φλερτ μέσω διαδικτύου

Τα 5 απαραίτητα tips για επιτυχημένο online dating!

by ediva

Είναι γεγονός ότι το internet και τα social media έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Καλώς ή κακώς και λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον κόσμο, πολλά πράγματα που θα κάναμε διά ζώσης, τα κάνουμε πλέον μέσω διαδικτύου. Ένα από αυτά είναι και οι γνωριμίες και το φλερτ με άντρες. Σήμερα σου προτείνω τα βασικά tips για online dating!

Η επικοινωνία και γνωριμία με κάποιον μέσα από μια οθόνη έχει αρκετά θετικά. Είναι λίγο πιο εύκολο να “σπάσει” ο πάγος. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές για κινητά που μπορείς να κατεβάσεις για να γνωρίσεις ανθρώπους!

Πώς να ξεχωρίσεις στις γνωριμίες μέσω διαδικτύου!

 

1. Μη νιώθεις ενοχές για το ότι φλερτάρεις εκεί

γυναίκα που νιώθει ότι την κρίνουν

Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο (νορμάλ) κόσμο, στην Ελλάδα, θεωρούμε ταμπού το να χρησιμοποιούμε το internet για γνωριμίες. Αυτό συμβαίνει ακόμη και υποσυνείδητα. Πολλές φορές τυχαίνει να  κατεβάσει κάποιος για παράδειγμα μια εφαρμογή στο κινητό για γνωριμίες και να ντρέπεται να το αναφέρει ακόμη και σε φίλους.

Πέρα από το ότι αυτό είναι παράλογο, συνήθως αυτός που έχει “ενοχοποιήσει” το φλερτ μέσω διαδικτύου ως ιδέα, θα το εκφράσει και τη στιγμή που το κάνει στο άτομο με το οποίο φλερτάρει online. Δεν έχει νόημα δηλαδή να αντιμετωπίζεις το online dating διστακτικά, προσποιούμενη σε όποιον γνωρίζεις στο ίντερνετ ότι “απλά περνάς τον χρόνο σου και δεν ψάχνεις τίποτα”.

Δες επίσης: Τα 5 βασικά σημάδια ότι του αρέσεις!

Αν σκεφτείς ότι και οι περισσότεροι με τους οποίους θα μιλήσεις στις εφαρμογές γνωριμιών έχουν επίσης προφίλ εκεί, μάλλον ψάχνουν αντίστοιχα κάτι, όπως και εσύ. Δείξε λοιπόν αυτοπεποίθηση για την επιλογή σου και για τον εαυτό σου και αφέσου σε μια ευχάριστη γνωριμία! Στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και είναι σίγουρες για τον εαυτό τους!

2. Προσπάθησε να έχεις αίσθηση του χιούμορ

παρέα που γελάει με κινητό

Όπως είπαμε, πράγματι πολλά πράγματα γίνονται ευκολότερα μέσα από το ίντερνετ όταν μιλάμε για φλερτ. Μπορεί να πεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα τολμούσες να πεις. Μπορεί να μιλήσεις με ανθρώπους που αν έβλεπες σε ένα μπαρ θα φοβόσουν να πλησιάσεις μην τυχόν απορριφθείς.

Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι η οθόνη που υπάρχει ανάμεσα σε σένα και στο πρόσωπο λειτουργεί και ως τοίχος. Αμφίδρομα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας, που δε σε ξέρει και δεν τον ξέρεις, μπορεί να πει τη βλακεία του γιατί ακριβώς μπορεί να κρυφτεί πίσω από την οθόνη του. Χωρίς συνέπειες.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ελκυστική στους άντρες!

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από κακεντρέχειες ή άκομψα σχόλια. Αντιμετώπισε ακόμη και τις περίεργες αυτές συνθήκες με χιούμορ. Αντί να υιοθετήσεις το στυλ αλά Ματίνα Μανταρινάκη “εγώ δε θα βρω ποτέ άντρα”, απλά γέλα με μια αποτυχημένη γνωριμία και κάνε πλάκα με τους φίλους σου. Μην παίρνεις προσωπικά τυχόν αποτυχίες! Σίγουρα δε θα’ χουμε χημεία με όλους!

Extra tip: σε περίπτωση που δεις προφίλ σε εφαρμογή γνωριμιών που γράφει “Παρακαλώ όχι τρέλες ή περίεργα”, φύγε μακριά! Κάνει μπαμ ότι ο τύπος αυτός κάνει κρα για δράματα!

3. Να είσαι ειλικρινής σε σχέση με τον σκοπό σου

ραντεβού μέσω ίντερνετ

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ίσως tips του online dating. Ακριβώς επειδή ακόμη δεν έχουμε απενοχοποιήσει πλήρως την όλη φάση, τείνουμε να κρύβουμε τον αληθινό σκοπό μας. Αυτό όμως συνήθως θα γυρίσει μπούμερανγκ στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτό συμβαίνει όταν εμείς προσποιούμαστε ότι είμαστε χαλαρές και άνετες και ότι δεν ψάχνουμε για κάτι σοβαρό. Αν όντως ήταν αυτός ο στόχος σου, όλα καλά. Αν όμως βαθειά μέσα σου επιθυμείς απλώς να βρεις κάποιον που να γνωριστείτε και στην πραγματική ζωή και αν όλα πάνε καλά να δημιουργήσετε κάτι μαζί, τότε θα έχεις πρόβλημα.

Φυσικά, δεν εννοώ την πρώτη μέρα που μιλάς με κάποιον να αρχίσεις να λες ότι ψάχνεις γαμπρό για γάμο! Αν όμως κινήσει στ’ αλήθεια κάποιος το ενδιαφέρον σου, αποκτήσετε συχνή επαφή και βλέπεις ότι προχωράει καλά, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις τί ψάχνεις.

Αν δεν το κάνεις, είναι πολύ πιθανό να πληγωθείς, στην περίπτωση που το άλλο άτομο θέλει κάτι άλλο από σένα ή και τίποτα.

Δες επίσης: 5 Μυστικά για να έχεις επιτυχία στην αγάπη και στις σχέσεις!

4. Μη γράφεις ψέματα στο προφίλ σου

χαρούμενη γυναίκα φλερτάρει ιντερνετ

Είναι πολύ κακό να παραμυθιάζεις τον κόσμο με ψέματα, για πάρα πολλούς λόγους. Και δε μιλάω μόνο για ψεύτικες ή παμπάλαιες φωτογραφίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα πια. Μιλάω και για τα στοιχεία που γράφεις στο προφίλ σου για σένα.

Αρχικά, το να γράφεις ψεύδη για τον χαρακτήρα σου, τη ζωή σου και τα θέλω σου είναι προσβλητικό για σένα την ίδια. Δείχνει ότι υποσυνείδητα δεν εκτιμάς τον εαυτό σου όπως είναι ή δεν είσαι περήφανη για τη ζωή και τις επιλογές σου.

Σε δέυτερο επίπεδο, είναι άδικο για τους ανθρώπους που επιλέγουν να επικοινωνήσουν με σένα. Όταν κάποιος έχει χιλιάδες ανθρώπους με φωτογραφίες, ζωές και χαρακτηριστικά για να διαλέξει και επιλέγει εσένα, σημαίνει κάτι. Δεν είναι δίκαιο να αφήνεις τους άλλους να αναλώνονται σε μια γνωριμία που με το μυαλό τους κάνουν με ένα άτομο όταν στην πραγματικότητα είναι εντελώς αλλιώς.

Φαντάσου μάλιστα να το κάνεις αυτό και μετά να συνεχιστεί περισσότερο η γνωριμία σου με ένα άτομο. Να νιώσει πράγματα για σένα ή εσύ για εκείνον και να θέλετε να βρεθείτε από κοντά. Και να πρέπει να αναιρέσεις ό,τι ήξερε και του άρεσε σε σένα. Δεν αξίζει! Ένα ακόμη από τα tips online dating είναι: να θες να σε θέλουν για όλα όσα είσαι στ’ αλήθεια!

Δες επίσης: 15 Λάθη που κάνει μια γυναίκα όταν θέλει να δεσμευτεί!

5. Μείνε ασφαλής σε κάθε περίπτωση

ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το σημαντικότερο από τα tips του online dating είναι να εξασφαλίζεις ότι πάντα και υπό κάθε συνθήκη θα είσαι ασφαλής. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία ή το μυαλό σου. Οι κίνδυνοι υπάρχουν για όλους μας και συχνά μπορεί να μην είναι εύκολα αντιληπτοί.

Παρότι και οι συνθήκες με την πανδημία τώρα κάνουν λίγο δύσκολη τη συνάντηση από κοντά, σου προτείνω το εξής. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο σε επικοινωνία με κάποιον ώστε να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για αυτόν. Εφόσον δεις ότι σε ενδιαφέρει αυτό το  άτομο, ρώτα πράγματα για τη ζωή του, για την οικογένειά του, για τις συνήθειές του, όλα όσα θα ρωτούσες και από κοντά.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν βγαίνεις ραντεβού στα 30 σου!

Εφόσον νιώσεις πιο σίγουρη και το θέλεις, μπορείς να κανονίσεις σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον μια χαλαρή συνάντηση για καφέ στην ύπαιθρο, με κόσμο. Μια βόλτα με καφέ στο χέρι σε ένα πάρκο ή στην παραλία για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση για όλες τις συναντήσεις σου, ενημέρωσε κάποια φίλη για το πού θα είσαι ακριβώς, πότε και με ποιον.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts