5 Τρόποι να προλάβεις την κατάθλιψη

5 Τρόποι να προλάβεις την κατάθλιψη!

by ediva-author

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προλάβεις την κατάθλιψη. Ειδικά τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα της “πάθησης”. Αν λοιπόν νιώθεις πως κοντεύει να σε πάρει πολύ από κάτω δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μερικά καθημερινά πράγματα για να το αποτρέψεις.

 

Το ediva.gr σου προτείνει 5 τρόπους για να προλάβεις την κατάθλιψη!

 

Εργασιοθεραπεία

Ναι το ξέρω μπορεί να μην έχεις δουλειά γιατί ζούμε σε δύσκολες εποχές. Αν έχεις πέσε με τα μούτρα και βγάλε όλη σου τη δημιουργικότητα στην εργασία σου. Θα κάνεις καλό και στην ψυχολογία σου και μπορεί να πάρεις και μπόνους. Αν δεν έχεις δουλειά μπορείς πολύ απλά να βρεις κάτι να ασχοληθείς στο σπίτι ή στον κήπο. Δουλειές στο σπίτι υπάρχουν πάντα και αν δεν έχεις μπορείς να βγάλεις. Ξέρω ότι μπορεί να βαριέσαι, όμως θα σε αναζωογονήσει.

Κοιμήσου παραπάνω.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ένας σημαντικός συμβάλλοντας παράγοντας στη δημιουργία της κατάθλιψης. προσπάθησε να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες κάθε μέρα. πρόσεξε τη λεπτή ισορροπία όμως… Μην κοιμάσαι τις διπλάσιες ώρες. Αυτό ίσως είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης αν δεν έχεις κουραστεί ιδιαίτερα μέσα στη μέρα. Αν βλέπεις λοιπόν πως κοιμάσαι πολλές ώρες χωρίς ιδιαίτερο λόγο, βάλε ξυπνητήρι και μη χάνεις τη μέρα σου.

Κάνε γυμναστική

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη της κατάθλιψης. με την άσκηση απελευθερόνονται οι ενδορφίνες οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις καλά. Αν δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική απλά περπάτα. Κινήσου.

Χαμογέλα

Μπορεί να μη σου βγαίνει αλλά προσπάθησε.. προσπάθησε να χαμογελάς και με ανούσια πράγματα. Μόνο καλό θα κάνεις στο εαυτό σου και στους γύρω σου. Αν δεν μπορείς δες μια καλή κωμωδία και γέλα με την ψυχή σου.

5 Τρόποι να προλάβεις την κατάθλιψη

Άσε τον εαυτό σου να περάσει καλά

Πολλές φορές οι ευθύνες στη ζωή μας, μας κρατάνε πίσω. Που και που δώσε σε κάποιον άλλο ευθύνες που θα έπρεπε να έχει αλλά τις έχεις αναλάβει εσύ. έτσι θα έχεις χρόνο για τον εαυτό σου να κάνεις ότι σε ευχαριστεί.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts