sfalmata-eytyxia

Εδώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι γονείς μας. Όταν οι γονείς είναι ευτυχισμένοι συνήθως τα παιδιά γνωρίζουν τι είναι ευτυχία και την αναγνωρίζουν στους άλλους και στον εαυτό τους. Ειδικά οι γυναίκες, αν και έχουμε διαφορετική παιδεία και επάγγελμα, ηλικία και οικογενειακή κατάσταση, γνωρίζουμε πολύ λίγα σε σχέση με αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να το συνδέουμε με ένα βραβείο ή με την αναγνώριση από την κοινωνία. Όμως αυτές είναι στιγμές χαράς και όχι ευτυχία που πηγάζει από μέσα μας.

“Θα σε κάνω ευτυχισμένη” είναι μία συχνή υπόσχεση των αντρών προς τις γυναίκες, και αυτό δείχνει πόσο βαθιά κοινωνικό είναι το πρόβλημα. Έτσι, δημιουργείται ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε και συνδέουμε την ευτυχία μας με ένα συγκεκριμένο άτομο.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να καλλιεργεί την ηρεμία και την χαρά στον εαυτό του, ώστε να έχει υγιή προσωπικότητα, ανεξάρτητα από τη σχέση του ή τα επιτεύγματα του. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική δουλειά που πρέπει να ξεκινήσουν οι γονείς για τα παιδιά τους.

Δεν μάθαμε να δείχνουμε τι αισθανόμαστε

sfalmata-aisthanomaste

Τα μικρά κοριτσάκια δείχνουν τι νιώθουν εκ φύσεως, όπως όλα τα παιδάκια. Θα κλάψουν, θα γελάσουν, θα αγκαλιάσουν τους γονείς τους και γενικά θα δείξουν τι αισθάνονται χωρίς να το σκεφτούν.

Μία γυναίκα αντιθέτως, μπορεί να μην δείξει τι αισθάνεται πριν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία σχέση. Αυτό πηγάζει από τις εμπειρίες μας με τις προηγούμενες σχέσεις μας. Συνδέουμε τον προηγούμενο με τον επόμενο, επειδή πληγωθήκαμε. Φοβόμαστε αν ανοιχτούμε για όσα νιώθουμε ότι θα επαναληφθεί ένα φιάσκο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε είναι να αποδεχόμαστε αυτό που νιώθουμε. Όταν θέλουμε να κλάψουμε, πρέπει να κλάψουμε. Αν έχουμε παιδιά, πρέπει να δείξουμε συμπόνοια, να τους πούμε ότι καταλαβαίνουμε τι νιώθουν. Μόνο έτσι θα καταλάβουν τα αισθήματα τους αργότερα και θα τα εξωτερικεύουν.

Τα συναισθήματα μας είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να προσπαθούμε να τα δείχνουμε αντί να τα κρύβουμε, αν θέλουμε να έχουμε ψυχική υγεία και ειλικρινή σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Δεν νιώθουμε όμορφες

sfalmata-omorfes

Ως γυναίκες περνάμε ατέλειωτες ώρες και ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για να δείχνουμε όσο καλύτερες μπορούμε. Αλλά τις περισσότερες φορές το κάνουμε για την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω, κι όχι επειδή αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας.

Ειδικά στην εποχή που ζούμε, τα σχόλια των άλλων δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη αξία από την δική μας άποψη! Η κοινωνία μας δυστυχώς δεν είναι υγιής και δεν αναγνωρίζει ότι η εικόνα μιας γυναίκας είναι δική της υπόθεση.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι λάμπουν, και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς. Είναι η ευτυχία που βρίσκεται μέσα μας και δεν εξαρτάται από άλλους ή από την κοινή γνώμη. Είναι η χαρά που αισθανόμαστε όταν έχουμε ηρεμία και καλή σχέση με τον εαυτό μας. Έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, γιατί τα πράγματα αλλάζουν κάθε μέρα, ο εαυτός μας όμως είναι πάντα εδώ. Δες επίσης τα μυστικά για επιτυχία στις σχέσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts