vintage γυναικεία ντυσίματα

5 Σημαντικοί λόγοι για να αγοράζεις vintage ρούχα!

by ediva

Σίγουρα όλο και κάπου θα έχεις ακούσει τον όρο ‘vintage ρούχα‘. Η vintage αισθητική στα ρούχα είναι πολύ ιδιαίτερη και έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών, στα vintage ρούχα η ποικιλία είναι τεράστοια και δεν περιορίζεται στα εποχιακά trends. Μιλάμε δηλαδή για ρούχα διαχρονικά και ρούχα που ξεχωρίζουν.

Vintage ρούχα μπορείς να προμηθευτείς από vintage stores που υπάρχουν σε όλη την χώρα, από thrift shops ή από online μαγαζιά και εφαρμογές όπως για παράδειγμα το depop ή το vestiarie. Αγοράζοντας vintage ρούχα δε σημαίνει πως θα μετατραπεί το στυλ σου σε ξεπερασμένο ή παλιομοδίτικο, εάν αυτό σκέφεσαι. Συνδυάζοντας vintage κομμάτια με μοντέρνα ρούχα θα πετύχεις το τέλειο mix&match που θα πάει το στυλ σου ένα βήμα παραπέρα. Παρακάτω θα σου δώσουμε 5 λόγους που αξίζει να αγοράζεις vintage ρούχα!

Γιατί τα vintage ρούχα θα απογειώσουν τη ντουλάπα και το στυλ σου!

 

1. Το vintage είναι στη μόδα!vintage γυναικεία ντυσίματα

Το vintage είναι πολύ στη μόδα τελευταία. Και εδώ έχουμε δύο κατηγορίες: τα vintage ρούχα και τα vintage style ρούχα. Η δεύτερη κατηγορία αναφέρεται σε σύγχρονα ραμμένα ρούχα που απλώς έχουν επιρροές από παλαιότερες δεκαετίες. Εμείς σου προτείνουμε και τα δύο, τα αυθεντικά vintage ρούχα όμως είναι η καλύτερη επιλογή καθώς είναι ανώτερα ποιοτικά, πολύ ανθεκτικά και θα έχουν και μεγαλύτερη συναισθηματική αξία για εσένα!

Δες επίσης: 5 Vintage ρούχα και αξεσουάρ για τέλειο στυλ!

2. Μπορείς να ανακαλύψεις ρούχα-διαμάντια!

vintage πουκάμισο

Και ποια γυναίκα δε θέλει να φοράει ρούχα που δεν φοράνε άλλες γυναίκες; Η μοναδικότητα είναι χαρακτηριστικό στα vintage ρούχα καθώς τα κομμάτια είναι συλλεγμένα και πολύ σπάνια θα βρεις δεύτερο ίδιο κομμάτι για ένα ρούχο. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να χτίσεις μια πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη ντουλάπα. Ένα δυσεύρετο ρούχο έχει μεγαλύτερη αξία. Με τα vintage ρούχα λοιπόν θα νιώθεις και εσύ μοναδική όπως θα είναι και τα ρούχα σου!

Δες επίσης: 5 Τάσεις της δεκαετίας του 70 που επανήλθαν φέτος στο προσκήνιο!

3. Μπορείς να βρεις ρούχα μάρκες σε καλές τιμές!

vintage φορέματα

Όλα τα vintage ρούχα έχουν αξία, αλλά τα vintage κομμάτια μάρκες καταλαβαίνεις πως είναι λίγο πιο εντυπωσιακά. Βλέποντας τα παλιά σχέδια μιας εταιρίας κατανοείς το σκεπτικό της, την αισθητική της και αντιλαμβάνεσαι την εξέλιξη της. Με καλό ψάξιμο μπορείς να βρεις ρούχα από εταιρίες τύπου Nike έως οίκους τύπου Prada. Και αυτό σε τιμές που προφανώς είναι πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές!

Δες επίσης: Ποια ρούχα κολακεύουν τις γυναίκες ηλικίας 50+

4. Υποστηρίζεις την ηθική μόδα!

ηθική μόδα

Από τους πιο σημαντικούς λόγους που αξίζει να αγοράζεις vintage ρούχα είναι γιατί έτσι υποστηρίζεις την ηθική μόδα. Τι είναι η ηθική μόδα; Ο όρος αναφέρεται στις συνειδητές επιλογές όσον αφορά τα ψώνια μας. Το να στηρίζεις την ηθική μόδα σημαίνει πως στηρίζεις δηλαδή αγοράζεις από εταιρίες με ηθικές πολιτικές. Αναφερόμαστε στις συνήκες εργασίας, το δίκαιο εμπόριο, τη βιώσιμη παραγωγή και τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τα ζώα.

Στην εποχή μας επικρατεί το fast fashion, η λεγόμενη ‘γρήγορη μόδα’, η οποία μάλιστα είναι αναγνωρισμένη ως τη δεύτερη πιο ρυπογόνα βιομηχανία στο κόσμο. Δυστυχώς η πλειοψηφία των πιο γνωστών εταιριών και μαγαζιών εντάσσονται στο fast fashion. Έχεις τεράστοια δύναμη με το τι επιλέγεις να αγοράσεις διότι έμεσσα υποστηρίζεις και τις πολιτικές του κάθε μαγαζιού. Αγοράζοντας vintage αποδυναμώνεις αυτές τις ανήθικες εταιρίες και συμβάλλεις σε έναν πιο δίκαιο και ηθικό κόσμο!

Δες επίσης: 5 Ρούχα που κολακεύουν τις γυναίκες με καμπύλες!

5. Όταν αγοράζεις vintage επενδύεις σε ποιότητα!

τζιν καλή ποιότητα

Δες επίσης:  7 Μοναδικά outfits για να συνδυάσεις τα oversized ρούχα σου!

Τα vintage ρούχα απέχουν πολύ από τη μαζική παραγωγή ρούχων, επομένως το κάθε κομμάτι έχει λάβει πολλή προσοχή από τον κατασκευαστή του. Τα vintage ρούχα είναι πολύ καλά ποιοτικά και πολύ ανθεκτικά, για αυτό και αντέχουν για τόσες δεκαετίες χωρίς να πάθουν τίποτα. Εάν εξερευνήσεις τον κόσμο του vintage θα καταλάβεις πόσο ανώτερα είναι τα ρούχα αυτά και θα τα εκτιμήσεις πολύ!