Καθώς περνούσα χθες απο ενα ζαχαροπλαστείο,είδα ενα γλυκό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μπαίνω μέσα,ρωτάω την υπάλληλο πως λέγεται αυτό το γλυκό και μου λέει ”καριόκες”. Δοκίμασα και τρελάθηκα!
Πήρα και 2-3 κουτιά για το σπίτι,για δοκιμή ρε παιδί μου.Και αφού τα έφαγα και τα τρια,είπα να βρω και εγώ πως φτιάχνονται για να φτιάχνω μόνη μου και να κατεβάζω 5-6 κουτιά την ημέρα… Για έλα μαζί μου να δεις και εσύ πως φτιάχνεται αυτό το φανταστικό γλυκό!
Για περισσότερα εύκολα γλυκά εδώ!
Εύκολες σοκολατένιες καριόκες
Υλικά που θα χρειαστείς για τις καριοκες:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 2 κούπες καρύδια
- 2 βανίλιες
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές κονιακ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτύπησε τα μπισκότα στο μπλεντερ,μέχρι να γίνουν σκόνη και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο,τις βανίλιες και ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά μαζί. Χτύπησε τα καρύδια στο μπλεντερ,μέχρι να γίνουν σκόνη και πρόσθεσε τα και αυτά στο υπόλοιπο μείγμα.
Ύστερα,βάλε το γάλα,το κονιάκ,το βούτυρο όχι πολύ ζεστό και το μέλι.Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάσε καλά τη ζύμη,μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα.Φτιάξε ένα μπαστούνι σε σχήμα,με τη ζύμη και τύλιξε το πάνω σε λαδόκολλα,σφιχτά. Άφησε το μπαστούνι στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες,να σφίξει καλά.
Μετά απο 4 ώρες βγάλτο από το ψυγείο και κόψτο σε ροδέλες. Λιώσε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βούτα τη κάθε ροδέλα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.Βάλε τις ροδέλες σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθούν και βάλε τις στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Άν θες αντί για μπισκότα μπορείς να βάλεις κάποιο κεικ της επιλογής σου ή αν σου έχει μείνει κάποιο που δεν χρειάζεσαι. Επίσης μπορείς να βάλεις και αμύγδαλα μαζί με τα καρύδια ή και κάποιο αποξηραμένο φρούτο της επιλογής σου.
Μπορείς επίσης να τα βουτήξεις σε τρούφα σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη. Δες επίσης συνταγή για εύκολες νηστίσιμες καριόκες!