μακρόστενο μπαλκόνι

5 Τρόποι να διακοσμήσεις ένα μακρόστενο μπαλκόνι!

by tzinav

Το μέγεθος και η διαρρύθμιση του μπαλκονιού είναι δυστυχώς κάτι το οποίο δε μπορούμε να ελέγξουμε. Αν λοιπόν εσύ έχεις ένα μακρόστενο μπαλκόνι τότε σίγουρα έχεις κάποιες προκλήσεις να αντιμετωπίσεις όσον αφορά τη διακόσμηση του ώστε να είναι άνετο και λειτουργικό.

Όταν δηλαδή ένα μπαλκόνι είναι μακρύ αλλά στενό, πρέπει να κάνεις στρατηγικές κινήσεις στη διακόσμηση του καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να φανεί πληκτικό. Δες λοιπόν 5 τρόπους να διακοσμήσεις ένα μακρόστενο μπαλκόνι!

Πως να διακοσμήσεις το μακρόστενο μπαλκόνι σου!

 

1. Χρησιμοποίησε τους τοίχους

Σε ένα στενό μπαλκόνι οι τοίχοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται έξυπνα. Έτσι, μπορείς για παράδειγμα να τους διακοσμήσεις με ράφια, επάνω στα οποία θα τοποθετήσεις πράγματα που δε χωράνε αλλού στη βεράντα. Με τον τρόπο αυτό οι τοίχοι θα μετατραπούν σε αποθηκευτικό χώρο ή χώρο έκθεσης διακοσμητικών και άλλων αντικειμένων.

Δες επίσης: Προτάσεις για ένα όμορφο μπαλκόνι στην πόλη από τα ΙΚΕΑ

2. Διάλεξε ένα μακρόστενο καναπέ

Σε ένα μακρόστενο μπαλκόνι ένα μεγάλο τραπέζι με ογκώδεις καρέκλες είναι μάλλον κάτι απαγορευτικό. Η καλύτερη ίσως λύση είναι ένας μακρόστενος καναπές με μέτωπο έξω από το μπαλκόνι. Ένας τέτοιος καναπές μπορεί να συνδυαστεί με μικρά τραπεζάκια στα πλαϊνά του. Με έναν τέτοιο τρόπο θα αφήσεις ανοιχτό ένα διάδρομο στο μπαλκόνι σου ώστε να μη μοιάζει κλειστοφοβικό.

Δες επίσης: 6 Υπέροχοι τρόποι να ομορφύνεις τον τοίχο του μπαλκονιού!

3. Φτιάξε έναν κάθετο κήπο

Σε μια βεράντα με μακρόστενο σχήμα, οι πολλές γλάστρες που πιάνουν πολύ χώρο είναι μάλλον απαγορευτικές. Ένας έξυπνος λοιπόν τρόπος να κινηθείς είναι φτιάξεις έναν κάθετο κήπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τοποθετήσεις φυτά και λουλούδια στους τοίχους του μπαλκονιού. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως με το να στερεώσεις στο τοίχο ένα χιαστό που θα καλύπτεται από αναρριχώμενα φυτά ή να διακοσμήσεις με παλέτες, στα κενά των οποίων θα φυτέψεις φυτά.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να κάνεις εντυπωσιακό ένα μεγάλο μπαλκόνι!

4. Χρησιμοποίησε έπιπλα που διπλώνουν

Τα έπιπλα που διπλώνουν, όπως ένα τραπεζάκι ή καρέκλες, είναι μια τέλεια επιλογή για τη μακρόστενη βεράντα σου γιατί όταν δε τα χρειάζεσαι μπορείς να τα μαζεύεις και να σου ελευθερώνουν χώρο. Στερέωσε λοιπόν τραπέζι που αναδιπλώνεται στον τοίχο και στα κάγκελα και θα δεις ότι μπαλκόνι σου θα είναι πιο άνετο.

Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες φωτισμού για ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι!

5. Προτίμησε μια μίνιμαλ διακόσμηση

Όταν μια βεράντα έχει ιδιαίτερο σχήμα τότε η διακόσμηση του χρειάζεται προσοχή. Κι αυτό γιατί αν φορτώσεις το μπαλκόνι θα τονίσεις το ελάττωμα του. Έτσι, μια καλή λύση σε ένα μακρόστενο μπαλκόνι θα ήταν μια μίνιμαλ διακόσμηση, απαλλαγμένη από περιττά διακοσμητικά έτσι ώστε να είναι λειτουργικό και για να μη δείχνει μπουκωμένο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts