σαλόνι γαλάζιος καναπές φωτιστικά φως σπίτι

Πώς να φέρεις περισσότερο φως στο σπίτι σου!

by tzinav

Είναι γεγονός ότι όταν το σπίτι σου έχει φως τότε δείχνει πιο ευχάριστο και σου φτιάχνει τη διάθεση. Αν δεν είσαι τυχερή ώστε να έχεις ένα φωτεινό σπίτι τότε χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να μετατρέψουν ένα σκοτεινό σπίτι σε φωτεινό.

Πράγματι, ένα σκοτεινό σπίτι είναι μια πρόκληση αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς αφού παρακάτω θα δεις πως μπορείς να φέρεις περισσότερο φως στο σπίτι σου!

5 Tips για να κάνεις το σπίτι σου πιο φωτεινό!

 

1. Προτίμησε λεπτές κουρτίνες

λεπτές άσπρες κουρτίνες σαλόνι

Συχνά, στην ανάγκη μας να γλιτώσουμε από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων τοποθετούμε βαριές κουρτίνες συσκότισης στο σπίτι. Όταν όμως το σπίτι μας ήδη δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό οι κουρτίνες αυτές κόβουν τελείως το φως. Αν λοιπόν το σπίτι σου δεν είναι όσο φωτεινό θα ήθελες προτίμησε λεπτές κουρτίνες και κατά προτίμηση σε ανοιχτό χρώμα ώστε να περνάει περισσότερο φως μέσα από αυτές.

Δες επίσης: Πρωτότυπες ιδέες για κουρτίνες στο σπίτι σου!

2. Διακόσμησε με καθρέπτες

σαλόνι τετράγωνοι καθρέπτες

Οι καθρέπτες είναι ένα ιδανικό διακοσμητικό για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και το γεγονός ότι αντανακλούν το φως που φτάνει στο σπίτι με αποτέλεσμα να δείχνει πιο φωτεινό. Τοποθέτησε λοιπόν καθρέπτες απέναντι από παράθυρα και πόρτες όπου το φυσικό φως εισέρχεται, ώστε να γίνει ανάκλαση σε όλο το σπίτι. Έτσι, το φως πολλαπλασιάζεται και το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό απ’ ότι χωρίς τους καθρέπτες.

Δες επίσης: 6 Λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού που πρέπει να αποφύγεις!

3. Πρόσθεσε μεταλλικά στοιχεία

σαλόνι άσπρος καναπές μεταλλικά στοιχεία φως σπίτι

Τα μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση λειτουργούν λίγο πιο ήπια από τους καθρέπτες αφού κι εκείνα αντανακλούν το φως που πέφτει επάνω τους. Εξάλλου, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και τα διακοσμητικά αποτελούν μια όμορφη και μοντέρνα ιδέα για να διακοσμήσεις το χώρο. Έτσι, δε θα πρέπει να είναι δύσκολο για σένα να τα εντάξεις στο σπίτι.

Δες επίσης:8 Ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση στο σπίτι!

4. Ενίσχυσε τον τεχνητό φωτισμό του σπιτιού

σαλόνι γαλάζιος καναπές φωτιστικά φως σπίτι

Μπορεί το σπίτι σου να μην είναι πολύ φωτεινό με φυσικό τρόπο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να το μετατρέψεις χρησιμοποιώντας τεχνητό φωτισμό. Αν λοιπόν δε φτάνει πολύ φως στο σπίτι είναι απαραίτητο να προσθέσεις περισσότερα φωτιστικά στο χώρο. Αυτό δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού υπάρχουν πολύ ωραίες λύσεις για φωτισμό. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι λάμπες που χρησιμοποιείς. Απόφυγε λοιπόν τις κίτρινες λάμπες και δοκίμασε ανοιχτόχρωμες, άσπρες LED λάμπες που θα κάνουν το σπίτι φωτεινότερο με ευχάριστο τρόπο.

Δες επίσης: 6 Τρόποι για οικονομική ανανέωση σπιτιού!

5. Πρόσθεσε φυτά και λουλούδια

σαλόνι γκρι καναπές φυτά

Τίποτα δεν ανανεώνει και δε δίνει ζωή στο χώρο περισσότερο από μερικά φυτά. Πράγματι, τα φυτά εσωτερικού χώρου προσδίδουν χρώμα, κάνοντας το σπίτι να μοιάζει πιο φωτεινό. Κι αν ανησυχείς ότι δε θα επιβιώσουν σε ένα σπίτι που δεν έχει πολύ φως μην ανησυχείς! Υπάρχουν πολλά φυτά που δεν έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε ηλιακό φως, μερικά από τα οποία είναι η σανσεβιέρια, η μονστέρα και η δράκαινα.

Related Posts