Συνταγή Brownies με καραμέλα και Παγωτό! | ediva.gr

Συνταγή Brownies με καραμέλα και Παγωτό!

Μια αρκετά εύκολη συνταγή για brownie με καραμέλα και παγωτό. Θέλει αρκετά υλικά αλλα πραγματικά αξίζει τον κόπο και το χάος που δημιουργεί στην κουζίνα.

 

 

 

 

 Βρες περισσότερες συνταγές για γλυκά ψυγείου εδώ!

 

 

Υπομονή και καλή όρεξη!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 16 άτομα

Για τα brownies:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνια κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Για την κρέμα:

  • 1,5 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες σοκολάτες mars
  • σιρόπι καραμέλα για το σερβίρισμα.

Δες και άλλες συνταγές για γλυκά!

brownies-pagoto-sintagi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 °.

Βήμα 2

Βάζεις ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις. Το ζεσταίνεις χωρίς όμως να κοχλάσει. Είναι έτοιμο όταν γίνει μια γυαλιστερή κρέμα.

Βήμα 3

Βάζεις το μίγμα ζάχαρης σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύεις με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάς τα αυγά και τα ανακατεύεις στο μείγμα μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4

Σιγά-σιγά προσθέτεις το αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατέυεις μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα 5

Βουτύρωσε ένα μεσαίο ταψάκι. Ψήσε τα brownie για περίπου 30 λεπτά μέχρι όταν βάζεις οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθάρη ή με ελάχιστα υπολείμματα (δεν θέλεις να στεγνωσει εντελώς). Το κέντρο θα πρέπει να είναι υγρό αλλα όχι άψητο. Βγάλτα τα από το φούρνο και άσε να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 6

Όταν τα brownies είναι εντελώς δροσερά, βάλε το μαλακό παγωτό σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψε μέσα το 1 1/2 φλιτζάνι με τις  ψιλοκομμένες Mars. Άπλωσε ομοιόμορφα το παγωτό πάνω από τα brownies. Γαρνίρεις με τα επιπλέον κομμάτια Mars

Βήμα 7

Βάλε τα brownies στην κατάψυξη. Άσε να παγώσει μέχρι να σφίξει το παγωτό, τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 8

Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις, αφαίρεσε το ταψάκι από την κατάψυξη, βάλε ένα κοφτερό μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό και κόψτε το γλυκό σε τετράγωνα. Επειδή θα είναι δυσκολάκι να το κόψεις έτσι παγωμένο φρόντισε να ζεσταίνεις καλά το μαχαίρι πριν από κάθε κοψιά. Περιχύνεις τα browniesμε σιρόπι καραμέλας.

Σερβίρεις.

Συμβουλή: Για να μαλακώσει το παγωτό, αφήσε το πάνω στον πάγκο για 30 λεπτά πριν τη χρήση. Θέλεις να είναι αρκετά μαλακό, ώστε να απλώνεται πάνω από τα brownies, αλλά να μην έχει λιώσει κιόλας.

tagged in Γλυκά

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites