tourta-sokolata-syntagi

Συνταγή για οικονομική τούρτα σοκολάτα – φράουλα!

by ediva

Ήρθε η ώρα να κάνεις και εσύ μια εντυπωσιακή τούρτα σαν αυτές των ζαχαροπλαστείων, εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.

Και ο συνδιασμός σοκολάτας – φράουλας δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

Ακόμα και αν οι φράουλες δεν είναι τις εποχής μη σε στενοχωρεί όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν κατεψυγμένες έτοιμες για χρήση και κυρίως πολύ οικονομικές.

Πάμε λοιπόν να καταπλήξουμε τους αγαπημένους μας.

 

Τι υλικά θα χρειαστείς για το Παντεσπάνι!

tourta-sokolata-fraoula

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν

Υλικά για Μους Φράουλας!

mous-fraoula

  • 300 γρ φράουλες
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Σιρόπι

  • 1 φλυτζανάκι καφέ ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι καφέ νερό

Επικάλυψη

Σαντιγί

Γκανάζ σοκολάτας ή σάλτσα φράουλας

 

Πως να κάνεις το παντεσπάνι

xtipima-aspradi-maregka

Χωρίζεις τα αυγά. Χτυπάς τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, χαμηλώνεις το μίξερ στο ελάχιστο, ρίχνεις έναν – έναν τους κρόκους και κοσκινίζεις μέσα στο κάδο το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν.

Αν χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα απλά βάζεις το μίγμα μέσα, διαφορετικά αλευρώνεις και βουτυρώνεις το ταψάκι.

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Πριν το βγάλεις τρύπησε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Οταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίζεις πετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Όσο πιο παγωμένο, τόσο καλύτερα κόβεται

migma-forma

Πως να κάνεις τη μους φράουλα.

saltsa-fraoula

Αν είναι κατεψυγμένες οι φράουλες τις αφήνεις σε σιγανή φωτιά να ξεπαγώσουν λίγο για να λιώσουν πιο εύκολα. Τις χτυπάς στο μπλέντερ ή αν έχεις ράβδο μέσα στη κατσαρόλα να πολτοποιηθουν και προσθέτεις τη ζάχαρη.

Ξαναβάζεις στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί καλά το μίγμα. Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα φύλλα ζελατίνης που έχεις μαλακώσει σε κρύο νερό και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν καλά.

Βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το το αφρατεύεις με το μίξερ και προσθέτεις το τυρί κρέμα.

Τέλος ενώνεις αυτό το μίγμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αφήνεις να κρυώσει.

 

Πως να κάνεις  το σιρόπι!

Βράζεις τη ζάχαρη με το νερό για 4 λεπτά

Τώρα είσαι έτοιμη για τη συναρμολόγηση. Με μεγάλο πριονοτό μαχαίρι κόβεις το παντεσπάνι σε 3 πάτους. Δεν είναι δύσκολο αν το παντεσπάνι έχει κρυώσει πολύ καλά.

Παίρνεις το πρώτο πάτο και σιροπιάζεις ελαφρά και μετά βάζεις τη μισή κρέμα. Βάζεις το δεύτερο πάτο και επαναλαμβανεις. Βάζεις το τελευταίο, σιροπιάζεις και καλύπτεις όλη τη τούρτα με σαντιγί.

Γαρνίρεις ανάλογα με την όρεξη σου!!!

*TIP Σάλτσα φράουλα

  • 2 φλιτζάνια φράουλες
  • 2 κοφτες κουταλιες κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιες χυμό λέμον
  • 1 φλυτζανακι καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλια κονιάκ

tourta-fraoula-syntagi [adrotate banner=”18″]

Αν είναι κατεψυγμένες τις αφήνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά να ξεπαγώσουν ώστε να τις λιώσεις όπως θέλεις (με κομματακια, χωρίς ή και περασμένη από κόσκινο για να φύγουν τα σπορακια).

Μετά τη ζάχαρη ανακατεμενη με το κορν φλάουρ (αλλιώς κάνει σβολους) και το λεμόνι και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει παχύρευστο και να γυαλίζει. Το βγάζεις κ περιμένεις λίγο να κρυώσει κ ρίχνεις το κονιάκ.

Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

>>Δες όλα τα άρθρα από τις Συνταγές!

Καλή επιτυχία κορίτσια| Κατερίνα Τσιάμη

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts