syndedemena potiria

Τι δε σου είπε κανείς για τις σχέσεις εξ αποστάσεως!

by ediva

Ξεκινήσατε μένοντας στο ίδιο μέρος και αργότερα οι συνθήκες σας αναγκάζουν να ζήσετε χωριστά, ή γνωριστήκατε σε διακοπές ή στο ίντερνετ και έχετε ο καθένας τη ζωή σας αλλού. Το διάστημα που ζείτε έτσι είναι προκαθορισμένο ή (ακόμη) άγνωστο, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: σχέση εξ αποστάσεως.

Ακούγεται ρομαντικό, αλλά δεν είναι. Είναι κάτι δύσκολο και ψυχοφθόρο, και σίγουρα πρέπει να αξίζει τον κόπο ώστε να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να σας βεβαιώσει κάποια που το έχει ζήσει, ενώ εξακολουθεί να το ζει. Ας δούμε λοιπόν κάποιες αλήθειες καλές ή κακές, που σίγουρα όμως… σπάνε κόκαλα και που κανείς δεν θα σας πει για αυτές τις σχέσεις, εκτός εάν τις έχει βιώσει.

Τι πραγματικά ισχύει για τις σχέσεις εξ αποστάσεως;

 

1. Το λάπτοπ και το κινητό σας θα γίνουν το δεξί (και αριστερό) σας χέρι

Όλοι οι… παθόντες πρέπει να πούμε ότι εάν δεν είχε προχωρήσει η τεχνολογία ώστε να μπορούμε να μιλάμε με τον άλλον τόσο άμεσα και με τη δυνατότητα να τον βλέπουμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό θα είστε συνεχώς κολλημένη με το Skype, το Facebook ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε, ώστε να συζητάτε τα πάντα με τον σύντροφό σας.

2. Οι συναισθηματικές εναλλαγές θα γίνουν η καθημερινότητά σας

Σύντομα θα καταλάβετε ότι το τρενάκι του τρόμου μοιάζει με παιδικό παιχνίδι μπροστά στις τόσες εναλλαγές διάθεσης που θα βιώνετε καθημερινά. Εκεί που είστε φουλ χαρούμενη με κάτι, εκεί θα σας έρθει να κλάψετε επειδή θέλετε να είναι κι εκείνος κοντά σας για να το δει. Εκεί που έχετε μελαγχολήσει με μια ανάμνησή σας, εκεί θα χαρείτε που θα βιώσετε κάτι παρόμοιο επειδή θυμηθήκατε τις ημερομηνίες του επόμενου ταξιδιού.

aeroplano ston ourano

3. Η ώρα που περνάει είναι πότε φίλος και πότε εχθρός

Όταν είστε μακριά, θα θέλετε η ώρα να κυλάει γρήγορα για να φτάσουν οι μέρες που κάποιος από τους δύο θα έρθει για επίσκεψη. Κοιτάτε το ρολόι σας και απορείτε με το πόσο αργά κινούνται οι δείκτες. Όταν, πάλι, είστε μαζί, εύχεστε να παγώσει ο χρόνος και να αργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ώρα του αποχωρισμού. Η ειρωνεία είναι πως όσο πιο όμορφα περνάς, τόσο γρηγορότερα κυλάει η ώρα και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουμε…

4. Θα χρειαστεί να κάνετε πολλές δύσκολες επιλογές

Θα υπάρξουν πολλές σκέψεις και συζητήσεις για το πού πάει αυτή η σχέση, τόσες που θα χάσετε τον λογαριασμό. Τι είδους σχέση έχουμε; Αξίζει ο ένας από τους δυο μας να μετακομίσει για να βρισκόμαστε κοντά; Είναι εφικτό; Αν όχι, πόσον καιρό θα συνεχιστεί η απόσταση; Πόσο συχνά θα μπορούμε να βλεπόμαστε και ποιος θα έρχεται κάθε φορά; Και κυρίως, πώς θα αντιμετωπίσουμε την απόσταση;

syndedemena potiria

5. Θα γίνετε εξπέρ στο να οργανώνετε το χρόνο σας

Το καλό αυτής της κατάστασης είναι πως θα μάθετε να οργανώνετε τη μέρα σας έτσι, ώστε να έχετε τακτοποιήσει όλες σας τις υποθέσεις και να σας μένει χρόνος για επικοινωνία. Επιπλέον, όταν συναντιέστε θα μάθετε να χωράτε όσα θέλετε στο πρόγραμμά σας και να απολαμβάνετε τον χρόνο που έχετε μαζί χωρίς να χασομεράτε. Θα αποκτήσετε μια καινούρια ικανότητα που θα σας χρειαστεί γενικότερα στη ζωή σας.

6. Θα μάθετε καλά πώς να απολαμβάνετε κάθε στιγμή στο μέγιστο

Σύντομα θα καταλάβετε πως όσο βλέπετε ο ένας τον άλλον από κοντά, θα είστε ευγνώμονες και μόνο για αυτό. Δε θα υπάρχει χώρος για περιττές γκρίνιες ή για να ενοχληθείτε από κάτι που στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία. Ακόμα κι αν έχετε κάποιο παρόπονο, θα το δείξετε αμέσως αλλά με κατάλληλο τρόπο ώστε να μη χαλάσει τις μέρες που έχετε μαζί. Θα μάθετε πως η ζωή είναι για να απολαμβάνεις τη στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι κάτι άλλο.

xeria kai laptop

7. Δε θα σας λείπει λιγότερο όσο περνάει ο καιρός

Εκτός αν πάψετε να έχετε αισθήματα ο ένας για τον άλλο -άρα απλώς τερματίζετε τη σχέση- δε θα φτάσετε στο σημείο να μη σας λείπει, όσος καιρός κι αν περάσει. Μπορεί από οξύ πόνο να μετατρέπεται σε γλυκό βάρος, όμως η έλλειψη φυσικής παρουσίας είναι πάντα εκεί. Θα μάθετε να ζείτε μαζί της, όμως πάντα θα σας νοιάζει και πάντα θα προτιμούσατε ο σύντροφός σας να βρίσκεται δίπλα σας.

Δες επίσης: 5 tips για τις σχέσεις από απόσταση!

8. Αλλά θα συνηθίσετε να ζείτε τη ζωή σας χωρίς να περιμένετε να συναντηθείτε

Όταν θα μάθετε να ζείτε χωρίς τη φυσική παρουσία, θα επιστρέψετε στους κανονικούς ρυθμούς ζωής σας και θα χαίρεστε την καθημερινότητά σας χωρίς απαραίτητα να έχετε συναντηθεί για να γίνει αυτό. Θα μάθετε να βλέπετε θετικά την όλη κατάσταση για να ζείτε λειτουργικά γενικώς, ενώ επιπλέον ο σύντροφός σας θα χαίρεται επειδή θέλει την ευτυχία σας. Επιπλέον, θα έχετε να του πείτε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα κάθε μέρα.

kokkinos planitis

9. Οι φίλοι σας δεν θα είναι τόσο υποστηρικτικοί, τουλάχιστον στην αρχή

Δεν είναι απαραίτητα από κακή πρόθεση, αλλά κάποιος που δεν έχει βιώσει αυτή την κατάσταση τη βλέπει ως εξωπραγματική. Ίσως, μάλιστα, οι φίλοι σας να ανησυχούν ότι δε νιώθετε ευτυχισμένη ή ότι δεν κάνατε τη σωστή επιλογή. “Γιατί απλά δε βρίσκεις άλλον πιο κοντά σου;” “Πώς τα βγάζετε πέρα με τις σεξουαλικές ορμές” και “Αυτό δεν είναι πραγματική σχέση” είναι μερικά παραδείγματα από όσα πρόκειται να ακούσετε.

10. Καμιά φορά, νιώθετε πολύ βαριά αυτή την επιλογή

Ναι, υπάρχουν και οι στιγμές της αμφοβολίας. Βλέπετε ζευγαράκια γύρω σας και σας τυλίγει η μοναξιά. Ίσως να βλέπετε κόσμο να διασκεδάζει και να φλερτάρει ελεύθερα, και κάπου νιώθετε ότι η σχέση σας κρατάει πίσω. Οι σκέψεις αυτές είναι απόλυτα λογικές, διότι το μυαλό είναι σχεδιασμένο να ψάχνει τον εύκολο δρόμο. Η καρδιά σας όμως που είναι δοσμένη στον σύντροφό σας, σας θυμίζει ότι έχετε επιλέξει το σωστό!

xruso mentagion

11. Ζείτε σε μια περίεργη πραγματικότητα, διαφορετική από των γύρω σας

Αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα είναι αφιερωμένες στην ονειροπόληση, στις αναμνήσεις ή στα σχέδια που έχετε όσον αφορά τις στιγμές που είστε μαζί. Αναρωτιέστε -ή μάλλον γνωρίζετε- για την αντίδρασή του σε καθετί που βλέπετε. Το άτομο που νιώθετε πιο κοντά σας δεν είναι καν δίπλα σας, κι όμως εσείς το νιώθετε πως σας σκέφτεται και σας αγαπά. Ετοιμάζεστε για ύπνο και σχεδόν νιώθετε την αγκαλιά του όπως όταν κοιμάστε μαζί. Παράξενο, το ξέρω.

12. Είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο να επισκεφτείτε ο ένας τον άλλον

Τόσο τα οικονομικά όσο και οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι αμείλικτοι, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συναντιέστε όσο συχνά το θέλετε. Βέβαια, όσο συχνό και να ήταν πάλι δε θα σας φαινόταν αρκετό, όμως αυτοί οι παράγοντες δυσκολεύουν την κατάσταση. Καλή τύχη με το να βρίσκετε κάθε φορά τις ιδανικές μέρες. Αν το παλέψετε βέβαια κάτι βρίσκετε, όμως θέλει πολλή οργάνωση – και οικονομία, φυσικά.

karameles kardies

13. Όταν βρεθείτε είναι όλα όπως τα αφήσατε

Το αίσθημα που σας δένει δε φθίνει ποτέ, γιατί η προσμονή το συντηρεί αναλλοίωτο. Αντίθετα, γίνεται όλο και δυνατότερο διότι έχετε νοσταλγήσει ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα, ενώ επικοινωνείτε τόσο που δεν υπάρχει κενό και θα νιώθετε σαν να μην πέρασε ούτε μέρα. Όταν βλέπετε το αγαπημένο του πρόσωπο και μπορείτε με την αγκαλιά να τον νιώσετε, όλες οι δύσκολες ώρες της αναμονής ξαφνικά σβήνονται!

14. Τελικά, αποκτάτε μια αίσθηση σιγουριάς

Υπάρχει η στιγμή που φτάνετε στη βεβαιότητα πως είστε πλασμένοι για να είστε μαζί. Ειδάλλως, γιατί να κάνετε τόση προσπάθεια; Αυτό βέβαια έρχεται με τον καιρό, όταν είστε βέβαιοι για την επιλογή σας, έχετε βιώσει όλες τις σχετικές δυσκολίες και τις έχετε ξεπεράσει με επιτυχία. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει φυσικά και η ερωτική πλευρά αλλά έχετε καταφέρει να συνδεθείτε ψυχικά και πνευματικά, που είναι και το σημαντικότερο.

zeugari agkaliazetai

15. Και τέλος, σιγουρεύεστε ότι η σχέση θα αντέξει στα πάντα

Ως ζευγάρι, θα περάσετε μέσα από αρκετές δυσκολίες, όχι απαραίτητα μεγαλύτερες όμως σίγουρα άλλης φύσεως απ’ ότι εκείνες των ζευγαριών που ζουν μαζί. Βιώνοντας και ξεπερνώντας αυτές τις δυσκολίες, θα σχηματίσετε έναν άρρηκτο δεσμό. Αυτός ο δεσμός θα σας δίνει κουράγιο και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε μελλοντικά εμπόδια. Έτσι κι αλλιώς, αν ξεπεράσετε το εμπόδιο της απόστασης… όλα τα άλλα θα σας φανούν παιχνιδάκι!

Δες επίσης: 10 συμβουλές για να διατηρήσεις μια σχέση από απόσταση!

Το καλύτερο στοιχείο της σχέσης εξ αποστάσεως είναι ότι μετά από την εξέλιξή σας θα φανεί σίγουρα αν αξίζει τον κόπο να διατηρηθεί ή σχέση ή αν εσείς ταιριάζετε ώστε να είστε μαζί. Είναι ένα σημαντικό παράδειγμα του κλισέ αλλά και άκρως αληθινού “όταν θέλεις, μπορείς”!

Related Posts