αντηλιακή προσώπου

5 Tips για να μην καίγεσαι από τον ήλιο το καλοκαίρι!

by ediva

Ο ήλιος είναι απολαυστικός, κρύβει όμως και κινδύνους. Πέρα από εγκαύματα, η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και εξανθήματα στο δέρμα σου ή ακόμα και καρκίνο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πρέπει να προσέχουμε πολύ στον ήλιο και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μας προστατεύσουμε.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν στο να μη καίγεσαι από τον ήλιο το καλοκαίρι. Και τα περισσότερα από αυτά αφορούν τη σωστή χρήση της αντηλιακής κρέμας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις 5 πολύτιμες συμβουλές για να προστατεύσεις το δέρμα σου φέτος το καλοκαίρι!

Πως να εφαρμόζεις σωστά την αντηλιακή σου κρέμα για να αποφύγεις τα εγκαύματα!

 

1. Φρόντισε να μην είναι ληγμένες οι αντηλιακές σου κρέμες!

ημερομηνία λήξης σε κρέμα αντηλιακή

Οι αντηλιακές κρέμες έχουν ημερομηνία λήξης όπως και όλες οι κρέμες προσώπου ή σώματος. Συνήθως οι κρέμες αυτές διαρκούν για τρία χρόνια, αυτό όμως δεν είναι κανόνας και θα πρέπει πάντα να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης του προϊόντος που έχεις. Εάν χρησιμοποιήσεις ληγμένη αντηλιακή τότε όχι μόνο δεν θα προστατέψεις το δέρμα σου από τον ήλιο αλλά το εκθέτεις σε αλλοιωμένες χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Δες επίσης: Tips των παιδιάτρων για προστασία των παιδιών από τον ήλιο!

2. Βάζε αντηλιακή κρέμα σε όλα τα σημεία του σώματος!

γυναίκα βάζει αντηλιακή κρέμα

Μερικά σημεία τα οποία μπορεί να ξεχνάς όταν βάζεις αντηλιακή είναι τα αυτιά, ο λαιμός, η γραμμή των μαλλιών, η πλάτη, οι αγκώνες και τα δάκτυλα των ποδιών. Σύμφωνα με έρευνες, ο περισσότερος κόσμος εφαρμόζει ένα 25-50% της ποσότητας αντηλιακής κρέμας που θα έπρεπε να εφαρμόζει στο σώμα του. Συμπερασματικά, μη το λυπηθείς, βάλε αρκετή ποσότητα αντηλιακής κρέμας και άφησε την να απορρωφηθεί πλήρως. Σε μια βόλτα στη παραλία μη διστάσεις να βάλεις και δεύτερη ή και τρίτη φορά αντηλιακή κρέμα!

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου!

3. Εφάρμοσε την αντηλιακή προσώπου αφού πλύνεις το πρόσωπο σου!

αντηλιακή προσώπου

Είναι καλό να εφαρμόζεις την αντηλιακή προσώπου αφού πρώτα έχεις πλύνει με σαπούνι και νερό το πρόσωπο σου. Και αυτό διότι η αντηλιακή κρέμα απορροφάται, επομένως εάν το δέρμα στο πρόσωπο σου έχει σκόνη, σκουπιδάκια ή μικρόβια αυτά θα εισχωρήσουν μέσα στο δέρμα προκαλώντας σου σπυράκια. Έτσι μάλιστα, θα έχεις και τη μέγιστη δράση της αντηλιακής κρέμας!

Δες επίσης: Πως να αντιμετωπίσεις το ξεφλούδισμα από τον ήλιο!

4. Φρόντισε το λάδι μαυρίσματος σου να έχει δείκτη προστασίας SPF!

λάδι μαυρίσματος

Θέλεις να μαυρίσεις το καλοκαίρι; Κάνε το, αλλά με ασφάλεια. Είναι λάθος να μη βάζεις αντηλιακή κρέμα για να μαυρίσεις πιο εύκολα ή να βάζεις λάδι μαυρίσματος χωρίς δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 20-30. Το αντηλιακό ή το λάδι μαυρίσματος με SPF δεν θα μειώσουν το μαύρισμα σου, ίσα ίσα που θα σε βοηθήσουν να μαυρίσεις σταδιακά και ομοιόμορφα!

Δες επίσης: 5 Αντηλιακά λάδια μαυρίσματος με άρωμα καρύδας!

5. Βάλε αντηλιακή κρέμα ακόμα κι αν κάθεσαι στη σκιά!

αντηλιακή κρέμα

Δες επίσης: 6 Αντηλιακά προσώπου για λιπαρό δέρμα!

Όσο είσαι στη παραλία πρέπει να αφιερώνεις και λίγο χρόνο στη σκιά και όχι μόνο στον ήλιο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως στη σκιά δε πρέπει να φοράς αντηλιακή. Η ηλιακή ακτινοβολία διαθλάται και φτάνει στο δέρμα σου ακόμα και αν έχεις από πάνω σου ομπρέλα ή κάποιο άλλο σκίαστρο. Ειδικά εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα είναι πολύ εύκολο να καείς ακόμα και αν κάθεσαι αρκετή ώρα στη σκιά.

Ακόμα και αν δεν είσαι στη παραλία αλλά κάνεις βόλτα και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες τότε πρέπει να βάζεις αντηλιακό παντού. Έτσι λοιπόν, εάν θες να μη καείς και να διατηρήσεις τη καλή υγεία του δέρματος σου μη παραλείπεις την αντηλιακή κρέμα όπου και να είσαι!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts