παιδια πανε σχολειο τσαντες

6 Συμβουλές για να προσαρμοστεί εύκολα το παιδί στο σχολείο!

by ediva

Όταν έρχεται η στιγμή για τα παιδιά να καλωσορίσουν την σχολική ζωή, συνήθως αισθάνονται έξω από τα νερά τους και προσπαθούν να συνηθίσουν τον νέο αυτό τρόπο ζωής. Θα σου δείξω πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα το παιδί στο σχολείο, για να μην ανησυχείς για τίποτα.

Απλά βήματα που θα βοηθήσουν το παιδί να μπει στο σωστό κλίμα και να δεις το σχολείο σαν κάτι ευχάριστο, όπου θα μάθει πολλά νέα πράγματα, θα γνωρίσει φίλους που έχουν την ίδια ηλικία και θα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του.

6 Βήματα για να προσαρμοστεί εύκολα το παιδί στο σχολείο!

 

Διαβάζουμε παραμύθια σχετικά με το σχολείο

μαμα λεει παραμυθι

Ένας πολύ απλός εύκολος και άκρως αποτελεσματικός τρόπος για να εμφυσήσει το παιδί στη σχολική ζωή και νοοτροπία είναι να του διαβάζεις ιστορίες και παραμύθια σχετικά με το σχολείο. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλά σχετικά βιβλία που αναγράφουν και την προτεινόμενη ηλικία για να βρεις το ιδανικό για εσάς.

Φτιάχνουμε ιστορίες μαζί

παιδια διαβαζουν

Φτιάξε ιστορίες με το παιδί όπου θα λέτε μαζί για το πως μπορεί να περνάει στο σχολείο με τη δασκάλα και τους φίλους του. Ανακαλύψτε τον χώρο του σχολείου και πείτε τι μπορεί να κάνει εκεί παίζοντας και μαθαίνοντας.

Μπορείς να δεις επίσης Τι να κάνω αν κοροϊδεύουν το παιδί μου στο σχολείο!

Αγοράζουμε τα σχολικά είδη μαζί με το παιδί

παιδια ψωνιζουν τσαντες

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να αγοράσετε μαζί τα σχολικά είδη που θα χρησιμοποιεί στο σχολείο για να διαλέξει μόνο του τα αγαπημένα του σχέδια και να αισθάνεται περήφανο για τις επιλογές του.

Κάνουμε μαζί πράγματα που θα κάνει εκεί

ζωγραφικη με παιδια

Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις περίπου με τι θα ασχολείται στο σχολείο του και να κάνεις από το σπίτι παρόμοια παιχνίδια/μαθήματα για να εξοικειωθεί. Θα το απολαύσει και όταν θα πάει στο σχολείο θα αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Μπορείς να δεις ακόμα 7 Φανταστικές ιδέες για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο!

Πηγαίνουμε στο σχολείο για να το γνωρίσει

νηπιαγωγειο ταξη

Ένα σημαντικό βήμα είναι να πάει το παιδί στο χώρο που θα πηγαίνει για μάθημα για να εξοικειωθεί και να νιώθει πως δεν είναι κάτι ξένο. Όταν γνωρίσει το μέρος μπορείτε να πηγαίνετε για λίγη ώρα κάθε μέρα για να μάθει τους δασκάλους και να ξέρει πως θα πάει για λίγο ώστε να παίξει και μετά θα γυρίσετε μαζί στο σπίτι. Κάθε ημέρα που θα περνάει θα θέλει να κάθεται όλο και περισσότερο στο σχολείο.

Του λέμε πως ότι χρειαστεί θα είμαστε κοντά

αγορακι αγκαλιαζει μαμα

Το παιδί θέλει να ξέρει πως οι γονείς του είναι κοντά αν χρειαστεί κάτι ή αν θέλει να γυρίσει πίσω. Και μόνο η σκέψη αυτή θα το καθησυχάσει και θα νιώθει περισσότερη ασφάλεια. Έτσι θα μάθει πως όλα θα πάνε καλά και θα κάθεται περισσότερη ώρα για παιχνίδι με τους συνομήλικους του. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του πεις πως είσαι κοντά και ότι χρειαστεί ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό και σε δυο λεπτά θα είσαι, είτε εσύ είτε κάποιος άλλος από την οικογένεια, εκεί.

Μπορείς να δεις εδώ 7 Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης για νήπια που θα τα βοηθήσουν στο σχολείο!

Αυτές οι απλές συμβουλές θα βοηθήσουν να προσαρμοστεί το παιδί στο σχολείο εύκολα και γρήγορα. Φυσικά, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά συνήθως αυτά τα βήματα είναι αρκετά για να μπορεί να νιώθει ασφάλεια το παιδί στο σχολείο και να μπορεί να κάθεται εκεί με χαρά.

 

 

Related Posts