intimacy-in-married-couple

5 Tips για να έχεις ενεργή σεξοuαλική ζωή μετά τον ερχομό του παιδιού!

by ediva

Πολλά ζευγάρια σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σεξοuαλική ζωή τους. Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει επειδή οι σύντροφοι έχουν διαφορετικές αναγκές σε αυτό τον τομέα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αλλάζουν τις συνήθειες τους μετά τον ερχομό ενός παιδιού.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις πρώτα από όλα είναι η σημασία που έχει το seχ για το γάμο σου. Μην ξεχνάς ότι αυτός είναι ο μοναδικός τομέας που μοιράζεσαι αποκλειστικά με τον άντρα σου και γι’ αυτό δε θα έπρεπε να τον αμελήσεις. Επιπλέον, το seχ δημιουργεί πάθος και συνδέει το ζευγάρι ακόμη περισσότερο. Με τον ερχομό των παιδιών δεν αφιερώνεις τον ίδιο χρόνο στον άντρα σου και πολλές φορές καταλήγεις να έχεις προβλήματα με τον γάμο σου.

Για να αποφύγεις μια τέτοια κατάσταση υπάρχουν 5 εύκολοι τρόποι να διατηρήσεις μια ενεργή σεξοuαλική ζωή ακόμη και μετά τα παιδιά και να πάρει ξανά φωτιά το κρεββάτι σου.

 

Πως να διατηρήσεις ενεργή τη σεξοuαλική ζωή σου μετά το παιδί

 

1. Επιβεβαίωσε τον σύντροφο σου ότι ενδιαφέρεσαι ακόμη

intimacy-in-married-couple

Καθώς μεγαλώνουμε, αλλάζει και το σώμα μας. Μπορεί να μην νιώθεις το ίδιο ελκυστική όπως παλιά, αλλά καλό θα ήταν να δείξεις στον σύντροφο σου ότι ενδιαφέρεσαι ακόμη για αυτόν και να τον κάνεις να αισθανθεί και πάλι επιθυμητός και ελκυστικός.

 

2. Βρες χρόνο για τους δυο σας

love-life-and-kids

Έχετε οργανώσει το πρόγραμμα σας ώστε να μην ξεχάσετε τις δραστηριότητες αλλά και τα σημαντικά οικογενειακά γεγονότα της εβδομάδας ή και του μήνα. Πόσο χρόνο, όμως, αφιερώνεις στον σύντροφο σου; Δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι η σχέση σας είναι το ίδιο σημαντική όσο η προπόνηση του παιδιού σας, και θα πρέπει να είναι κι αυτή άμεση προτεραιότητα σου. Σημείωσε στο ημερολόγιο σου μια μέρα που θα αφιερώνετε ο ένας στον άλλο και μην την αλλάξεις ποτέ.

 

3. Γίνε δημιουργική

time-together

Δυστυχώς, μόλις αποκτήσεις οικογένεια δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον άντρα σου όποτε το θελήσεις. Κακά τα ψέματα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σε διακόψουν ή ακόμη χειρότερα να σας πιάσουν στα πράσα! Μπορείς, ωστόσο, να γίνεις δημιουργική και να μην περιμένεις πάντα τις ιδανικές συνθήκες. Το seχ μπορεί να είναι το ίδιο ρομαντικό ακόμη και σε δημιουργικές στιγμές ή χώρους.

 

4. Προσδιόρισε και πάλι τα προκαταρκτικά

passion-alive

Τώρα που υπάρχουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι, δεν έχετε τον ίδιο προσωπικό χρόνο μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Μην ξοδεύεις τον χρόνο που έχετε σε προκαταρκτικά. Μπορείτε να αρχίσετε το “παιχνίδι” σας στέλνοντας ερwτικά μηνύματα ο ένας στον άλλο, ή αφήνοντας σημειώματα. Να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα όπως και με τα προκαταρκτικά.

 

5. Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία

family-life

Επιτέλους τα παιδιά κοιμήθηκαν κι εσύ νιώθεις τόσο κουρασμένη που το τελευταίο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς είναι να το seχ. Μόλις ο σύζυγος σου κάνει την κίνηση να σε πλησιάσει, αρχίζεις να του εξηγείς γιατί δεν έχεις διάθεση και θυμώνεις μαζί του που σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Για σκέψου λίγο. Αυτό τον χρόνο που μόλις σπατάλησες προσπαθώντας να εξηγήσεις στον άντρα σου, θα μπορούσες να τον είχες εκμεταλλευτεί κάνοντας seχ. Μην  ξεχνάς ότι πολλές φορές μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλλεις την ένταση της ημέρας και να κοιμηθείς καλύτερα.

Μην νομίζεις ότι είσαι η μοναδική γυναίκα που έχει τέτοια προβλήματα. Όλα τα ζευγάρια αλλάζουν τις συνήθειες τους με τον ερχομό των παιδιών. Από εσένα, όμως, εξαρτάται η ποιότητα της σεξοuαλικής σου ζωής. Πρέπει απλά να βρεις τον τρόπο να δημιουργήσεις πάθος και οικειότητα εντός αλλά και εκτός κρεβατοκάμαρας. Δες εδώ 20 τρόπους για να τον αναστατώσεις. Μην αγνοήσεις τις ανάγκες του συντρόφου σου ή τις δικές σου παραμελώντας την ερwτική σας ζωή.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts