Μια δροσιστική συνταγή για λεμονάδα με ελάχιστα υλικά που φτιάχνω κάθε καλοκαίρι, για τις πολυ ζεστές μέρες.
Έχουμε συνηθίσει τους καλοκαιρινούς μήνες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο να δροσιζόμαστε με ροφήματα με απλα υλικά που ο καθένας μας μπορεί να βρεί στο σπίτι του και με ελάχιστο κόστος.
Ολοι έχουμε στο μυαλό μας μνήμες της γιαγιάς μας να σερβίρει μια φρεσκοστημένη και γεμάτη αρώματα λεμονάδα που μετα από το ατελείωτο παιχνίδι μας φαινόταν η νοστιμότερη απ΄όλες (και όχι άδικα)!
Γρήγορη και κατάλληλη για τις μέρες που δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε και πολλα!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 λεμόνι, (1 λεμόνι, αν είναι στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (λίγο πάνω – λίγο κάτω ανάλογα τα γούστα)
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προσθέτουμε το λεμονι, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπλέντερ.
Βήμα 2
Ανακατέυουμε μέχρι να αφρίσει και το λεμόνι έχει διαλυθεί, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά, για 2-3 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε σιγά-σιγά σε ποτηράκια, χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο για να πιάσει την ψίχα και τους σπόρους του λεμονιού. (φροντίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά, για να μην χάσουμε τον αφρό)
Προσθέτουμε προαιρετικά γαρνιτούρα-παγάκια και απολαμβάνουμε!