κοπέλα κρατάει φωτογραφική μηχανή

5 Tips για υπέροχες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας φυσικό φως!

by tzinav

Είτε σου αρέσουν απλά οι φωτογραφίες ερασιτεχνικά, είτε ασχολείσαι περισσότερο με τη φωτογραφία σίγουρα ξέρεις πολύ καλά πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο φωτισμός. Πράγματι, ο σωστός φωτισμός μπορεί να απογειώσει μια φωτογραφία, ενώ μια αστοχία στο φωτισμό είναι ικανή να την αχρηστεύσει.

Φυσικά, το φυσικό φως είναι σύμμαχός μας και συνήθως βοηθά πολύ το να βγάλουμε μια όμορφη φωτογραφία. Για να πετύχει όμως σίγουρα η φωτογραφία θα πρέπει να γνωρίζεις 5 απλά tips για να βγάζεις υπέροχες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το φυσικό φως!

5 Tips για μοναδικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το φυσικό φως!

 

1. Μη φοβάσαι να φωτογραφήσεις το μεσημέρι

κοπέλα κρατάει φωτογραφική μηχανή

Υπάρχει η αντίληψη ότι το να βγεις φωτογραφία ή να φωτογραφίσεις κάτι στη μέση της ημέρας όπου το φως είναι έντονο θα είναι μια αποτυχία. Γι’αυτό όλοι θεωρούν ότι η καλύτερη ώρα για φωτογράφιση είναι το ηλιοβασίλεμα ή οι πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, ακόμα και κάτω από το δυνατό φως του μεσημεριού μπορεί το αποτέλεσμα να σε εκπλήξει! Μπορείς να βρεις σκιερά μέρη που δεν είναι πλήρως εκτεθειμένα στο έντονο φως. Έτσι, αφενός θα έχεις γλιτώσει τον πολύ έντονο φωτισμό αλλά αφετέρου θα επωφεληθείς από το φυσικό φως στο γύρω χώρο.

Δες επίσης: 16 Εξαιρετικά tips για να τραβάς τέλειες φωτογραφίες!

2. Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή που προβλέπει τη θέση του ήλιου

κοπέλα χρησιμοποιεί κινητό εφαρμογή φυσικό φως φωτογραφίες

Αν σε ενδιαφέρει πολύ η φωτογραφία ή αν ασχολείσαι με αυτή επαγγελματικά, τότε η θέση του ήλιου είναι πολύ σημαντική για σένα. Σε ενδιαφέρει πολύ λοιπόν να γνωρίζεις πότε ο ήλιος θα βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο για να βγάλεις σωστές φωτογραφίες. Αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετούν συγκεκριμένες εφαρμογές! Καταχωρώντας την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι και χρησιμοποιώντας μια τέτοια εφαρμογή μπορείς να αποφασίσεις αν το συγκεκριμένο σημείο είναι καλό για φωτογράφιση. Αν ασχολείσαι σοβαρά με τη φωτογραφία τότε η εφαρμογή αυτή θα σε σώσει!

Δες επίσης: Πως να ποζάρεις για να δείχνεις υπέροχη στις φωτογραφίες!

3. Πρόσεξε τις σκιές

κοπέλα στο πάτωμα φωτογραφία σκιές από παράθυρο

Το φυσικό φως μπορεί να δημιουργεί υπέροχα αποτελέσματα αλλά είναι αρκετά απρόβλεπτο. Κι αυτό γιατί δημιουργούνται πολλές σκιές. Τα δέντρα, το σύννεφα, το κτίρια και γενικά οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σκιές που μεταβάλλουν το φωτισμό με τον οποίο θέλεις να δουλέψεις. Γι’ αυτό βγάλε αρκετές δοκιμαστικές φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες ώστε να δεις από ποιο σημείο αποτυπώνονται καλύτερα. Μη βλέπεις τις σκιές όμως σαν εχθρό σου αφού μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες και όμορφες παραλλαγές!

Δες επίσης: 7 Tips για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες στην παραλία!

4. Έλεγξε το φυσικό φως χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα

ποτήρι μπροστά από παράθυρο με πανί φυσικό φως φωτογραφίες

Το φυσικό φως μπορεί να είναι απρόβλεπτο αλλά μπορείς να το τιθασεύσεις σε ένα βαθμό χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα κι όχι απαραίτητα ακριβό φωτογραφικό εξοπλισμό. Ένας απλός τρόπος να πετύχεις ομοιόμορφη κατανομή του φωτός είναι να βάλεις το αντικείμενο που θα φωτογραφήσεις δίπλα σε ένα παράθυρο. Για ακόμα πιο απαλό φυσικό φωτισμό μπορείς να κολλήσεις επάνω στο παράθυρο μια λευκή κουρτίνα μπάνιου ή ένα λευκό πανί. Έτσι, απλά και οικονομικά θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σου!

Δες επίσης: Μακιγιάζ: 5 Tips για να δείχνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες!

5. Πειραματίσου

άνθρωπος κοιτάει οθόνη φωτογραφικής μηχανής φυσικό φως φωτογραφίες

Επειδή το φυσικό φως είναι κάτι που δε μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως, μη διστάσεις να πειραματιστείς και να βγεις από τα συνηθισμένα για εσένα όρια. Δοκίμασε να φωτογραφίσεις διαφορετικές ώρες για να δεις την ένταση του φωτός, με διαφορετικά concept, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες! Το πιο πιθανό είναι ότι θα ανακαλύψεις και θα μάθεις πολλά που θα σε εξελίξουν και θα πετύχεις λήψεις που θα σε εκπλήξουν!

Δες επίσης: Πως να βγάλεις τέλειες οικογενειακές φωτογραφίες στις διακοπές!

Το φυσικό φως είναι φίλος σου όταν βγάζεις φωτογραφίες! Αν η φωτογραφία λοιπόν είναι το πάθος σου, με αυτές τις απλές συμβουλές για το φυσικό φως που μόλις έμαθες και αρκετή δημιουργικότητα μπορείς να πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts