brownies

Συνταγή για νηστίσιμο brownies χωρίς αυγό και βούτυρο!

by ediva

Το brownies είναι από τα γλυκά που όλοι αγαπάμε. Συνδυάζει την νοστιμιά από το κέικ μόνο που είναι πιο ζουμερό και πιο τέλειο. Τέτοια απόλαυση δεν πρέπει να την στερείται κανείς και για αυτό σήμερα το μενού λέει νηστίσιμο brownies χωρίς αυγό και βούτυρο! Ιδανική συνταγή για την νηστεία, αλλά και για όσους είναι χορτοφάγοι.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και ο χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος επίσης αντίστοιχα λίγος. Σήκωσε μανίκια, βάλε ποδιά-μη γεμίσουμε και αλεύρια- και πάμε να δούμε τα υλικά και να ξεκινήσουμε τη συνταγή. Είσαι έτοιμη; Μην πεις όχι, είσαι σίγουρα έτοιμη και σου υπόσχομαι το αποτέλεσμα θα είναι μούρλια.

Συνταγή για νηστίσιμο brownies

sintagi gia nisistimo brownies xoris auga kai voutiro

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 300γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 180γρ. σπορέλαιο
  • 250γρ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

ekxilisma vanilias kakao sporelaio baking powder alevri g.o.x kastani zachari

Βάλε τον φούρνο στους 180 στον αέρα να προθερμαίνεται. Με φυτικό βούτυρο άλειψε το ταψάκι που θα βάλεις το brownies σου. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτεψε και τέλος πρόσθεσε το νερό, το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν του κέικ.

Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα πορτοκάλι!

karidia damaskina kouvertoura se stagones

Σειρά έχουν οι σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και τα δαμάσκηνα. Ρίξτα στο μείγμα και ανακάτεψε απαλά να πάνε παντού. Αφού τα ανακατέψεις όλα μαζί τα υλικά, ρίξε το μείγμα στο ταψάκι σου και βάλτο στο φούρνο για 35′ να ψηθεί. Μόλις δεις ότι έχει πάρει μια ωραία κρούστα όπως του κέικ, βγάλτο και άφησε το να κρυώσει. Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Έτοιμο το νηστίσιμο brownies σου!

Bonus Tips:

Ξέρω ότι δεν είναι όλη φαν των ξηρών καρπών, οπότε αν δεν σου αρέσουν μπορείς να τους παραλείψεις. Βέβαια, τόσο τα καρύδια όσο και τα δαμάσκηνα δίνουν μια τελείως άλλη γεύση στο γλυκό και το αποθεώνουν. Επίσης, αν δεν έχεις εκχύλισμα βανίλιας, μπορείς να βάλεις και βανίλια σε σκόνη- απλά δε θα έχει τόση ένταση.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts