papia-pekinou

Συνταγή για να μαγειρέψεις μια αυθεντική πάπια Πεκίνου!

by ediva-author

Αυτή είναι η συνταγή για την αυθεντική πάπια Πεκίνου. Χωρίς πολλά λόγια και επεξηγήσεις, τι να πεις άλλωστε για αυτή τη συνταγή? Όποιος έχει δοκιμάσει ξέρει.

Βρες περισσότερες εξωτικές συνταγές εδώ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πάπια (1,5-2 κιλά)
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη καστανή

Τηγανίτες Μανδαρίνων:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • 300 γρ. βραστό νερό
  • Λίγο σησαμέλαιο (προαιρετικά)

Γαρνίρισμα:

  • 1 μικρο αγγούρι κομμένο σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα και αυτά σε λεπτές μακρόστενες φέτες
  • 8 κουταλιές σάλτσα χοιζιν
  • Λουλούδια φρέσκου κρεμμυδιού

papia-pekinou1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Ζεμάτισε την πάπια σε μια χύτρα με βραστό νερό για 2 λεπτά. Στράγγιξε την καλά.

Βήμα 2

Κρέμασε την πάπια να στεγνώσει σ’ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο για μια νύχτα (μακριά από γάτες!)

Βήμα 3

Την επόμενη ανακάτεψε την σάλτσα σόγιας με τη ζάχαρη και πασπάλισε την πάπια. Κρέμασε την μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη.

Βήμα 4

Βάλε την πάπια πάνω σε μια σχάρα και σε ταψί και ψήσε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200° για 1 ½ ώρα.

Βήμα 5

Κοσκίνισε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ για να φτιάξεις τις τηγανίτες. Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό νερό για να φτιάξεις μια σφιχτή ζύμη. Ζύμωσε και σχημάτισε ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ.. Το κόβεις σε φέτες 1 εκατοστού, ανοίγεις σε λεπτές στρογγυλές τηγανίτες διαμέτρου 15 εκ.. Αλείφεις τη μια πλευρά κάθε τηγανίτας με σησαμέλαιο και ενώνεις δυο-δυο τις τηγανίτες.

Βήμα 6

Βάζεις ένα λαδωμένο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει χαμηλώνεις λίγο την θερμοκρασία και βάζεις ένα σάντουιτς τηγανίτας μέσα στο τηγάνι. Όταν αρχίσει να φουσκώνει την γυρίζεις και τηγανίζεις και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ξεκολλάς τις δυο ενωμένες τηγανίτες και τις διπλώνεις στην μέση. Τις βάζει προσεκτικά σε ζεστή πιατέλα και σκεπάζεις με αλουμινοχαρτο να μην στεγνώσουν και να διατηρηθούν ζεστές.

Βήμα 7

Αφαιρείς την τραγανή πέτσα από την πάπια και την βάζεις σε ζεστή πιατέλα. Γαρνίρεις με αγγούρι. Ξεκοκκαλιζεις την πάπια και τακτοποιείς το ψαχνό σε μια άλλη πιατέλα. Γαρνίρεις με φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζεις την σάλτσα χοιζιν σε ένα μικρο μπολ. Γαρνίρεις τις τηγανίτες με λουλούδια φρέσκου κρεμμυδιού.

papia-pekinou-tiganites

Βήμα 8

Για να σερβίρεις απλώνεις λίγη σάλτσα χοιζιν πάνω στις τηγανίτες και τις καλύπτεις με ένα κομμάτι πάπιας και πέτσας, μετά από πάνω βάζεις λίγα κομμάτια αγγουριού και κρεμμυδάκια. Τυλιγεις σε ρολό την τηγανίτα και είσαι έτοιμη να σερβίρεις την αυθεντική πάπια Πεκίνου.

Related Posts