agenhs-gynaika

8 Χαρακτηριστικά προσωπικότητας που καταστρέφουν μια σχέση!

by ediva

Αν είσαι μόνη και αναζητάς έναν σύντροφο σίγουρα θα έχεις στο μυαλό σου κάποια χαρακτηριστικά που θέλεις να πληροί το μελλοντικό σου ταίρι. Έχεις αναλογιστεί όμως ποτέ ποια είναι τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας ενός ατόμου που καταστρέφουν μια σχέση;

Εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω! Όλες έχουμε στο μυαλό μας ότι ψάχνουμε έναν άντρα καλό, ευγενικό, να μας φέρεται ωραία, να μας αγαπάει, να έχεις φιλοδοξίες, δυναμική προσωπικότητα και τοοοόσα άλλα θετικά.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε και μια λίστα με τα αρνητικά που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε τόσο σε σένα όσο και στο αντίθετο φύλλο, αν θες να κάνεις μια πετυχημένη σχέση και να μην αρκείσαι σε μετριότητες.

 

Ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ευθύνονται για την καταστροφή μιας σχέσης

 

Αδράνεια

varemara

Η βαρεμάρα είναι ανασταλτικός παράγοντας για κάθε είδους εξέλιξη και κατ΄επέκταση για την σχέση σου. Η αδράνεια δεν σε αφήνει να εξελιχθείς, να ρισκάρεις ή να πετύχεις τους στόχους σου. Το ίδιο ισχύει και στις σχέσεις σου. Και εσύ αλλά και ο σύντροφός σου θα πρέπει να είστε ενεργητικοί και δραστήριοι ώστε όλο αυτό να λειτουργήσει.

Θυμήσου ότι ένας πετυχημένος άντρας θέλει δίπλα του μια δυναμική γυναίκα! Μην πιστεύεις σε κλισέ που υποστηρίζουν ότι οι άντρες θέλουν μια γυναίκα υποδεέστερη. Αν γεμίζεις τη μέρα σου, αναλαμβάνεις προκλήσεις και δείχνεις έτοιμη να αντιμετωπίσεις τη ζωή σίγουρα θα προσελκύσεις κάποιον με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

 

Υπερηφάνεια

yperifani-gynaika

Η υπερηφάνεια πολλές φορές δεν μας αφήνει να δούμε τα λάθη μας. Αν θέλουμε όμως να έχουμε μια πετυχημένη σχέση, θα πρέπει να την αφήσουμε λίγο στην άκρη και να βλέπουμε τις καταστάσεις πιο αντικειμενικά. Πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, να μην φοβόμαστε να ζητήσουμε συγγνώμη και να υποχωρούμε όταν είναι απαραίτητο για να μην φτάνουμε τα πράγματα στα άκρα. Το πιο σημαντικό είναι να κρατάμε τις ισορροπίες.

 

Αγένεια

agenhs-gynaika

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αγένεια, ειδικά όταν πρόκειται για την συμπεριφορά σου ως προς τον σύντροφό σου. Αν έχεις μια έντονη διαφωνία προσπάθησε να καταλάβεις την άποψη του άλλου και μην γίνεσαι εριστική. Έτσι μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση και ένα απλό καυγαδάκι να καταλήξει σε ομηρικό καυγά!

 

Έλλειψη Σεβασμού

elleipsi-sevasmou

Ο σεβασμός είναι δύσκολο να κερδηθεί, αλλά μπορεί να χαθεί σε μια μόνο στιγμή! Όταν θα σέβεσαι τους άλλους, θα σε σέβονται και εκείνοι! Είναι μια φράση που μαθαίνουμε από πολλοί μικροί και όσο γραφική και αν σου ακούγεται ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Πρέπει να σέβεσαι τον σύντροφό σου, τις απόψεις και τις ανάγκες του. Έτσι κι εκείνος θα αντιδρά ανάλογα. Το μόνο που αρκεί να κάνει είναι να είσαι ευγενική, να συζητάς και να μην υποτιμάς τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ούτε για μια στιγμή.

 

Πείσμα

peisma

Το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη αποτελούν επίσης κύριους παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση. Κάθε ζευγάρι έχει διαφωνίες, το θέμα είναι πώς τις διαχειρίζεται. Όταν επιμένεις στην άποψή σου χωρίς να δίνεις βάση στα λεγόμενα του άλλου ή αναμασάς συνεχώς προβλήματα που θεωρητικά έχουν λυθεί, τότε η σχέση σου θα καταλήξει στην καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια.

Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι αυτές που χτίζουν τα θεμέλια μιας ισχυρής σχέσης και δεν χωράνε πείσματα!

 

Εγωισμός

egwismos

Ο εγωισμός δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο να αγαπήσει πραγματικά τους άλλους. Όπως επίσης κανείς δεν θέλει δίπλα του έναν εγωιστή ή μια εγωίστρια. Η αληθινή αγάπη ξεπερνά εγωισμούς και ενώνει τους ανθρώπους κάνοντάς τους να λειτουργούν σαν ομάδα.

 

Αρνητικότητα

arnhtikotita

Ένα αρνητικό άτομο μπορεί εύκολα να γίνει το μαύρο πρόβατο σε κάθε σχέση. Η αρνητικότητα φέρνει γκρίνια και αυτή με τη σειρά της κατήφεια και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην κατάθλιψη. Ο κάθε σύντροφος κουράζεται να υπενθυμίζει συνεχώς τα καλά της ζωής και την αξία της θετικής σκέψης.

Καμία σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει με αρνητικότητα. Πρέπει να είμαστε θετικοί για να μπορούμε να ξεπερνάμε δυσκολίες και να συνεχίζουμε με χαμόγελο να περνάμε όμορφα μέσα στη σχέση.

 

Αυτοκαταστροφικότητα

aytokatastrofi

 Αυτοκαταστροφικός είναι ο άνθρωπος που δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και συνεχώς καταβάλλει τον εαυτό του. Αποτελεί σίγουρα ένα αρνητικό χαρακτηριστικό και είναι αποκρουστικό. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει τον ή την σύντροφό του να μην πιστεύει στις δυνάμεις του!

Η αυτοπεποίθηση είναι το καλύτερο αφροδισιακό!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts