5 βιβλία απου αξίζει να διαβάσεις

5 Βιβλία που πραγματικά αξίζει να διαβάσεις!

by ediva

Ένα βιβλίο, ένας ολόκληρος κόσμος. Μέσα από ένα βιβλίο μπορείς να πας όπου θες, να ταξιδέψεις μέσα από εικόνες και σκέψεις και σε κάθε άνθρωπο αυτό να είναι διαφορετικό. Τόση μαγεία μπορεί να προσφέρει. Έχουμε στη διάθεση μας αμέτρητες επιλογές και αν είσαι λάτρης των βιβλίων ξέρεις και εσύ η ίδια ότι και να θέλουμε δε φτάνουμε να τα διαβάσουμε όλα.

Κάθε αναγνώστης αποζητά κάτι διαφορετικό από το  βιβλίο που έχει στα χέρια του. Είτε είναι ένα μυθιστόρημα είτε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης έχει πάντα κάπου να σε πάρει και θα είναι εκεί που ίσως να είχες ανάγκη να πας. Ρίξε μια ματιά στις πιο κάτω προτάσεις με  5 βιβλία που πραγματικά αξίζει να διαβάσεις.

 5 Βιβλία που θα θες να διαβάσεις ξανά και ξανά!

 

1. Τάισε με!

Ένα σύγχρονο ελληνικό λογοτεχνικό βιβλίο που αξίζει να αγοράσεις

Ένα βιβλίο που συμβαδίζει με την επικαιρότητα. Μέσω μιας ιστορίας, εμπνευσμένη από το ποιος ταΐζει ποιον και πότε χορταίνουμε τελικά. Η Μαρίνα, η πρωταγωνίστρια, αντιπροσωπεύει την κάθε γυναίκα του σήμερα του χθες και του αύριο. Για όλες τις γυναίκες που κρύβουν τις δυνάμεις των πατεράδων τους.  Αρχή, το 2010 όταν η χώρα μπαίνει στο μνημόνιο. Μια πρόταση γάμου που αντί να τη χαροποιήσει τη σπρώχνει σε ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού της. Ψάχνει τα κομμάτια της ταυτότητας της μέσα από τη μητέρα της, τον πατέρα της και τη γιαγιά της. Στο χέρι της έχει ένα βιβλίο για ένα κόσμο δύο αιώνων από σήμερα, όπου οι γυναίκες καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Η μητρότητα είναι απαγορευμένη και οι πατεράδες είναι άγνωστοι. Τρεις μέρες για τη Μαρίνα ήταν αρκετές για να γκρεμιστεί ο κόσμος που ήξερε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ανάμεσα στα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις και να ταξιδέψεις μέσα από τα μάτια της Μαρίνας, βλέποντας τον κόσμο από διαφορετική γωνιά. (βρες το εδώ)

Δες επίσης: Τα 7 καλύτερα βιβλία του Χόρχε Μπουκάι!

2. Η έδρα της ψυχής!

ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσεις

Ένα υπέροχο και πολύτιμο βιβλίο αυτοβελτίωσης για να βάλεις στη συλλογή σου.  Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αναλύει για το πως η ανθρώπινη εμπειρία εκρήγνυται πέρα από τις πέντε αισθήσεις. Όπου ο αριθμός των ανθρώπων που αντιλαμβάνεται την αφύπνιση αυξάνεται πολύ γρήγορα γιατί αυτό το είδος γεννιέται μέσα σε όλους μας. Μια μεταμόρφωση σε ένα είδος που επιδιώκει την αυθεντική δύναμη που βασίζεται στο αισθητήριο της ψυχής. Ένα πρακτικό βιβλίο που ασχολείται με σημαντικά θέματα της ζωής μας. Πως να γνωρίσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό, να επιλέγουμε υπεύθυνα να μάθουμε να μοιραζόμαστε. Μέσα από ένα πνευματικό ταξίδι στο οποίο όλοι ανεξαιρέτως βρισκόμαστε, για να δημιουργήσουμε αρμονία, συνεργασία και σεβασμό για τη ζωή.

Ένα βιβλίο που η Oprah Wifney δήλωσε ότι άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της και τον κόσμο. (αγόρασε το εδώ)

Δες επίσης: 5 Βιβλία για αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία στο σπίτι!

3. Πεταλούδες στο μπάνιο!

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για να αγοράσεις

” Οι πεταλούδες είναι όμορφες γιατί είναι αθώες, δεν έχουν επίγνωση του σύντομου βίου και του επικείμενου οδυνηρού τέλους. Είναι ανάλαφρες, ανέμελες και αεικίνητες…σαν μικρά παιδιά”. Ένα μυθιστόρημα που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίωσης. Η ιστορία αφορά μια οικογένεια με τρία μικρά κορίτσια σε μια νησιώτικη πολιτεία της Μεσογείου. Με αναδρομές από το παρελθόν των προγόνων των τριών μικρών ηρωίδων και με προβολές στο μέλλον των κοριτσιών. Ένα βιβλίο που θα σε ταξιδέψει σε νοσταλγικές παιδικές αναμνήσεις με πρόκληση την αναμέτρηση με το παιδικό τραύμα που κάθε ενήλικας κρύβει μέσα του.  Οι πεταλούδες συμβολίζουν τις ψυχές, που εγκλωβισμένες σε δυσλειτουργικές σχέσεις ασφυκτιούν.

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που δε θα σε αφήσει αδιάφορη αλλά θα μπει μέσα στην ψυχή σου με τους συναρπαστικούς χαρακτήρες και τις παράπλευρες ιστορίες του. (βρες το εδώ)

Δες επίσης:  6 Βιβλία που θα σου προσφέρουν ισορροπία την ζωή σου!

4. Ο πολεμιστής του φωτός!

Ένα διαχρονικό εγχειρίδιο, βιβλίο ζωής που αξ΄ζει κα ιπρέπει να αγοράσεις και να διαβάσεις

Δεν είναι άλλος από τον Πάουλο Κοέλιο, ένας συγγραφέας που θεωρείται αλχημιστής των λέξεων.  Ένα βιβλίο ελπίδας και πίστης στα θαύματα. ” Ο πολεμιστής του φωτός προσαρμόζεται στις συνθήκες, ρέει σαν το νερό στα εμπόδια”. Είναι ένα εγχειρίδιο, ένα βιβλίο, ένας χάρτης για να φτάσουμε στο νησί της δικιάς μας ευτυχίας. Ο πολεμιστής του φωτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο μας τον εαυτό, που όταν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή τότε είναι η στιγμή να παλέψουμε. Να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή μέσα μας και να βαδίσουμε μια πορεία που κρύβει πειρασμούς, παγίδες. Ποια φωνή θα ακούσεις στις τόσες χιλιάδες. Ο πολεμιστής σ’ αυτό το βιβλίο εστιάζει στα μικρά καθημερινά θαύματα της ζωής.” Όταν δε νιώθει ευτυχισμένος μπροστά στο ηλιοβασίλεμα, κάτι πάει στραβά, κάποιο λάθος υπάρχει.”

Από τα βιβλία, που όταν τα διαβάσεις μπαίνουν στην καρδιά σου, για να βρίσκεις το φως σε κάθε δυσκολία.  (αγόρασε το εδώ)

Δες επίσης: 6 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις στη ζωή σου!

5. Η σιωπηλή ασθενής!

Ένα βιβλίο θριλερ, μυστηρίου που θα σε κρατήσει σε αγωνία

Ανάμεσα στα βιβλία κατηγορίας θρίλερ,  η σιωπηλή ασθενής έρχεται να σε κρατήσει σε απίστευτη αγωνία. ” Τον αγαπώ τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα, που μερικές φορές αυτή η αγάπη απειλεί να με καταβάλει. Σκέφτομαι συχνά…. Όχι. Δεν θα γράψω γι αυτό”. Ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο της Αλίσια. Η Αλίσια, είναι η πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Μια διάσημη ζωγράφος με μια φαινομενικά τέλεια ζωή, όπου μια μέρα δολοφονεί εν ψυχρώ τον σύζυγό της. Αρνείται να μιλήσει και να εξηγήσει και η σιωπή της αυτή, μετατρέπει μια τραγωδία σε ένα μυστήριο που μονοπωλεί τη φαντασία του κοινού. Η Αλίσια μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η “σιωπηλή ασθενής”. Το μυστήριο και τη σιωπή της έρχεται να σπάσει ένας ιατροδικαστικός ψυχοθεραπευτής, αποφασισμένος ότι θα πετύχει. Παρασύρεται σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στα βαθύτερα σημεία της σιωπής της και αν του μιλήσει θα αντέξει να ακούσει την αλήθεια ?

Ένα βιβλίο που διαβάζετε με μια ανάσα. (βρες το εδώ)

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts