Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι! | ediva.gr
 

Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι!

Αν μας ζορίζει ένα πράγμα με την νηστεία αυτό είναι τα γλυκά. Αυτό γιατί ενώ στο φαγητό μπορείς να βρεις νόστιμες εναλλακτικές, στα νηστίσιμα γλυκά αυτό δεν ισχύει. Η γκάμα είναι συνήθως περιορισμένη και η λιγούριτσα μας για γλυκό μένει κατά βάση ανικανοποίητη. Να θες να φας μια σοκολατένια τούρτα με πλούσιο παντεσπάνι και να μη μπορείς γιατί έχει αυγά.

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να απολαύσεις ένα πεντανόστιμο παντεσπάνι, χωρίς να είναι αρτύσιμο. Έψαξα, βρήκα και δοκίμασα μια φοβερή συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι που μπορείς να το φας και σαν κέικ αλλά και να το κάνει βάση για νηστίσιμη τούρτα!

 

Εύκολο και νόστιμο νηστίσιμο παντεσπάνι

kommati me nistisimo pantespani diakosmimeno me violetes

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3/4 κούπας κονιάκ
  • χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • 1/3 κούπας κακάο (προαιρετικά)

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ!

Εκτέλεση:

kalampoki kai mezoura me kalampokelaio gia nistisimo pantespani zaxari se kivakia panw se koutala kai diasparti zaxari sto ksilo kopis

Για αρχή σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Ανακάτεψε πολύ καλά, περίπου για 3-4 λεπτά. Στην περίπτωση που σου φαίνεται μεγάλη η ποσότητα ζάχαρης και το προτιμάς πιο άγλυκο, μείωσε την ποσότητα κατά μισή ή μία κούπα! Επίσης εναλλακτικά άμα δεν έχεις σπορέλαιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλιέλαιο.

potiri me koniak uliko gia nistisimo keik stimenos ximos portokaliou sto potiri kai ston stifti kai gurw gurw portokalia

Στη συνέχεια πρόσθεσε και το κονιάκ και το χυμό από τα πορτοκάλια. Ανακάτεψε και πάλι καλά για 3-4 λεπτά. Αν δεν σου αρέσει το κονιάκ μπορείς να βάλεις κουαντρώ ή grand marnier ή οποιοδήποτε λικέρ με ελαφρώς δυνατή γεύση προτιμάς!

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα!

aleuri pou fouskwnei mono tou siskeyasmeno farina giwtis mikres vanilies se skoni gia glika skoni kakao giwtis gia nistisimo pantespani

Τέλος ρίξε την βανίλια και σταδιακά την φαρίνα και ανακάτευε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως. Τώρα αν το θέλεις σοκολατένιο το παντεσπάνι σου μπορείς να προσθέσεις και κακάο για να πάρει χρώμα και σοκολατένια γεύση. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις τη βανίλια με ξύσμα πορτοκαλιού για πιο έντονη γεύση!

meigma apo pantespani sto tapsi

Αφού το μείγμα σου είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να το βάλεις στο φούρνο. Εγώ πάντα πριν το βάλω στο ταψί βάζω λίγο λάδι στον πάτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα, έτσι ώστε να μην μου κολλήσει. Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και το βάζω στο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά. Καλό είναι στη μισή ώρα να το κοιτάξεις. Θα καταλάβεις ότι θα είναι έτοιμο όταν βυθίσεις το μαχαίρι και βγει καθαρό. Άφησε το παντεσπάνι σου να κρυώσει και είναι έτοιμο είτε για μια νηστίσιμη τούρτα, είτε σαν κέικ παρέα με τον καφέ! Καλή απόλαυση! Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές δες πως να φτιάξεις νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites