κρυφό φωτισμό

10 Εντυπωσιακές ιδέες για κρυφό φωτισμό!

by tzinav

Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση ενός χώρου και μπορεί να τον μεταμορφώσει τελείως. Έτσι, το να επιλέξεις το σωστό φωτιστικό για κάθε δωμάτιο αποτελεί έναν τρόπο για να το αναβαθμίσεις και να το κάνεις να δείχνει πιο στιλάτο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με τον κρυφό φωτισμό που θα δώσουν χαρακτήρα σε κάθε χώρο.

Πράγματι, μπορείς να «παίξεις» με το φωτισμό και να αλλάξεις την εικόνα ολόκληρου του σπιτιού. Ανακάλυψε λοιπόν 10 εντυπωσιακές ιδέες για κρυφό φωτισμό!

Πως να εντάξεις τον κρυφό φωτισμό στο σπίτι σου!

 

Κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που απαιτεί τις περισσότερες διακυμάνσεις στο φωτισμό κι αυτό γιατί αφενός αποτελεί το χώρο που κοιμάσαι αλλά αφετέρου μπορεί να βάφεσαι και να ετοιμάζεσαι στο ίδιο δωμάτιο. Τα σημεία λοιπόν για να τοποθετήσεις τον κρυφό φωτισμό είναι πολλά. Αν σου αρέσει να διαβάζεις πριν κοιμηθείς μπορείς να τοποθετήσεις τον κρυφό φωτισμό περιμετρικά του κρεβατιού. Επίσης, αν διαθέτεις κάτι σαν μπουντουάρ στο δωμάτιο δοκίμασε να εγκαταστήσεις κρυφό φωτισμό γύρω από τον καθρέπτη. Έτσι, θα βλέπεις καλύτερα όταν βάφεσαι. Αν από την άλλη θέλεις να δώσεις μια σύγχρονη πινελιά στο υπνοδωμάτιο μπορείς να βάλεις το φωτισμό κάτω από το κρεβάτι.

Δες επίσης: 5 Προτάσεις για εντυπωσιακό φωτισμό στη τραπεζαρία!

Κρυφός φωτισμός στο σαλόνι

Το πιο σύνηθες και πετυχημένο σημείο να εγκαταστήσεις κρυφό φωτισμό στο σαλόνι είναι περιμετρικά του ταβανιού. Αν η επιφάνεια αυτή είναι πολύ μεγάλη για το χώρο σου μπορείς να τον τοποθετήσεις πάνω από τον τοίχο του καναπέ. Ακόμα, αν έχεις ράφια στο σαλόνι σου, ένας πολύ όμορφος τρόπος να φωτίζεις τα διακοσμητικά που έχεις είναι να τοποθετήσεις τον κρυφό φωτισμό εκεί.

Δες επίσης: Πώς να φέρεις περισσότερο φως στο σπίτι σου!

Κρυφός φωτισμός στο μπάνιο

Ο κρυφός φωτισμός δείχνει τέλεια ακόμα και στο μπάνιο! Μπορείς να τον τοποθετήσεις γύρω από τον καθρέπτη του μπάνιο για να έχεις καλύτερο φωτισμό όταν ετοιμάζεσαι. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από τη μπανιέρα, από το έπιπλο του νιπτήρα και από τη λεκάνη. Έτσι, θα δώσει ύψος στο χώρο, πράγμα ιδανικό αν το μπάνιο σου είναι κάπως κλειστοφοβικό (όπως άλλωστε τα περισσότερα). Ακόμα, αν σου αρέσει να γεμίζεις την μπανιέρα τοποθέτησε το φωτισμό πάνω από αυτήν και θα μετατρέψεις το μπάνιο σου σε εμπειρία!

Δες επίσης: 6 Όμορφοι τρόποι διακόσμησης για μια μικρή κρεβατοκάμαρα!

Κρυφός φωτισμός σε εξωτερικό χώρο

Αν είσαι από τις τυχερές που έχουν αυλή, ο κρυφός φωτισμός μπορεί να την κάνει να δείχνει πολυτελής. Μια ιδανική ιδέα είναι να τον τοποθετήσεις στην εξωτερική σκάλα κατά μήκος των σκαλοπατιών. Ένα επίσης καλό σημείο να τοποθετήσεις έξτρα φωτισμό είναι στα παρτέρια σου, ειδικά αν τα έχεις διαμορφώσει όμορφα και θέλεις να τα απολαμβάνεις και τη νύχτα. Τέλος, τοποθέτησε φωτάκια κάτω από το κάθισμα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σου και θα δεις ότι εσύ και η παρέα σου δε θα θέλετε να σηκώνεστε από αυτό!

Related Posts