15 Λάθη που κάνει μια γυναίκα όταν θέλει να δεσμευτεί!

by ediva

Η δέσμευση είναι τρομακτική υπόθεση για πολλούς ανθρώπους. Υπήρχε μια εποχή που η φύση του ανθρώπου αποφάσιζε με ποιον θα περνούσες το υπόλοιπο της ζωής σου.

Επίσης, στο παρελθόν χρειαζόταν πολύ προσπάθεια και αρκετοί πόροι για να βρεις ένα ταίρι. Στις μέρες μας, όμως, η δέσμευση είναι προαιρετική και δε γίνεται από ανάγκη.

 

Είναι πιο δύσκολο να βρεις κάποιον που θέλει σοβαρή σχέση;

commitment

Και ναι και όχι. Και οι άντρες και οι γυναίκες έχουν την ίδια επιθυμία και προθυμία να κάνουν σοβαρή σχέση. Μπορείς να βρεις τον ίδιο αριθμό γυναικών που δε θέλει να δεσμευτεί. Όλα εξαρτώνται από το είδος του ατόμου που είσαι, και το είδος του ατόμου που σου αρέσει.

Φαίνεται ότι οι άντρες είναι πιο δύσκολο να μείνουν σε μια σχέση επειδή αυτό πιστεύαμε όλα αυτά τα χρόνια. Καθώς, όμως, η έννοια της σχέσης εξελίχθηκε, οι γυναίκες τώρα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να απορρίψουν την ιδέα της δέσμευσης.

Απλά δεν το παραδέχονται εύκολα και το κρύβουν με την πρόφαση ότι έχει προτεραιότητα η καριέρα τους. Το έχεις ξανακούσει; Είμαι σίγουρη!

 

Γιατί είναι δύσκολο για έναν άντρα να κάνει σοβαρή σχέση;

desmeysi

Οι λόγοι που ένας άντρας δε θέλει να δεσμευτεί μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί από αυτοί των κοριτσιών. Οι ρόλοι τους στην κοινωνία αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο από την πλειοψηφία, και επηρεάζει τον τρόπο που χειρίζονται τις σχέσεις τους.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, υπόκεινται στην πρωταρχική ανάγκη της ανθρώπινης φύσης. Η δυνατότητα τους να δεσμευτούν εξαρτάται από το αν τους το επιτρέπει η προσωπικότητα τους. Οι αποφάσεις τους βασίζονται στις προηγούμενες εμπειρίες τους, στην επιρροή της κοινωνίας και στο πως αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους. Αν ένας άντρας δε θέλει να κάνει σχέση, δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Το άλλο πρόβλημα βρίσκεται στο άτομο με το οποίο βγαίνουν. Το να θέλεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση είναι αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό, αλλά κάποιες γυναίκες το βρίσκουν δύσκολο να πάρουν την απόφαση ότι είναι δύσκολο να το πετύχεις. Με βάση αυτό, μερικές φορές καταλήγουν να καταστρέφουν την πιθανότητα μιας σχέσης χειραγωγώντας την κατάσταση.

 

Λάθη που κάνεις όταν προσπαθείς να δεσμευτείς

 

Αν ψάχνεις να κάνεις κάποιον άντρα να σε δει σοβαρά, βεβαιώσου ότι δεν κάνεις τα παρακάτω λάθη.

 

1. Αναφέρεις το θέμα σε ακατάλληλες στιγμές

Η ιδέα “ή τώρα ή ποτέ” μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι εδώ. Μερικές γυναίκες καταλήγουν να ρωτάνε τους συντρόφους τους για δέσμευση τη λάθος στιγμή επειδή πιέζονται.

Το σοκ που θα πάρει ο σύντροφος σου δε βοηθάει την κατάσταση και μπορεί να τον τρομοκρατήσει. Προσπάθησε να μην το αναφέρεις όταν προσπαθείτε ακόμη να επιλύσετε άλλα θέματα ή όταν υποτίθεται ότι έχετε άλλες προτεραιότητες.

 

2. Το “ξεφουρνίζεις” ξαφνικά

commitment phobia

Και πάλι, η πίεση της κατάστασης μπορεί να πιέσει τις γυναίκες να το αναφέρουν σε διάφορες στιγμές. Η ιδέα ότι αναφέρεις το θέμα ενώ βρίσκεστε στο μανάβικο μπορεί να τον μπερδέψει και να μην το πάρει στα σοβαρά. Επέλεξε μια κατάλληλη στιγμή για να κάνετε αυτού του είδους την συζήτηση, και να είσαι έτοιμη να το συζητήσετε διεξοδικά.

 

3. Το κάνεις να ακούγεται σαν υποχρέωση

Το να δεσμευτείς με κάποιον είναι επιλογή, όχι υποχρέωση. Όταν το παρουσιάζεις σαν κάτι που ο σύντροφος σου πρέπει να κάνει, θα αρχίσει να αμφισβητεί εάν συμφώνησε σε αυτό από την αρχή ή όχι.

 

4. Το κάνεις να ακούγεται προσωπικό

ΕΣΎ θέλεις τη δέσμευση. ΕΣΎ θέλεις την ασφάλεια. ΕΣΎ θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα. Μεγάλο λάθος. Όταν το θέτεις έτσι, ο σύντροφος σου θα αρχίσει να σκέφτεται ότι ίσως να μην είναι αυτό που θέλει εκείνος. Πρέπει να ρωτήσεις τον σύντροφο σου τι θέλει.

 

5. Συγκρίνεις την κατάσταση σας με των φίλων σου

dating

Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις φίλες σου είναι ένα από τα πράγματα που ενοχλεί ιδιαίτερα τους άντρες. Σε κάνει να φαίνεσαι ζηλιάρα και μικροπρεπής. Θα αμφισβητήσει την ειλικρίνεια σου επειδή φαίνεται ότι το θέλεις μόνο και μόνο επειδή το έχουν και οι φίλες σου.

 

6. Αναφέρεις ένα πλάνο για τη ζωή σας χωρίς να σκέφτεσαι τον σύντροφο σου

Η δέσμευση μπορεί να είναι τρομακτική επειδή σημαίνει ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Όταν έχεις ήδη σχεδιάσει αυτές τις αλλαγές χωρίς να σκεφτείς το τι θέλει ο σύντροφος σου, υπάρχει μια περίπτωση να το πάρει αρνητικά. Θα βοηθούσε αν τον ρωτούσες τι θέλει και αν τον περιελάμβανες κι αυτόν στα σχέδια σου για το μέλλον και τη σχέση σας.

 

7. Μιλάς για γάμο

marriage

Είσαι έτοιμη να κάνεις μια σοβαρή σχέση. Γιατί αναφέρεσαι στο γάμο; Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφερθείς σε αυτό το θέμα αν ο σύντροφος σου θέλει να προχωρήσετε με τον ίδιο ρυθμό. Κάποιοι άντρες θέλουν να παντρευτούν αμέσως, αλλά είναι πολύ πιθανό να βρεις κάποιον που θέλει να τσεκάρει την κατάσταση πριν σου κάνει την πρόταση.

 

8. Αναφέρεσαι σε παιδιά και οικογένεια

commitment and relationships

Σταμάτα! Σταμάτα! Ακόμη δεν έχει πει το ναι για μια σοβαρή σχέση, και μιλάς ήδη για παιδιά; Αυτή η συζήτηση θα καταλήξει σε καταστροφή επειδή σε κάνει να φαίνεσαι ανεύθυνη και παρορμητική. Ούτε που γνωρίζεστε καλά καλά ακόμη!

Μπορεί να ξέρει ότι θέλεις να αποκτήσεις παιδιά κάποια στιγμή, αλλά είναι καλύτερα να κάνετε αυτή τη συζήτηση αργότερα, πολύ αργότερα. Επίσης, είναι καλή ιδέα να μην αναφερθείς στο βιολογικό σου ρολόι. Ο σύντροφος σου ψάχνει να βρει ένα ταίρι και όχι να γίνει πατέρας.

 

9. Απέχεις από το sεx μέχρι να αποκτήσεις αυτό που θέλεις

krevati kai sxeseis

Οι άντρες επιμένουν ότι δε γνωρίζουν γιατί πράγμα μιλάς εκτός κι αν τους το πεις ξεκάθαρα. Όμως, ξέρουν πότε τους κοροϊδεύεις, ειδικά όταν πρόκειται για sεx. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα για κάποια μικρά πράγματα, όπως τις δουλειές του σπιτιού και τις χάρες, αλλά το να χρησιμοποιείς το sεx για να πιέσεις τα πράγματα και να αποκτήσεις μια σοβαρή σχέση δε θα έχει καλά αποτελέσματα.

 

10. Υποθέτεις ότι έχετε ήδη σοβαρή σχέση

relationship

Υπάρχουν στιγμές που δε χρειάζεται να μιλήσεις για δεσμεύσεις, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά. Η πιθανή άρνηση είναι μία από αυτές. Ο σύντροφος σου μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή, και μπορεί να αρχίσει να βγαίνει και με άλλες ενώ εσύ θα αναρωτιέσαι τι στο καλό έχει συμβεί.

 

11. Λες στους άλλους ότι είσαι δεσμευμένη

sxesi

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί όταν αρχίζεις να λες στους άλλους ότι είσαι δεσμευμένη με κάποιον που δεν το γνωρίζει είναι ο σύντροφος σου να το μάθει από κάποιον άλλο… και να το αρνηθεί. Κάποιοι άντρες είναι πιο ευγενείς και θα το δεχτούν, αλλά μετά από αυτό περίμενε να κάνετε μια συζήτηση που πιθανόν να οδηγήσει σε χωρισμό αν δεν τους ενδιέφερε να έχετε αποκλειστική σχέση.

 

12. Κάνεις την ερώτηση αυτή πολύ νωρίς

Πρώτο ραντεβού, δεύτερο ραντεβού, τρίτο ραντεβού – δεν είναι απαραίτητα η κατάλληλη στιγμή να προτείνεις μια πιο σοβαρή σχέση. Δώσε χρόνο στη σχέση σας και βεβαιώσου ότι είναι κάτι που θέλετε και οι δύο. Γνωριστείτε καλύτερα και σιγουρευτείτε ότι έχετε ίδιους στόχους.

 

13. Κάνεις την ερώτηση πολύ αργά

sxeseis

Αυτό μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα επειδή αν η ερώτηση δεν απαντηθεί για αρκετό διάστημα, δημιουργεί αμφιβολίες. Βγαίνετε περιστασιακά; Είστε απλά φίλοι; Έχετε απλά ερwτική σχέση; Βεβαιώσου ότι θα κάνεις αυτή την ερώτηση όταν καταλάβεις ότι η σχέση γίνεται πιο σοβαρή. Με αυτό τον τρόπο, θα ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρωτήσεις κάποιον αν είναι έτοιμος να δεσμευτεί.

 

14. Βάζεις άλλους να κάνουν την ερώτηση για εσένα.

Που βρίσκεσαι; Στο δημοτικό; Σταμάτα το. Απλά μην το κάνεις.

 

15.  Λες ότι δε θέλεις να δεσμευτείς, μετά το παίρνεις πίσω μόνο όταν σε συμφέρει.

Όταν λες στον σύντροφο σου ότι δε θέλεις να δεσμευτείς, θα το λάβει υπόψη του και θα δράσει αναλόγως. Όταν το παίρνεις πίσω αμέσως, θα τον μπερδέψεις, και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να νιώσει προδομένος.

 

Σίγουρα οι γυναίκες κάνουν αυτά τα λάθη πιο συχνά από όσο νομίζεις. Ωστόσο, δε μπορείς να τις κατηγορήσεις επειδή οι σχέσεις είναι αρκετά περίπλοκες. Μην ανησυχείς αν έχεις κάνει κάποια από αυτά τα λάθη στο παρελθόν, επειδή τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για αποφύγεις να σου αρνηθεί την πρόταση σου να έχετε μια σοβαρή σχέση.

Related Posts