sokolatenia-melomakarona-

Συνταγή για σοκολατένια μελομακάρονα!

by ediva-author

Το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι τα μελομακάρονα. Αλλά σοκολατένια μελομακάρονα έχεις ξαναφάει; Τα βλέπεις στα ζαχαροπλαστεία και τα ζηλεύεις;

Μην ανησυχείς! Φτιάξε τα ολοδικά σου,πεντανόστιμα σοκολατένια μελομακάρονα,που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα,αυτά του ζαχαροπλαστείου!

Για περισσότερα Χριστουγεννιάτικα γλυκά εδώ!

 

Σοκολατένια μελομακάρονα με ακόμα περισσότερη σοκολάτα

sokolatenia-melomakarona

 

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη για τα μελομακάρονα:

 

  • 4 ποτήρια κοσκινισμένο αλεύρι
  • Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • Μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Μισό ποτήρι σπορέλαιο
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπραντι
  • Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Μισό φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • Μισό λεμόνι (μόνο τον χυμό του)
  • Μισό κουταλάκι  γεμάτο κανέλα
  • 1 κουταλάκι σόδα

Τι θα χρειαστείς για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2,5 ποτήρια νερό
  • 1,5 κουταλιές μέλι
  • Μισό λεμόνι
  • 1 κανέλα ξύλο

Τι θα χρειαστείς για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 6-7 κουβερτούρες
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

 

Ανακάτεψε καλά,όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπωλ. Ύστερα πλάσε καλά τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και βάλτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πάνω του.

sokolatenia-melomakarona-ediva

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα μελομακάρονα  γύρω στα 20-25 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν. Προτείνω να τα ψήσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου για πιο ομοιόμορφα αποτελέσματα. Αφού τα βγάλει απο τον φούρνο,άσε τα να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:

Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10-15 λεπτά. Άσε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου,μέχρι να γίνει χλυαρό. Βούτα το κάθε μελομακάρονο στο σιρόπι για 30-40 δευτερόλεπτα και τοποθέτησε τα σε μία σχάρα για να μην τραβήξουν πολύ σιρόπι και σπάνε εύκολα.

sokolatenia-melomakarona-siropi

 

Προτείνω χλυαρό σιρόπι και χλυαρά μελομακάρονα.Άν και τα δύο είναι πολύ ζεστά,τα μελομακάρονα θα μαλακώσουν πολύ και θα θρυμματίζονται,κάτι που δεν θέλουμε να γίνει.

Άφησε τα μελομακάρονα να τραβήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν και την επόμενη μέρα τα βουτάμε στην επικάλυψη σοκολάτας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώσε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και πρόσθεσε το ηλιέλαιο στη λιωμένη σοκολάτα. Βούτα το κάθε ενα μελομακάρονο στη σοκολάτα και άσε τα να παγώσουν στο ψυγείο.

 

sokolatenia-melomakarona-edivagr

Καλή επιτυχία!

Πώς σου φάνηκε η συνταγή; Άν έχεις να μου προτείνεις και εσύ μια έξυπνη και εύκολη συνταγή άσε μου ένα σχόλιο από κάτω.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts