Έχεις να κάνεις το τραπέζι στους φίλους και δεν ξέρεις και πολλά από κουζίνα; Ψάχνεις να βρεις κάποια εύκολη  και ταυτόχρονα χορταστική συνταγή για να μην παραγγέλνεις από έξω; Είσαι τυχερή γιατί εδώ στο ediva.gr έχουμε αυτό που χρειάζεσαι. Σήμερα το μενού έχει πεντανόστιμα τηγανητά σνίτσελ. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το φαγητό είτε το σνίτσελ είναι από κοτόπουλο, είτε από χοιρινό.

Βάλε, λοιπόν, τη ποδιά της σούπερ ηρωίδας τις κουζίνας, σήκωσε μανίκια και ετοιμάσου. Είναι πραγματικά πανεύκολη και μη σε φοβίζει το τηγάνι μιας και η όλη διαδικασία θα σου φανεί παιχνιδάκι. Δες επίσης και την νόστιμη συνταγή για πατάτες α λα κρεμ!

 

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για σνίτσελ

snitsel me lemoni sto piato

Τα υλικά που θα χρειαστείς (συνταγή για 4 άτομα):

  • 4-5 σνίτσελ
  • 2 αυγά
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

alati kai piperi gia ta snitsel wmo xoirino snitsel se piato

Αρχικά πλύνε πολύ καλά τα φιλέτα του σνίτσελ. Μπορείς να επιλέξεις είτε χοιρινά, είτε κοτόπουλου ή και τα δυο. Στέγνωσε τα με λίγο χαρτί κουζίνας  και ύστερα αλατοπιπέρωσε τα και από τις δύο πλευρές. Αν τα φιλέτα που πήρες είναι διπλά, μπορείς να τα κόψεις στη μέση για να είναι οι μερίδες πιο συμμαζεμένες. Εκτός από αυτό θα έχεις βγάλει και τη διπλάσια ποσότητα- μιας και πάντα χορταίνει πρώτα το μάτι!

Δες επίσης: Υπέροχη μακαρονοσαλάτα εύκολα και γρήγορα!

aleuri gia tiganisma snitsel auga gia sintagi gia snitsel trimmeni frigania gia sintagi snitsel

Καθάρισε τον πάγκο σου και βάλε με τη σειρά ένα ρηχό πιάτο με αλεύρι- μεγάλο κατά προτίμηση, ένα μπολ με τα 2 αυγά και από δίπλα ένα πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Η σειρά που θα τα βάλεις θα πρέπει να καταλήγει με το πιάτο της φρυγανιάς κοντά στο τηγάνι. Φρόντισε να έχεις χτυπήσει πολύ καλά τα αυγά για να αφρατέψουν και να σου φτάσουν για όλα τα σνίτσελ. Στο μεταξύ βάλε λάδι στη φωτιά και περίμενε να κάψει.

diadikasia prin to tiganisma tu snitsel

Ήρθε η ώρα για το τηγάνισμα. Πάρε ένα ένα τα κομμάτια σνίτσελ και πέρνα τα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το  αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Φρυγανιά θέλουμε να έχει μπόλικη πάνω του το σνίτσελ έτσι ώστε να πάρει αυτήν την υπέροχη, τραγανή και ρόδινη κρούστα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο. Κάπως έτσι δε θα χρειαστεί να αλλάξεις το λάδι τόσο σύντομα- για να μην “μαυρίσουν” τα σνίτσελ.

Βγάλε τα από το τηγάνι και σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ο αγαπημένος μου τρόπος για σερβίρισμα είναι σε μια πιατέλα στρωμένη με μαρούλια και λεμόνια τριγύρω και τα σνίτσελ στη μέση. Σαν συνοδευτικό μπορείς να κάνεις πουρέ ή πατάτες τηγανητές ή ρύζι. Για να αποφύγεις να τηγανίσεις και πατάτες δες πως μπορείς να κάνεις τραγανές & νόστιμες πατάτες στη λαδόκολλα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ