βερυκοκιά

5 Υπέροχα καρποφόρα δέντρα για τον κήπο σου!

by ediva

Γεμίζοντας με καρποφόρα δέντρα τον κήπο θα έχεις ένα πανέμορφο τοπίο στην αυλή και θα δημιουργήσεις πολύτιμο χώρο με σκιά όπου μπορείς να δημιουργήσεις ένα μικρό σαλονάκι. Αρκετά οπωροφόρα δέντρα φέρουν όμορφους καρπούς οι οποίοι θα διακοσμούν όμορφα τον εξωτερικό σου χώρο και εννοείται πως μπορείς να τους καταναλώσεις όταν ωριμάσουν.

Ποια δέντρα ενδείκνυνται για καλλιέργεια; Εδώ θα βρεις τα top 5 δέντρα για να φυτέψεις στην αυλή σου!

5 Όμορφα δέντρα με καρπούς για να φυτέψεις στην αυλή!

 

1. Ροδιά στον κήπο!

ροδιά δέντρο

Η ροδιά δεν είναι απλά ένα δέντρο, αλλά ένα σύμβολο ζωής. Βάζοντας στον κήπο σου μια ροδιά θα φέρεις τύχη και ευλογία στο σπίτι σου. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο δέντρο με εντυπωσιακά κόκκινα-πορτοκαλί λουλούδια που μετατρέπονται σε φρούτα το φθινόπωρο. Κάτι που πρέπει να ξέρεις για τη ροδιά είναι πως οι κραποί των πρώτων ετών ωριμάζουν πολύ αργά ή πέφτουν πριν ωριμάσουν.Αυτό δε πρέπει αν σε απογοητεύει καθώς η ροδιά απαιτεί 5-6 χρόνια ωρίμανσης έως να παράγει ώριμα, ολοκληρωμένα ρόδια!

Δες επίσης: 10 Όμορφα φυτά για αρχάριους!

2. Αχλαδιά!

αχλαδιά

Η αχλαδιά είναι ιδανικό δέντρο για τον κήπο και δε θα σε ταλαιπωρήσει καθώς δεν υποφέρει από πολλές ασθένειες ή προβλήματα εντόμων. Εκτός αν το έδαφος σου είναι εξαιρετικά φτωχό, οι αχλαδιές σου θα είναι μια χαρά με μόλις μια φορά λίπασμα τον χρόνο. Εάν τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο ή κιτρινωπό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο λίπασμα το επόμενο έτος!

Extra tip: Βάλε έναν στύλο στο δέντρο για να κρατάει στιβαρή την αχλαδιά σου έτσι ώστε να αναπτυχθεί σε ευθεία και να μη τραυματιστεί από τυχόν δυνατούς ανέμους!

Δες επίσης: Πρωτότυπη διακόσμηση κουζίνας με φυτά εσωτερικού χώρου!

3. Βερυκοκιά – δέντρα για να φυτέψεις στο κήπο!

βερυκοκιά

Η βερυκοκιά είναι επίσης μια καλή επιλογή για τον κήπο σου. Η καλύτερη εποχή να φυτέψεις μια βερυκοκιά είναι το φθινόπωρο, εναλλακτικά προτίμησε την άνοιξη. Αν και ως δέντρο είναι μικρό, βγάζει πολλούς καρπούς και έτσι νωρίς την άνοιξη όπου ανθίζει η βερυκοκιά θα έχεις άφθονα βερύκοκα στη διάθεση σου. Είναι ανθεκτικά δέντρα αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή με το πότισμα!

Δες επίσης: 9 Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

4. Λεμονιά!

λεμονιά

Μια λεμονιά έχει σίγουρα θέση στον κήπο σου. Είναι από τα πιο εύκολα και ευέλικτα δέντρα που μπορείς να καλλιεργήσεις στην αυλή σου. Τα εσπεριδοειδή αγαπούν τον ήλιο και χρειάζονται τη μέγιστη έκθεση τους σε αυτόν για να ευδοκιμήσουν. Αναζήτησε λοιπόν ένα μέρος το οποίο έχει τουλάχιστον 6 ώρες άμεσου ήλιου τη μέρα. Φρόντισε το έδαφος να είναι καλά στραγγισμένο και εξασφάλισε ένα ελαφρώς αλκαλικό pH στο χώμα για να αναπτυχθεί η λεμονιά σου!

Δες επίσης: 12 Είδη λουλουδιών για να φτιάξεις έναν υπέροχο κήπο!

5. Κορομηλιά στον κήπο!

κορομηλιά δέντρο

Δες επίσης: 6 Δωρεάν εφαρμογές για φυτά που θα λατρέψεις!

Ένα ακόμα εύκολο φυτό για τον κήπο είναι η κορομηλιά. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος φύτεψης της, το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι πως πρέπει να την φυτέψεις ανάμεσα στους μήνες Νοέμβριο έως Φεβρουάριο. Την άνοιξη έχει όμορφα λευκά-ρόδινα άνθη που σε συνδυασμό με το πράσινο των φύλλων και το κιτρινωπό/ρόδινο ή σκούρο μωβ των καρπών δείχνει εντυπωσιακή!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts