είδη μη σεξουαλικής απιστίας

5 Είδη μη σεξουαλικής “απιστίας”!

by ediva

Ο ορισμός της απιστίας για τον κάθε άνθρωπο και για το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι το φιλί δεν είναι μια μορφή απιστίας ενώ άλλοι το θεωρούν προδοσία. Πέρα όμως της σεξουαλικής μορφής της απιστίας υπάρχουν και εκδοχές της σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο.

Η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σε μια σχέση είναι πολλές φορές το ίδιο δυνατή όσο η σεξουαλική απιστία. Στην ουσία πρόκειται για παράγοντες που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν μια σχέση στο τέλος της. Δες παρακάτω ποια μπορούν να θεωρηθούν ως είδη μη σεξουαλικής απιστίας.

Ποια είναι τα είδη μη σεξουαλικής απιστίας!

 

Συναισθηματική απιστία

γυναίκα σκεφτική στο κρεβάτι άντρας γυρισμένος πλάτη

Η συναισθηματική απιστία ή αλλιώς απιστία της καρδιάς μπορεί να ξεκίνησε από ένα απλό φλερτ και να έχει μετατραπεί σε κάτι παραπάνω. Συνήθως συμβαίνει όταν το ένα από τα δύο άτομα της σχέσης νοιώθει πως ο σύντροφος του δεν τον καταλαβαίνει. Εξαιτίας αυτού θα αναζητήσει μια συναισθηματική σύνδεση με κάποιον άλλο άνθρωπο. Η απιστία αυτή μπορεί να μην έχει σεξουαλική μορφή και για το λόγο αυτό πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στη σχέση τους.

Δες ακόμα: 6 Λόγοι που οι άντρες απατούν!

Διαδικτυακή απιστία

άνδρας στο κρεβάτι στέλνει μηνύματα γυναίκα που κοιμάται

Ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων έχει σίγουρα αλλάξει τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Αυτό έδωσε την ευκαιρία για μια νέα μορφή απιστίας, τη διαδικτυακή. Αν και δεν υπάρχει σεξουαλική επαφή μεταξύ των εμπλεκομένων μελών, υπάρχει συνήθως ένα σεξουαλικό υπόβαθρο. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω γραπτών μηνυμάτων, email ή τσατ. Πολύ συχνό είναι επίσης να υπάρχει ανωνυμία και ο ένας να μη γνωρίζει τον άλλο.

Δες ακόμα: 7 Είδη ανδρών που μπορεί να σε απατήσουν!

Φαντασίωση

άνδρας στο κρεβάτι σκεφτικός γυναίκα που κοιμάται

Πολλές φορές οι φαντασιώσεις ενός ανθρώπου για κάποιον άλλο μπορούν να θεωρηθούν απιστία. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν συνήθως άτομα που θέλουν να είναι με κάποιον άλλο τόσο πολύ, που αν τους δοθεί η ευκαιρία θα απιστήσουν. Διαφορετικά μπορεί το άτομο αυτό να μη θέλει να λήξει η σχέση του και να αντιλαμβάνεται ότι η ζημιά που θα προκαλέσει η απιστία θα είναι καταστροφική. Η οικειότητα όμως και ο δεσμός που υπάρχει μεταξύ των ατόμων αυτών είναι σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή φιλία.

Δες ακόμα: 7 Χαρακτηριστικά των αντρών που είναι πιο πιθανό να απατήσουν!

Φιλία

γυναίκες καθισμένες σε καναπέ

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια φιλία μπορεί να οδηγήσει μια σχέση στο τέλος της. Ο λόγος γι αυτό είναι ότι δεν δίνεις στον άλλο ποτέ τη προτεραιότητα που πρέπει να έχει σε μια σχέση. Σίγουρα οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή μας, το ίδιο όμως και ο σύντροφός μας. Ένας φίλος σε γνωρίζει περισσότερο καιρό και σε έχει μάθει σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα. Μη κάνεις το λάθος να συγκρίνεις το σύντροφο σου συνέχεια με το φίλο σου γιατί ο άλλος μπορεί να μην είχε ακόμα το χρόνο να σε μάθει. Σίγουρα δεν είναι μια καθαρή μορφή μη σεξουαλικής απιστίας, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε μια σχέση.

Δες ακόμα: 9 Σημάδια ότι με τον κολλητό σου είστε μόνο φίλοι!

Εργασία

είδη μη σεξουαλικής απιστίας

Δες ακόμα: Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά!

Πολλές φορές ένας άνθρωπος μπορεί να εστιάσει απόλυτα στην δουλειά του και την εξέλιξη του σε αυτή. Στη προσπάθεια του αυτή δεν είναι σπάνιο να αγνοήσει τη σύντροφο του καθώς έχει κυριευτεί από την επιθυμία του για περισσότερη δύναμη και εξουσία. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και σαν δικαιολογία για να αποφύγει κάποιος τη σύντροφο του ή να κρυφτεί από κάποιο καβγά. Δεν είναι σπάνιο επίσης να χρησιμοποιείται και στο σπίτι σαν δικαιολογία προκειμένου να κάτσει στον υπολογιστή και να αποφύγει οποιασδήποτε μορφή επικοινωνίας. Οπότε και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή μη σεξουαλικής απιστίας.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts