Μια αυθεντική κινέζικη συνταγή για δυνατά στομάχια το καυτερό Μογγολικό αρνάκι που θα σε δυσκολέψει λιγάκι αλλά αν είσαι λάτρης της κινεζικής κουζίνας (όπως εγώ) θα ευχαριστηθείς και την διαδικασία και το αποτέλεσμα.
Το πιο δύσκολο με αυτή τη συνταγή είναι να βρείς κάποια απο τα υλικά αλλά αν ξέρεις που να κοιτάξεις θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν όλα.
Βρες περισσότερες κινέζικες συνταγές εδώ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Ένα κιλό κατεψυγμένου αρνιού
- 50 γρ. διάφανα λαζάνια
- Ένα μεγάλο κινέζικο λάχανο
- 500 γρ. σπανάκι
- 2 κομμάτια κρέμας φασολιού κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κονσέρβες των 400 γρ. κονσομέ
Σάλτσες :
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 2 κουταλιές κομμένη ρίζα τζιντζερ
- 6 κουταλιές πάστας σουσαμιού
- 3 κουταλιές σησαμέλαιο
- 6 κουταλιές σάλτσα σόγια
- 4 κουταλιές σάλτσα τσιλι
- 4 κουταλιές κομμένο κόλιανδρο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Αφήνεις το αρνί να ξεπαγώσει ενώ είναι ακόμη κατεψυγμένο το κόβεις σε πολύ λεπτές φέτες ,τακτοποιείς σε μια πιατέλα και το αφήνεις να ξεπαγώσει εντελώς.
Βήμα 2
Μουσκεύεις τα λαζάνια (Τα διάφανα λαζάνια ονομάζονται επίσης λαζάνια σελοφάν και είναι ημιδιαφανή) σε καυτό νερό για 10’ λεπτά και μόλις περάσουν τα στραγγίζεις που καλά.
Βήμα 3
Βάζεις τα φύλλα του λάχανου και το σπανάκι σε ένα πιάτο. Βάζεις την κρέμα φασολιού(Τofu) και τα λαζάνια σε ένα άλλο πιάτο.
Βήμα 4
Ανακάτεψε σε μια σαλτσιέρα τα κρεμμυδάκι και το τζιντζερ.
Ανακάτεψε την πάστα σουσαμιού και το σησαμέλαιο σε άλλη σαλτσιέρα. Βάζεις την σάλτσα σόγιας και την σάλτσα τσιλι σε διαφορετικά μπολάκια. Αν θέλεις κολιανδρο τον βάζεις σε ξεχωριστό μπολάκι.
Βήμα 5
Ζεσταίνεις το κονσομε σε χύτρα φοντυ η παρόμοιο σκεύος επάνω στο τραπέζι.
Βήμα 6
Για να σερβίρεις κάθε άτομο ανακατεύει την σάλτσα στο πιάτο του. Χρησιμοποιώντας ξυλάκια η πιρουνάκια φοντυ κάθε άτομο βυθίζει ένα κομμάτι κρέας στο καυτό κονσομε να μαγειρευτεί και μετά το βουτήξει στη έτοιμη σάλτσα να το φάει.
Βήμα 7
Όταν φαγωθεί όλο το κρέας λαχανικού κρέμες φασολιών και τα λαζάνια προστίθενται μέσα στην χύτρα και μαγειρεύεις για 5’-10’ λεπτά .
Σερβίρεις αυτή την σούπα στο τέλος του φαγητού.