oikogeneiaki fotografia

5 Τρόποι να συνδυάσεις καριέρα και παιδιά!

by ediva

Μπορεί να ζούμε στο 2018, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μια γυναίκα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε μια επιτυχημένη καριέρα και σε μια αρμονικά λειτουργική οικογένεια. Σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σου και εσένα πως θα τα συνδυάσεις όταν έρθει η στιγμή. Την απάντηση μπορούν να στην δώσουν, πιστεύω, όλες οι εργαζόμενες μητέρες. Υπάρχουν τρόποι να συνδυάσεις καριέρα και παιδιά και εκείνες είναι το τρανό παράδειγμα.

Κάναμε μια έρευνα και μέσα από τις απαντήσεις που πήραμε, καταλήξαμε στους 5 καλύτερους τρόπου να συνδυάσεις την μητρότητα και την καριέρα, χωρίς να πέσεις κάτω από την κούραση.  Πήραμε τις συμβουλές που μας έδωσαν έμπειρες και επιτυχημένες γυναίκες και στις παρουσιάζουμε. Δες επίσης τους 7 τρόπους για να κάνεις εντύπωση που θα μείνει για πάντα!

Πως να συνδυάσεις μητρότητα και καριέρα

Οργάνωση

ginaika douleuei sto grafeio

Η οργάνωση είναι το άλφα και το ωμέγα τόσο για μια επιτυχημένη καριέρα, όσο και για μια χαρούμενη οικογένεια. Φρόντισε κάθε βράδυ να κάνεις μια λίστα των υποχρεώσεων της επόμενης ημέρας. Κράτα στο ημερολόγιο σου το σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα και φρόντισε να το ενημερώνεις για πιθανές αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρνεις να ξεκινάς τη μέρα σου με πολύ λιγότερο άγχος και γνωρίζοντας τι έχεις να κάνεις.

Δες επίσης: Ποιο είδος γονέα είσαι!

Η τεχνολογία είναι φίλη σου

mama douleuei apo pc & frontizei paidia

Μπορεί να είσαι οπαδός του κλασσικού σημειωματάριου, αλλά έχω να σου πω πως η τεχνολογία είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Χρησιμοποίησε το κινητό σου για να βάλεις υπενθυμίσεις για το πρόγραμμα σου, το πρόγραμμα των παιδιών, αλλά και τα χρονικά περιθώρια που έχεις προκειμένου να προλάβεις. Επίσης, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σε ενημερώνουν για την κίνηση στους δρόμους έτσι ώστε να μπορείς καθημερινά να υπολογίζεις τις αποστάσεις από το γραφείο στο σχολείο ή σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα!

Δες επίσης: 6 Λόγοι για να μιλήσεις σε ένα ψυχολόγο!

Ένα λειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον είναι σημαντικό

oikogeneiaki fotografia

Στην οικογένεια μου πάντα λέμε ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Όχι γιατί μόνη σου δε μπορείς, αλλά γιατί στην εποχή που ζούμε και θέλουμε και καριέρα και οικογένεια, το “χωριό” είναι απαραίτητο. Πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις μια οικογένεια και παράλληλα να συνεχίζεις κανονικά στη δουλειά σου, βεβαιώσου ότι ο σύντροφος σου θα είναι εκεί. Ότι θα προσαρμόσετε και οι δυο το πρόγραμμα σας. Επίσης, ότι παππούδες, φίλοι, ξαδέρφια θα είναι εκεί σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι έκτακτο. Μη ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια. Όλοι κάποια στιγμή τη χρειαζόμαστε, δεν είμαστε υπεράνθρωποι!

Δες επίσης: 14 Πράγματα που δεν συνειδητοποιείς μέχρι να γίνεις γονιός!

Μάθε να λες  “Όχι”

pes oxi

Ωραίο πράγμα η επιτυχία στην καριέρα σου, όμως όχι σε βάρος της οικογένειας σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις άλματα προκειμένου να πιστεύεις ότι είσαι επιτυχημένη. Η οικογένεια έχει υποχρεώσεις και τα παιδιά σου χρειάζονται τη μαμά τους- όχι απαραίτητα να τα φροντίσει, αλλά την παρουσία, την αγκαλιά, την αγάπη. Πες όχι όταν το πρόγραμμα σου δεν χωράει πραγματικά ούτε μισή έξτρα ώρα υπερωρίας. Το σώμα σου είναι μια μπαταρία που κάποια στιγμή θα ξεφορτίσει και θα γίνει δυσλειτουργική.

Δες επίσης: 3 Σημάδια ότι σε εκμεταλλεύονται στη δουλειά σου!

Βρες χρόνο για σένα

ginaika kathetai se kanape, pine kafe

Και ακριβώς επειδή είσαι αυτή η μπαταρία που χρειάζεται επαναφόρτιση είναι σημαντικό να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Έστω 10 λεπτά να ξαπλώσεις, να χαζέψεις στον υπολογιστή, να χορέψεις, να κάνεις γυμναστική. Είναι σημαντικό μέσα σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα να έχεις προσωπικό χρόνο για να παίρνεις μια ανάσα, να ανασυγκροτηθείς και να συνεχίζεις δυναμικά!

Related Posts