συνταγή για ρώσικη σαλάτα

Σπιτική συνταγή για ρώσικη σαλάτα!

by ediva

Πολλές φορές θέλησες να τσιμπήσεις κάτι ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Ανοίγεις λοιπόν το ψυγείο και δεν βρίσκεις κάτι αξιόλογο. Φτιάξε λοιπόν μία πεντανόστιμη ρώσικη σαλάτα που μπορείς να την συνδυάσεις με λίγο ψωμί που πρώτα το έχεις φρυγανίσει.

Η συνταγή αυτή δεν είναι για σένα που προσέχεις την διατροφή σου αφού περιέχει μαγιονέζα αλλά δεν έχεις κάτι να την δοκιμάσεις. Επίσης, επειδή η σαλάτα αυτή είναι ρωσικής προέλευσης πολύ πιθανό να την βρεις σε πολλούς συνδυασμούς υλικών. Οπότε εάν δεν σου αρέσει κάποιο από τα παρακάτω μπορείς να ψάξεις κάποιο άλλο να το αντικαταστήσεις.

Δες επίσης συνταγές για σπιτικό τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα!

Σπιτική συνταγή για νόστιμη ρώσικη σαλάτα!

σπιτική και πεντανόστιμη ρώσικη σαλάτα

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού πατάτες βρασμένες, κομμένες σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φασόλια ξερά (μικρά σε μέγεθος) βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φασόλια φρέσκα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς φρέσκος
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού παντζάρια βρασμένα κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρότα βρασμένα, κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 3-4 αυγά σφιχτοβρασμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα

Εκτέλεση:

Βράζουμε χωριστά το κάθε είδος χορταρικών, τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους, τα βάζουμε όλα μαζί σε λεκάνη και τα αλατοπιπερώνουμε. Έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει την μαγιονέζα τονίζοντας περισσότερο σε αλάτι, πιπέρι, ξύδι και προσθέτοντάς της και μουστάρδα.

Παίρνουμε τα 2 από τα 3 φλυτζάνια μαγιονέζα, τα ρίχνουμε στην λεκάνη με τα κομμένα χορταρικά, προσθέτουμε τα δύο από τα τρία αυγά ψιλοκομμένα, το μαϊντανό και το αγγουράκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γυρίζουμε το μείγμα της λεκάνης σε βαθιά στρογγυλή σαλατιέρα, το στρώνουμε, και βάζουμε στην επιφάνεια του προσεκτικά μαγιονέζα, από το ένα φλιτζάνι που κρατήσαμε.

Βάζουμε γύρω γύρω στρογγυλές φέτες παντζαριού και καρότου και εάν επιθυμούμε και κόκκινη πιπεριά και στην μέση βάζουμε μία καρδιά μαρουλιού. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Related Posts