oikonomikes-sintages-xristougenna

Συνταγή για τον καλύτερο κορμό σοκολάτας από τον Άκη!

by ediva

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τον κορμό σοκολάτας και να υπάρχει όμως, είμαι σίγουρη πως η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη!

Το συγκεκριμένο γλυκό ίσως είναι και το μόνο που έχει τόσες διαφορετικές ονομασίες, μιας και μπορείς να το συναντήσεις και ως μωσαϊκό, σαλάμι ψυγείου ή κορμός “Δούκισσα”. Όπως κι αν το αποκαλεί η καθεμιά μας όμως δεν παύει να είναι μία από τις top επιλογές για τα Χριστούγεννα, που αγαπούν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι.

Επιπλέον, είναι μια αρκετά γρήγορη και οικονομική συνταγή που μπορείς να εκτελέσεις. Και το βασικότερο για εμάς τις γυναίκες; Δεν έχει πολλές θερμίδες.

Επειδή λοιπόν ο Άκης είναι ο Master (chef) του είδους, ο πιο εγγυημένος τρόπος για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες του!

 

Πως να φτιάξεις τον Κορμό σοκολάτας (Μωσαϊκό) του Άκη Πετρετζίκη μέσα σε 30′!

Τι υλικά θα χρειαστείς για το Μωσαϊκό:

Για το πρώτο μείγμα θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το δεύτερο μείγμα θα χρειαστείς:

  • 125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το τρίτο μείγμα θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο
  • 275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

Όπως κατάλαβες και από τα υλικά, η συγκεκριμένη συνταγή χωρίζεται σε 3 στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι να φτιάξουμε την γκανάζ για το γλυκό μας.

Βάλε λοιπόν σε ένα μπολ τη σοκολάτα αφού την σπάσεις σε κομμάτια και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Έπειτα, σκέπασε το μπολ με μία μεμβράνη και βάλτο στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 700 watt.

gkanaz-sokolatas-ediva-gr

Μόλις βγάλεις το μπολ, ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και άφησε την στην άκρη για περίπου 10 με 30 λεπτά, ώστε να κρυώσει καλά και να μπορέσεις μετά να τυλίξεις το μωσαϊκό.

Τώρα σειρά έχει το δεύτερο στάδιο, κατά το οποίο θα πρέπει να βάλεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σιγά σιγά και όχι όλη μαζί. Το ιδανικό είναι στην αρχή να βάλεις τα 20 γρ. και μόλις λιώσει να προσθέσεις τα άλλα 20 και ούτω καθεξής.

suntages-gluka-akis-petretzikis

Μόλις λιώσουν και τα 100 γραμμάρια ζάχαρης θα πρέπει να ρίξεις στο τηγάνι τα καβουρδισμένα φουντούκια και να ανακατέψεις καλά ώστε να πάει παντού η ζάχαρη. Μόλις δεις ότι πάει παντού άδειασε γρήγορα το μείγμα σου σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι και άφησε το στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τα φουντούκια, για να τα βάλεις στο μίξερ και να τα χτυπήσεις μέχρι να σπάσουν λίγο χωρίς να γίνουν σκόνη.

oikonomikes-sintages-xristougenna

Και φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο που είναι ο κορμός μας. Τι θα πρέπει να κάνεις; Βάλε στο μίξερ σου την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά όλα σου τα υλικά. Στην συνέχεια, ρίξε μέσα την γκανάζ σοκολάτας που έκανες στο πρώτο στάδιο και τα σπασμένα στη μέση μπισκότα και τέλος πρόσθεσε το κονιάκ.

mosaiko-salami-psigiou-sintagi

Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σου, πρόσθεσε και τα σπασμένα φουντούκια ανακατεύοντας απαλά. Άπλωσε το μείγμα κατά μήκος επάνω σε μία λαδόκολλα και ξεκίνα να τυλίγεις το μωσαϊκό για να φτιάξεις ένα σαλάμι (εξού και η εναλλακτική του ονομασία). Τύλιξε το καλά και μην ξεχάσεις να κάνεις το ίδιο και στις άκρες του για να κρατηθεί σφιχτό.

ulika-xristougenna-liga-ulika-ediva-gr

Τέλος, τύλιξε το με μεμβράνη και βάλτο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Πραγματικά πρέπει να το δοκιμάσεις γιατί η γεύση του είναι ασυναγώνιστη!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts