diakosmisi ipnodomatiou

Τρόποι για να οργανώσεις το μικρό υπνοδωμάτιο σου!

by ediva

Το υπνοδωμάτιο είναι μία ιδιαίτερη περιοχή στο σπίτι, το οποίο χρειάζεται μία παραπάνω ιδιωτικότητα. Παρόλ’ αυτά πολλές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν ευρύχωρα και άνετα υπνοδωμάτια, όπως θα επιθυμούσαν. Όμως πάντα μπορείς να βελτιώσεις τον χώρο σου ακόμη κι αν είναι πολύ μικρός.

Μπορείς πολύ εύκολα να τον κάνεις να δείχνει ακόμη πιο όμορφος. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το θετικό με τους μικρούς χώρους είναι ότι μπορείς να τους ανανεώσεις πολύ εύκολα και χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία.

Δες επίσης 2 tips για να κάνεις το στούντιο διαμέρισμα σου πιο άνετο!

 

Πως να οργανώσεις το μικρό υπνοδωμάτιο σου!

 

Τα Έπιπλα

diakosmisi domatiou epipla gia mikro domatio idees gia domatio   monterno mikro domatio

Αρχικά πρέπει να θυμάσαι ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος για να ξεκουραστείς. Οπότε απέφυγε να πηγαίνεις δουλειά στο κρεβάτι ή να τρως πάνω σ’ αυτό. Προσπάθησε να κρατήσεις όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα. Ένα κρεβάτι, ένα κομοδίνο και ένα ράφι είναι ήδη υπέρ αρκετά.

Ακόμη, αν δεν υπάρχει κάποιο ξεχωριστό δωμάτιο για ντουλάπα και υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο υπνοδωμάτιο, μπορείς να προσθέσεις και μία ντουλάπα. Πρόσεχε όμως να είναι χρηστική ώστε να τακτοποιήσεις τα ρούχα. Αλλιώς θα είναι απλά ένα έπιπλο που θα πιάνει χώρο.

Δεν χρειάζεται να υπερφορτώσεις το δωμάτιο με πράγματα και διακοσμητικά. Δηλαδή, απέφυγε να βάλεις λάμπες, λουλούδια, πολλά ράφια βιβλιοθήκες κι άλλα. Έτσι, ο χώρος θα γεμίσει και θα δείχνει ακόμη πιο μικρό.

mikro ipnodomatio   krevatia gia mikra domatia ipnodomatioorganosi mikrou domatiou

Όσον αφορά την θέση του κρεβατιού, δεν περιάζει εάν ο χώρος δεν επαρκεί για να το τοποθετήσεις στο κέντρο του δωματίου. Μπορείς να το κολλήσεις σε κάποια γωνία ή στην άκρη του δωματίου και να κερδίσεις χώρο. Το μόνο που χρειάζεται το κρεβάτι είναι έστω μία πλευρά ελευθερή για να μπορείς να ξαπλώσεις.

Όπως και να το κάνουμε βέβαια το κρεβάτι είναι ο πρωταγωνιστής στο υπνοδωμάτιο. Όταν λοιπόν θα επιλέξεις το κρεβάτι, πρόσεξε ιδιαίτερα το μέγεθός του καθώς ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι θα “μπουκώσει” τον χώρο και θα φαίνεται επίσης πολύ μικρός.

Δες επίσης 15 ιδέες για μοντέρνα διακόσμηση κρεβατοκάμαρας!

Το χρώμα

epilogi xromaton domatiou orizonties grammes toixou xromata domatiou xromata gia mikro domatio

Επέλεξε ένα χαρούμενο χρώμα για μία μικρή κρεβατοκάμαρα. Σ’ αυτούς τους χώρους πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τον πειραματισμό των χρωμάτων. Τα σκοτεινά χρώματα μειώνουν την ορατότητα και θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν με μέτρο. Αντίθετα τα φωτεινά χρώματα, τα οποία συνιστούν και οι διακοσμητές, δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου σε έναν μικρό χώρο.

Γι αυτό τον λόγο επέλεξε ανοιχτά χρώματα, τα οποία βοηθούν κιόλας να χαλαρώσεις δίνοντας την αίσθηση της ηρεμίας. Επίσης, και οι κουρτίνες παίζουν σημαντικό ρόλο. Δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τα χρώματα του δωματίου. Αντίθετα θα πρέπει να συμπληρώνουν την διακόσμηση του δωματίου.

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή της διχρωμίας στο δωμάτιο. Μπορείς να βάψεις τον έναν τοίχο πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο απο τον άλλον. Πάντα όμως να δίνεις προσοχή στους συνδυασμούς των χρωμάτων. Μια έξυπνη λύση είναι να κάνεις οριζόντιες γραμμές σε έναν από τους τοίχους. Έτσι, το δωμάτιο θα δείχνει πιο ψηλό, πιο μεγάλο και πιο ανοιχτό.

Δες επίσης τι χρώμα να επιλέξεις για κάθε δωμάτιο του σπιτιού!

Φωτισμός

fotismos mikrou domatiou fotistika domatiou idees gia fotismo domatiou

Τα μικρά δωμάτια πρέπει να είναι καλά φωτισμένα. Ο φωτισμός στο δωμάτιο πρέπει να είναι ευχάριστος και ζεστός. Αν το δωμάτιο είναι σκοτεινό, θα φαίνεται μικρότερο απ΄ότι είναι. Επέλεξε λεπτότερες κουρτίνες, οι οποίες θα αφήνουν περισσότερο φως να μπει στο χώρο. Αυτό θα αναβαθμίσει οπτικά το δωμάτιο.

Σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να συνδυάσεις δύο είδη φωτισμού. Έτσι δεν πρέπει να δώσεις δυνατό φως αλλά έναν πιο χαλαρό για να δημιουργήσεις μία πιο ξεκούραστη ατμόσφαιρα.

Δες επίσης 15 ιδέες για μοντέρνα διακόσμηση τοίχου σε εσωτερικό τοίχο!

Καθρέφτες & Διακοσμητικά

diakosmisi mikrou domatiou  kadra se domatiopinakes sto ipnodomatiokathreftes se domatio idees gia diakosmisi domatiou

Οι γυάλινες πόρτες μπορούν να βοηθήσουν στο να μη φαίνεται το δωμάτιο σκοτεινό. Μέσω αυτών δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το υπνοδωμάτιο είναι επέκταση του υπόλοιπου σπιτιού, χωρίς όμως να χάνει την ιδιωτικότητά του. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, προσφέρουν και οι καθρέφτες σε οποιοδήποτε σημείο του μικρού δωματίου. Αυτοί δίνουν την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στην πραγματικότητα και είναι αρκετά φωτεινό, αφού οι καθρέφτες αντανακλούν το φως.

Ένας πίνακας είναι αρκετά σημαντικός για την εσωτερική διακόσμηση, πρέπει όμως να χρησιμοποιηθεί με προσοχή ειδικά σε ένα μικρό χώρο. Ένας μεγάλος πίνακας πάνω από το κρεβάτι θα δείχνει πολύ πιο όμορφος, απ’ ότι πολλοί μικροί σε όλο το δωμάτιο.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά μικρά διακοσμητικά για τον χώρο. Αποφύγετε ταπετσαρίες, κουρτίνες και λευκά είδη με πολύ έντονα μοτίβα. Μπορείτε απλά να διακοσμήσετε το δωμάτιο με μοντέρνα φωτιστικά πάνω στο κομοδίνο, μικρά χαλάκια, μετρίου μεγέθους πίνακες ή διακοσμητικά μαξιλάρια. Δες επίσης 16 εντυπωσιακούς καθρέφτες για το σπίτι σου!

Related Posts