τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

11 Τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού το 2022

by ediva

Η καινούρια χρονιά μπήκε δυναμικά και ελπίζουμε να συνεχίσει λίγο καλύτερα από τα πρώτα δείγματα που μας έχει δώσει. Κάθε νέος χρόνος φέρνει μαζί του καινούριες συνήθειες, τάσεις και φυσικά μια προσπάθεια βελτίωσης από όλους μας. Οι τάσεις στη διακόσμηση για το 2022 είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες και μας δίνουν ένα κίνητρο να ασχοληθούμε λίγο με το σπίτι μας. Ειδικά τώρα που οι χαμηλές θερμοκρασίες και η πανδημία μας κρατούν αρκετές ώρες στο σπίτι, θα βοηθούσε ιδιαίτερα να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να το ανανεώσουμε. Ένας χώρος στον οποίο μας αρέσει να περνάμε πολύ χρόνο είτε μόνοι είτε με την οικογένεια και τους φίλους μας είναι το σαλόνι. Είναι, λοιπόν, ώρα να ρίξουμε μια ματιά στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού για το 2022 και να πάρουμε ιδέες.

Πώς να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σύμφωνα με τις τάσεις του 2022

 

Συμπληρωματικά χρώματα

Συμπληρωματικά χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα σε τοίχους και έπιπλα είναι πλέον υπερτιμημένα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη τάση για περισσότερο και εντονότερο χρώμα και αναπάντεχους συνδυασμούς. Έτσι και φέτος οι τάσεις επιτάσσουν τολμηρά και ζωηρά χρώματα και ειδικότερα συνδυασμούς συμπληρωματικών χρωμάτων. Άλλωστε όλοι χρειαζόμαστε λίγη θετική ενέργεια, την οποία μπορούμε εύκολα να πάρουμε από ένα “χαρούμενο” σπίτι. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραίους συνδυασμούς, όπως το πορτοκαλί με το μπλε, το ροζ με το πράσινο και πολλούς ακόμα.

Πολλά μοτίβα στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Πολλά μοτίβα στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Πέρα από το παιχνίδι με τα χρώματα, κάτι άλλο που θα κάνει το σαλόνι σου πιο ενδιαφέρον είναι ο πειραματισμός με διάφορα μοτίβα. Μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά patterns σε διάφορα σημεία του σαλονιού. Αν θέλεις να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα, ωστόσο, φρόντισε να κινηθείς σωστά χρωματικά και ποσοτικά. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα μοτίβο με 2-3 χρώματα, επίλεξε κάποιο από αυτά τα χρώματα και για τα υπόλοιπα μοτίβα σου ή έστω πρόσεξε να είναι στην ίδια παλέτα. Επίσης, προσπάθησε να μην “μπουκώσεις” τον χώρο με μοτίβα σε μεγάλες επιφάνειες. Αν, δηλαδή, έχεις καναπέ ή χαλί με κάποιο pattern, απόφυγέ το σε άλλες μεγάλες επιφάνειες, όπως κουρτίνες ή ταπετσαρία.

Δες επίσης: Διακόσμηση σαλονιού με ήρεμα χρώματα!

Ποικιλία υφασμάτων και υφών

Ποικιλία υφασμάτων και υφών

Αν θέλεις να προσδώσεις λίγη ζωντάνια και βαθύτερη διάσταση στο σαλόνι σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παίξεις με τα υφάσματα και τις υφές. Ειδικότερα φέτος είναι μεγάλη τάση οι αντιθέσεις. Μπορείς, για παράδειγμα, να εξισορροπήσεις τις τραχιές επιφάνειες με κάποια μαλακά υφάσματα. Επίσης, θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια αντίθεση με ματ και γυαλιστερές επιφάνειες. Αυτή η ποικιλομορφία θα κάνει σίγουρα το σαλόνι σου να φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

Vintage στοιχεία στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Vintage στοιχεία στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Η λατρεία όλων μας (σχεδόν) για τα vintage κομμάτια φαίνεται να βρίσκει φέτος στήριξη από τις τάσεις στη διακόσμηση. Ένα μοντέρνο σαλόνι με κάποια vintage στοιχεία έχει σίγουρα χαρακτήρα και προσωπικότητα και παραμένει διαχρονικό και αναλλοίωτο. Μία vintage καρέκλα ή ένα μικρό τραπεζάκι αρκούν για να χαρίσουν στο σαλόνι σου αυτή τη μοναδική αίσθηση.

Δες επίσης: 13 Απίστευτες ιδέες για διακόσμηση με Vintage παράθυρα!

Ξύλο και βιώσιμα υλικά

Ξύλο και βιώσιμα υλικά

Είναι πλέον σαφές ότι και η διακόσμηση αποκτά οικολογική συνείδηση. Ολοένα και περισσότερο τα βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά μπαίνουν στο σπίτι μας και μάλιστα του δίνουν μια ανεπιτήδευτη ομορφιά και απλότητα. Γι’ αυτό, λοιπόν, επίλεξε έπιπλα από ξύλο, μπαμπού, ρατάν, καθώς και από ανακυκλώσιμα υλικά για το σαλόνι σου. Ιδιαίτερα το ξύλο θα έχει εξέχουσα θέση στα σπίτια μας αυτό τον χρόνο.

Επιστροφή στη φύση

Επιστροφή στη φύση

Εκτός από την εισαγωγή του ξύλου και των λοιπών βιώσιμων υλικών στη διακόσμηση, η επιστροφή στη φύση είναι πιο γενικευμένη. Τα μεγάλα φυτά θεωρούνται μεγάλη τάση φέτος και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σαλόνι. Επιπλέον, ταπετσαρίες που θυμίζουν φύση και φυσικά χρώματα θα κάνουν τον χώρο σου πιο γαλήνιο, φιλικό και προσιτό. Παράλληλα, θα σου προσφέρουν και εσένα την ηρεμία και χαλάρωση που αποζητάς στο σπίτι σου.

Καθρέφτες στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Καθρέφτες στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Οι καθρέφτες αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα και έξυπνα διακοσμητικά στοιχεία. Μην τους τσιγκουνευτείς για το σαλόνι σου! Μπορείς να τοποθετήσεις και περισσότερους από έναν. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το σαλόνι πιο φωτεινό, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξεις τον χώρο και θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Δες επίσης: 17 Ιδέες για την διακόσμηση σαλονιού!

Διακόσμηση των αποθηκευτικών χώρων

Διακόσμηση των αποθηκευτικών χώρων

Οι αποθηκευτικοί χώροι κατέχουν σημαντική θέση στο σπίτι και ιδιαιτέρως στο σαλόνι. Βιβλιοθήκες και συρτάρια είναι απαραίτητα στον χώρο. Ωστόσο, εκτός από λειτουργικό χαρακτήρα, μπορεί να έχουν και διακοσμητικό. Αν προσθέσεις λίγο χρώμα, κάποια διακοσμητικά αντικείμενα, έναν καθρέφτη θα δεις ξαφνικά με πιο ενδιαφέρουσα ματιά τα αποθηκευτικά σου έπιπλα.

Φλοράλ

Φλοράλ 

Το φλοράλ prints θα δώσουν ζωντάνια και κίνηση στο σαλόνι σου. Σιγά-σιγά αποχαιρετάμε τον χειμώνα και υποδεχόμαστε την άνοιξη. Συνεπώς, ο καλύτερος τρόπος υποδοχής της θα ήταν προσθέτοντας κάποια φλοράλ στοιχεία στον χώρο μας. Ακόμα και τον χειμώνα, όμως, το φλοράλ έχει θέση στο σπίτι μας. Μπορείς να βρεις πολύ ωραία έπιπλα με φλοράλ prints σε χρώματα πιο κατάλληλα για τους χειμερινούς μήνες.

Διαμερισματοποίηση

screen για το σαλόνι

Η διαμερισματοποίηση των χώρων του σπιτιού είναι μια τάση που εδραιώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και σ’ αυτό συνετέλεσε σημαντικά και η πανδημία. Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να δουλεύουν από το σπίτι τους, γέννησε την ανάγκη για διαμερισμό του σπιτιού. Στην αγορά μπορείς να βρεις πολύ ωραία screens σε διαφορετικά υλικά, στυλ και χρώματα, για να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει και ταιριάζει περισσότερο στο σαλόνι σου.

Έθνικ στοιχεία στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Έθνικ στοιχεία στις τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού

Οι έθνικ επιρροές θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στη διακόσμηση του σαλονιού. Η ανάγκη μας να ταξιδέψουμε αποτυπώνεται στη διακόσμηση αυτή τη χρονιά. Έτσι, διάλεξε το αγαπημένο σου μέρος και εμπνεύσου. Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Αφρικανικό, σκανδιναβικό, ινδικό, μεσογειακό στυλ και φυσικά πολλά άλλα.

Δες επίσης: 5 Διακοσμητικά που θα αναβαθμίσουν το μοντέρνο σαλόνι σου!

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση σαλονιού αυτή τη χρονιά. Αν σου αρέσει κάτι, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις. Αυτός ο αέρας ανανέωσης θα λειτουργήσει σίγουρα ευεργετικά!

 

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts