Ένα απο τα συνηθέστερα φαγητά του σπιτιού μου τα λιγκουίνια με κιμά αγαπημένη και γρήγορη συνταγή.
Εμένα μου αρέσει να βάζω βασιλικό και στον κιμά αλλά και λίγο (γιατί θα πικρίσουν) στα λιγκουίνια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- ½ κιλό χοιρινό κιμά
- 4 καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- Λάδι
- Αλάτι/πιπέρι
- Μπαχαρικά (δάφνη, μπαχάρι, κανέλα, πάπρικα)
- 2 μεγάλες γινομένες ντομάτες
- 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
- Τυρί παρμεζάνα
- 2 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο (για γαρνιτούρα)
Βρες και άλλες συνταγές με ζυμαρικά και κιμά εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα καρότα τριμμένα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Βήμα 2
Όταν είναι έτοιμα μαραζωμένα τα κρεμμύδια και τα καρότα βάζεις και τσιγαρίζεις τον κιμά.
Βήμα 3
Όταν γίνει και ο κιμάς προσθέτεις τις ντομάτες (λιωμένες), λίγο αλάτι/πιπέρι, τα μπαχαρικά και τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες στα 2.
Βήμα 4
Σε μια 2η κατσαρόλα βάζεις μπόλικο νερό και αφήνεις μέχρι να πάρει βράση, ρίχνεις λίγο αλάτι/πιπέρι και λάδι και ρίχνεις τα ζυμαρικά αφήνοντας τα όσο λέει η συσκευασία (αν δεν τα θέλεις αλ-ντεντε τα 1-2 λεπτάκια παραπάνω).
Βήμα 5
Μόλις σωθεί το νερό στον κιμά κατεβάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά. Σουρώνεις τα μακαρόνια και μοιράζεις σε πιάτα τρίβοντας λίγη παρμεζάνα πάνω στον κιμά και βάζοντας από 2 φυλλαράκια βασιλικό για γαρνιτούρα.