spitika milopitakia me 9 ylika, ediva.gr

Συνταγή για ατομικά γεμιστά μηλοπιτάκια με 9 υλικά!

by ediva

Φαντάσου το μήλο, «τον καρπό της αμαpτίας», καραμελωμένο μέσα σε μια ζύμη γλυκιά και τραγανή σαν μπισκότο. Σήμερα θα σας παρουσιάζω την μηλόπιτα όπως την έκανε η γιαγιά μου. Κάθε μπουκιά και μια αμαpτία, αναμνήσεις βγαλμένες από στοίχους τραγουδιού!

Η συνταγή είναι μια από τις πολλές παραλλαγές που θα συναντήσεις στη μηλόπιτα. Πιο συνηθισμένες είναι το κλασικό κέικ και η αναποδογυριστή. Καιρός για κάτι διαφορετικό και πιο ατομικό γλυκάκι, μιας και παρακάτω θα δεις πως να κάνεις μικρά ατομικά μηλοπιτάκια.

Σπιτικά ατομικά μηλοπιτάκια

cheiropoiita milopitakia

Υλικά για την ζύμη:

  • 1 κιλό Αλεύρι
  • 350 γρ. Ζάχαρη
  • 500 γρ. Βιτάμ
  • 1 Βaking powder
  • 1 κ.γ. Άρωμα Βανίλιας
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Υλικά για την γέμιση:

  • 8 Μήλα κόκκινα μέτρια προς μεγάλα τριμμένα
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. Κανέλα

Εκτέλεση:

milopitakia vima vima

Ζύμη για μηλοπιτάκια

  1. Χτυπάω το Βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
  2. Βάζω το baking powder, το αλεύρι, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω μέχρι να γίνει μία σφιχτή μπάλα.
  3. Τυλίγω την ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με 4 υλικά!

Γέμιση για μηλοπιτάκια!

  1. Βάζω σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα και τα αφήνω να πάρουν μια καλή βράση.
  2. Βγάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει, σ’ ένα ψιλό τρυπητό να βγάλει μερικά από τα υγρά του.

Δες επίσης: Συνταγή για σπιτικό ρυζόγαλο με 3 υλικά!

Πως θα γεμίσουμε τα μηλοπιτάκια μας!

  1. Κόβουμε την ζύμη μας σε μικρότερες μπάλες και τις ανοίγουμε φύλλο μ’ ένα πλάστη.
  2. Χαράζουμε σταυρό στην ζύμη και μετά δυο τρεις ορθές γωνίες σε ίση απόσταση την μία από την άλλη.
  3. Βάζουμε διαγώνια την γέμιση πάνω στην ζύμη.
  4. Διπλώνω τις άκρες σαν φάκελο και κόβουμε το κάτω μέρος.
  5. Τα βάζω σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντίσταση πάνω-κάτω 180 βαθμούς 30΄.
  6. Αφού κρυώσουν πασπαλίζω με άχνη.

Δες επίσης: Συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια!

Ευχαριστούμε πολύ τον σεφ Γιώργο Σημίτη για την συνταγή του!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts